Реклама / Ads
27| 41454 |23.07.2009 ГЛАСЪТ

Мокри сънища за власт

.
Играта с огъня: привлекателна и опасна
Зададе ли се нова власт, част от българите преминават на режим мокри сънища. Представят си я като правене на секс с богат партньор: хем кеф, хем си оправяш финансите. Готина работа, няма спор.
 
Този път обаче ухажването не върви по ноти. Нещо повече, някои от професионалните свалячи удариха на камък.

Първо се пусна мълвата, че кръгът „Капитал” реди кабинета на Бойко Борисов. Чрез Цветелина Бориславова се разпределяли постове, позиции и пр. Обясняваха ми го „съвсем сериозно” главни редактори, социолози, политолози и обикновени конспиратори. Борисов обаче с едно изречение в 3742-то си интервю заяви, че ако някой представя нещата по този начин – говори опашати лъжи. Така кандидат-прелъстители останаха с пръст в устата.

Последва клюката „от кухнята” на сините, че Иван Костов и Мартин Димитров извиват ръцете на новия премиер и той ще вкара техни министри, за да му е мирна главата с Европейската народна партия. Упорито си проправяше път и мнението, че без кадрите на СДС и ДСБ кабинетът щял да бъде слаба ракия. Сладки сънища в небесно синьо и мокри чаршафи. Може, ама друг път, каза Борисов.

За ден-два в домогванията към кръшната снага на властта сластно се включи и президентът. Чужд на френската традиция за нежен флирт, на италианската артистичност и английската рационална свалка, Първанов атакува фронтално в стил черноморски гларус. Той предложи първо двойна, а дни по-късно и тройна коалиция на Борисов. Това било национално отговорно. Разбира се, зад идеята за шведска тройка, надничаха похотливите муцунки на бесепарските и депесарските мераклии. Сводническата роля на държавния глава обаче този път претърпя фиаско. Винаги съм се чудел, как е възможно един от най-информираните мъже у нас да предлага толкова нескопосани неща. Ако президентът е президент на място трябва моментално да уволни или поне да изпрати на треторазрядна дипломатическа работа в страни от ОНД шефовете на разузнаването, съветниците и анализаторите, които му пробутват нескопосаните идеи. На едната е достатъчно да и забрани да кисне постоянно в Син сити... Не е само негова работа, ако това си мислите, наша работа е.

Не ни подмина и версията, че Цецо Цветанов е влязъл под кожата на своя вожд и му реди министри и шефове на ведомства както великия везир на султана кандидатки за харема. Бойко, запленен от собственото си величие, се съгласявал с всяка номинация, без да погледне стоката. Е да, но се оказа, че именно Борисов е разговарял на дълго и нашироко с номинираните за министерски постове. Обсъждал е програмата им за съответния ресор. И този мит не издържа.

Веднага се появи следващ. От Брюксел диктували на Борисов какво да прави. Например, че ако не предложи Меглена Кунева за еврокомисар, облаци ще засенчат българския еврохоризонт. Чу се дори, че лично Барозу натискал за Кунева. Според наблюдатели, всъщност въпросът отдавна бил излязъл от сферата на мокрите сънища и се е превърнал в реалност. Няма лошо, в крайна сметка „светът е за двама”... От ЕНП обаче излезли големи моралисти и се обявили против въвеждането на еротичен елемент в политиката на ЕК. Или поне да не е така явно. Пък може и да няма любовна червена нишка в цялата история, но пък звучи интригуващо, да не кажа по-силна дума.

Естествено, бяха притоплени и старите твърдения за тайна връзка между БСП и Бойко. Консипаривната теория в стил Цвятко Цветков напомня за една случка от историята си столетницата, когато висша функционерка на партията, бидейки в затвора прибягнала до отчаяни сексманеври, които я спасили от смъртна присъда. Този път обаче политзатворническа сглобка (през дупка в стената) не се получи. Така че не чакайте интрига, още повече еротична. Не и с тази партия, с тези хора. Освен това Бойко си остава дяснофлангови и свърналите в ляво не го вълнуват.

Яне Янев пък опита с sms, което си бе чисто „ръкоделие”. Който е бил в казармата знае за какво става дума. Неуместно, не струва.

Въобще мераклии да си легнат с властта много. Сметките им обаче излязоха криви. Бойко Борисов изглежда се позабавлява, като ги остави да си поиграят на прелъстители и прелъстени, след което им би шута.

Постепенно нещата си дойдоха на мястото, разбра се, че подценяването винаги завършва с аркада и сега някои се утешават, че все пак са опитали. Ситуацията напомня един стар одески виц.

В Одеса открили нов публичен дом. Посетител разказва на свой приятел:
- Влизам, значи, в голямо помещение и виждам срещу мен две врати. На едната пише „блондинки”, а на другата – „брюнетки”. Влизам при блондинките, а там пак две врати: „платени” и „безплатни”. Влязох при безплатните. Там още две врати: „черооки” и „синеоки”. Избрах синеоките, а там също две врати: „пухкави” и „слабички”. Естествено, насочих се към пухкавите. И пред мен изникнаха още две врати, мамка му: „с извращения” и „без извращения”. Избрах с извращения.
- И какво?
- Какво, какво... Оказах се отново на „Дерибасовска”.

Така става понякога в живота: в един момент всичко изглежда сигурно на сто процента и изведнъж се оказваш на сухо. Политическите сладострастници обаче да не се отчайват. Последните новини, „направо” от Банкя, сочат, че след година – година и половина щяло да има нови избори. Дотогава мераклиите да разчитат на мокрите си сънища за властта. И да не забравят, че понякога и най-лесно достъпната власт на пръв поглед, в последствие се оказва игра с огъня.

Севт ІІІ,
Тракийски цар

P.S.
По мое време който вземеше властта, можеше да има всички жени. Сега всички стават жени, само и само да се докопат до властта. Нали виждам, да не съм кьорав... Това ли успяхте да измислите за 3-4 хиляди години?! Срамота! Пък де да знам, може ние да сме били глупави. Като помня как Орфей се погуби заради Евридика... Поне да беше хубава. Но беше добра в оралната част. В смисъл, че си миеше редовно зъбите, да не си помислихте нещо друго, мръсници с мръсници!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 9557 |21.01.2009 Дайте на Джими властта в Скопие . 60| 12083 |25.08.2008 Свободното слово между страх от властта и власт над страха . 2| 6461 |11.10.2007 Екстрасенси, щангисти, футболисти и светски хроникьори напират за местната власт . 23| 6180 |29.08.2007 Да станем кубинци, преди лъжите на властта да ни погребат в розово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads