Реклама / Ads
1| 6389 |13.09.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Въпреки обещанията: Министерството на икономиката не връща лиценза на „ЕМКО“ ООД

.
Министерството на икономиката все още не е възстановило лиценза на компанията „ЕМКО“ ООД, въпреки уверенията на министър Емил Караниколов, че това ще се случи. Затова информират в прессъобщение от инициативна група от работници и служители на компанията.
 

Те припомнят, че след проведения от тях протест на 21 август Караниколов им е гарантирал, че лицензът ще бъде върнат след отстраняване на констатирани от служба КОС към МВР нарушения. Въпреки непризнаването на тези нарушения, от компанията все пак са извършили предписанията, но лицензът така и не е бил възстановен. Дори напротив - „ЕМКО“ ООД продължавало да търпи санкции от официалните институции, които възпрепятствали търговската му дейност.

 

Според прессъобщението Министерството на икономиката най-вероятно е наредило на една от основните фирми, занимаващи се с външна търговия със специална продукция да развали договорите си с „ЕМКО“ ООД, което от компанията приемат като вмешателство на правителствено ниво.

 

Във връзка с това от работниците предвиждат нов протест утре, на 14 септември, от 11 часа на автогарата в село Вонеща вода. Работниците от Обособено производство в град Монтана пък ще протестират на старата „Камгарна фабрика“, в непосредствена близост до главен път Е-79 по същото време.

 

Цялото прессъобщение можете да прочетете ТУК.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 13550 |31.08.2017 Илиян Василев: Този министър на икономиката спешно да си дава оставката! . 2| 6940 |16.08.2017 Скандал в Русия: Арестуваният бивш министър на икономиката Улюкаев обвини Игор Сечин в провокация . 0| 4125 |09.08.2017 Министерството на спорта отказа лиценз на Федерацията по шах

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads