Реклама / Ads
2| 9428 |13.09.2017 ПОЛИТИКА

Ще стане ли министър Димов „Най-голям вибратор”*

.
Вибраторът е много важен за здравината на бетона...
Предлагаме министъра на околната среда и водите Нено Димов за приза „Най-голям вибратор”. Той заслужава наградата, защото надмина дори Бойко Борисов. Премиерът заяви преди дни в Русе, че е помогнал да бъде възстановена стара църква (парите са от бюджета, а не негови...), както и че скоро ще има Дунав мост 3... (Същото е обещал през 2012 г., но до момента няма дори проект.)
 
Предложението е на група граждани, които били поразени от лекотата, с която Димов заяви на 13 септември: „Чистотата на въздуха ще е приоритет за европредседателството ни. Без да му мигне окото той продължи: Предвидените инициативи са свързани с популяризиране на използването на различни механизми, включително иновативни решения, за подобряване на качеството на атмосферния въздух. Това е и основната тема на конференцията на високо ниво, посветена на екоиновациите, която ще организираме съвместно с Европейската комисия. Държавите в Тройката, в която е и България, поставят акцент в общата си програма върху прехода към кръгова икономика при ефективното използване на ресурсите и намаляването на въздействието върху околната среда”.

 

Досега изследователите на световната история, пишат ни изумените граждани, бяха категорични, че най-голямата манипулация е дело на Хитлер и Гьобелс относно еврейската опасност. През медиите те лансирали лъжата, че през средните векове евреите убивали християнски деца и с кръвта им месели хляб за Пасха. Най-гнусната лъжа в историята.

 

Нено Димов не е нацист, а необикновен демократ, който толкова обича властта, че за да остане в нея е готов дори да докара чист въздух по време на председателството. Димов е истински вибратор, който заздравява правителството като непробиваем политически бетон.

 

Има обаче и други мнения по темата:

 

„Ню Йорк Таймс”: „Ако посещавате България, задръжте дъха си. Въздухът в малката черноморска страна е най-наситен с главните замърсяващи частици в сравнение с която да е друга страна в Европа. Въздухът в България е с най-високата концентрация на двата основни вида замърсители - малки частици и газ, които идват от комините, ауспусите на колите, както и от други източници. Те могат да доведат до здравословни проблеми - от астма до рак. България също така има най-високата концентрация на въглероден оксид и серен диоксид във въздуха. Замърсяването в българската столица София е очевидно за всеки, който е бил там”.

 

Проф. Коста Костов: „Мръсният въздух е постоянно над големите градове на България и най-вече над София. Имаме 5 български населени места, класирани сред 10-те най-замърсени в Европа. Най-трагично е положението в столицата и лошото е, че не се прави нищо, за да бъде променено то. „Около 300 000 души в страната страдат от астма, общо страдат от белодробни проблеми близо милион българи, а от тях 150 000 са деца”.

 

Европейската агенция по околна среда: София е най-замърсената столица в Европа. В България между 14 и 18 хиляди души умират поради високите нива на замърсяване. 13 на сто от замърсеността на въздуха в България се дължи на автомобилите, като сред вредните емисии на първо място са фините прахови частици.

Българите дишат най-мръсния въздух на Стария континент. Четири от петте града с най-мръсен въздух в Европа са български - Перник, Пловдив, Плевен и Добрич. Хегемонията на най-мръсните български градове е нарушена единствено от Краков, Полша, който е на трето място в петицата. Сред градовете с наднормено запрашаване у нас са и София, Хасково и Велико Търново.

 

Ненов се изказа. Очакваме и други министри да направят същото в напрегнатите дни до председателството. Конкуренцията се ожесточава.

 

Не лъжете толкова, бе, хора. Има форми на живот и извън властта...

 

Фрог нюз

 

* Вибратор – вибраторите за бетон се използват за заздравяването и усилването на налятата бетонова смес.

Знаем, че си помислихте нещо друго, но не бяхте прави.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 10959 |10.09.2017 Соломон Паси се доверява на министър Горанов и смята, че Калин Митрев е невинен . 6| 7953 |06.09.2017 Защо Радев не иска Аллах Акбар да стане Св. Иван Рилски? . 6| 10200 |30.08.2017 Министър Караниколов все повече се обърква за ”Дунарит”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads