Реклама / Ads
9| 9648 |15.10.2017 ПОЛИТИКА

Корнелия Нинова призна: Има голяма група в БСП, която иска коалиция с ГЕРБ

.
Корнелия Нинова обяви в интервю за БНР, че е имало две различни мнения по отношение на сътрудничеството с ГЕРБ. Тя припомни предложението Деница Златева да е министър в кабинета на Борисов, като и Нинова да стане председател на парламента с мнозинство на парламента от ГЕРБ.
 
„Това се отхвърли. Но тази група продължава да настоява на сътрудничество с ГЕРБ.Това е големият въпрос- ние събираме ли се с ГЕРБ?“ , казва актуалната лидерка на социалистите.

За разлика от привържениците на колаборация с партията на Бойко Борисов, групата от ръководството на БСП, към която се самоидентифицира и Нинова, е на мнението, че „това би било вредно не само за БСП, не само за този един милион души, които са ни припознали като алтернатива, това би било вредно и за държавата“, цитира соцлидерката БГНЕС.

Във връзка с настроенията сред народа, Нинова констатира: „ За кого не е тайна, че народът говори, че всички политици сме едни и същи? И казват всички вие там сте едни и същи, събирате се, договаряте се, уреждате си въпроса и не мислите за нас. Т.е. вие всички сте маскари.“

На констатация, че нараства броят на хората, които са вътрешна опозиция на Корнелия Нинова в БСП, тя отговори: „Моля ви да не идентифицирате националния съвет с партийците и с БСП. Убедена съм, че партията не иска колаборация с ГЕРБ.“ След това беше засегната една от най-болните теми в обществото – за корупцията.

„Получих упрек за едно изречение, произнесено от мен. А то е: „Политическата класа на прехода не иска да се бори с корупцията. Защото тя е корупцията. Тя ражда корупцията и няма как да тръгне срещу себе си. Получих следния отговор: „Това не е вярно. Корупцията е явление само в десните партии. И няма лява корупция.“ Това е едната позиция. И другата, която застъпваме другата част от пленума, в Националния съвет, е, че корупцията е явление във всички партии. И че ние трябва да го борим където и да е – и сред нас, и сред десни, и сред неутрални, либерали и всякакви. Това е проблем който съществува не само в България, и по света е така.“

Лидерът на БСП каза, че що се отнася до депутата Георги Стоилов, заведения и фирми на чийто брат в Русе бяха обискирани, тя го е извикала. На разговора той казал, че става дума за набеждаване. Нинова допълни, че във вторник на Изпълнително бюро ще се говори с депутата и ще бъде взето решение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5146 |15.10.2017 Италия разби голяма наркомрежа за доставка и пласиране на кокаин в Европа . 6| 6710 |14.10.2017 Нинова цитира Антон Тодоров и неговата ”Шайка” в политическия си доклад . 8| 5568 |13.10.2017 Нинова завежда второ дело срещу Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads