Реклама / Ads
2| 6000 |17.10.2017 ПОЛИТИКА

Втори опит на тандема Цонев-Пеевски да прокара закон. Първият бе пълно фиаско

.
Йордан Цонев и Делян Пеевски пишат проект за изменение на Закона за банковата несъстоятелност. Това стана ясно днес от изявление на единия от авторите.
 
Това ще е втори опит на тандема, обединил интелектуалната мощ и юридическите познания на ДПС в служба на икономически интереси. Първият път опитът да се приеме закон, предложен от двамата депутати, бе пълно фиаско.

Разчитайки на късата памет на обществото, сега Цонев-Пеевски отново излизат на сцената с проек за промени в закон. Причината е ясна- легитимирането на бизнесмена Делян Пеевски като борец срещу незаконните атаки срещу банки, вероятно заради възможно разследване на случилото се с КТБ по линия на Закона "Магнитски".

На първо място, това намерение на депутатите от ДПС е твърде закъсняло, разграбването на фалирания умишлено трезор вече е на последната права след обединените усилия на прокуратура, властимащи и облагодетелствали се от кражбата лица. Каквото и да пише в текстовете, то няма да върне назад пладнешкия грабеж, извършен пред очите на държавата и обществото.

На второ място, вече имаме прецедент с внасянето на закон, който не само не решава проблемите, а на практика ги тушира и замъглява до степен заинтересованите лица да продължат своята дейност, а пред света Пеевски и Цонев да бъдат представени като борци за справедливост.

За тези, които не помнят, ето фактите:

През 2013 година Цонев-Пеевски внасят за разглеждане, след усилено предварително обработване на общественото мнение през медиите-бухалки на закон „ЗА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ И ФИНАНСОВИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С ДРУЖЕСТВА, РЕГИСТРИРАНИ В ЮРИСДИКЦИИ С ПРЕФЕРЕНЦИАЛЕН ДАНЪЧЕН РЕЖИМ И ТЕХНИТЕ ДЕЙСТВИТЕЛНИ СОБСТВЕНИЦИ“.

Още тогава експерти юристи предупредиха: "Законът на депутатите от ДПС Делян Пеевски и Йордан Цонев вместо бариера пред прането на пари, се превръща в инструктивен документ как законно и безнаказано да се инвестират в българската икономика парите на финансовите престъпници изнесени в офшорни зони".

Други го определиха като "димка" и посочиха ,че законът забранява преките участия, но изрично изключва забраните за дъщерните фирми на офшорните дружества, както и за дъщерните офшорки на дружества регистрирани в България, или в ЕС.
 
В текстовете на тандема от ДПС безпрепятствено се заобикаля и условието да бъде обявен действителния собственик на капитала на фирмите в стопанския живот на страната, тъй-като законът нито ограничава офшорните кредити и гаранции, нито изисква доказателства за това кой е собственик на капитала на офшорните гаранти и кредитори.
 
Резултатът-пълно фиаско, никаква промяна при офшорните фирми и тяхната роля в ограбването на България. С втория си опит Цонев-Пеевски със сигурност гонят същия ефект- никакъв реален резултат, но димна завеса за наивници, които да приемат инициативата им за чистосърдечна и продиктувана от националните интереси.

Екип на Фрог нюз
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6657 |17.10.2017 Смях в залата! Пеевски пише закон за "вторичното разграбване" на КТБ . 0| 4201 |16.10.2017 Mitsubishi извади нов кросоувър, Jeep показва втория Compass . 2| 5023 |11.10.2017 Втори Бойко: Президентът на Туркменистан подари на Путин кученце за ЧРД

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads