Реклама / Ads
6| 12953 |25.10.2017 ЪNDERGROUND

Задкулисни договорки! Обвинен за престъпление шеф от агенцията по безопасност на храните се връща на поста си

.
Поредно скандално назначение се готви по високите етажи на властта. Разследваният за престъпление по служба шеф на Областната дирекция по безопасност на храните – София Антон Генов ще се върне на поста си с гръм и трясък.
 

Новината шокира тези дни служителите на институцията, тъй като само преди три месеца спецзвеното „Антикорупция” към Софийска градска прокуратура подпука Генов за сериозно престъпление. В акцията участва и ДАНС.

 

Държавното обвинение определи действията спрямо въпросния началник като „голям удар”. Оттам се похвалиха през цялото общество, че спрямо Антон Генов са събрани железни доказателства-показания на свидетели, документи и експертизи. Шокиращото е, че новината за връщането на скандалния директор на апетитния пост излиза на бял свят точно в момента, когато се очаква прокуратурата да внесе обвинителния акт срещу него в съда.

 

Твърди се, през последния месец няколко лобисти се изредили пред премиера Бойко Борисов да го убеждават, че Антон Генов трябва да бъде върнат на бял кон в агенцията. Според тях „помилването” му нямало да се забележи на фона на последните скандали, които разтресоха управляващите. Усърдието, с което пратениците настоявали пред министър-председателя за рокадата изглеждала изключително подозрителна на фона на убедителния тон, с който прокуратурата го уличи в сериозно закононарушение. Нещо повече-някои от тях дори си позволили да поискат Генов, който е бивш футболен рефер, да се издигне още по-високо в кариерата. Подобна рокада се приема като пореден знак, че властта само имитира борба с корупцията, признаха пред Фрог служители, възмутени от подобни задкулисни договорки.

 

Припомняме ви, че Антон Генов беше обвинен в престъпление по служба заради неправомерни действия срещу фирми, които са конкуренти на сина му в сферата на изкупуване на отработена мазнина за биогориво. При разследването беше установено, че на 3 октомври 2016 г. той е разпоредил да бъде проверен склада на дружество в Нови Искър, като били иззети 8180 л отработена мазнина и 39 неупотребявани бидони.

 

От прокуратурата отбелязаха, че шефът дирекцията е превишил правата си, защото неговото ведомство няма право да се занимава с отпадъци. Според държавното обвинение целта на Генов е била да набави облаги за дружество, в което по същото време работел синът му и което имало същия предмет на дейност като проверяваното. Именно автомобили на тази фирма превозили конфискуваната от Нови Искър мазнина в неизвестна посока.

 

Обвинитерите се натъкнали и на други странни факти. Според тях, на 4 ноември м.г. Генов разпоредил проверка при друг конкурент на сина си – фирма в Ботунец. До изземване обаче не се стигнало, защото дружеството подало сигнал в Агенцията по храните и тя спряла действията на ОДБХ – София. Антон Генов ще отговаря  и за това, че през октомври м.г. принудил фирма с чуждестранен собственик да не извършва търговска дейност в София. Става дума за фирма, която отново изкупува мазнина за биогориво. На бившият съдия беше наложена  мярка за неотклонение „гаранция” в размер на 5000 лв.

 

В светските среди Генов е познат като голям ценител на пищните дами. Често позира пред камерите с тях  по разни партита. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11074 |24.10.2017 Нова атака срещу Петър Кърджилов, той отговори на обвиненията . 8| 6482 |23.10.2017 Прокуратурата опроверга обвинения на бившия депутат Антон Тодоров . 0| 4745 |20.10.2017 Повдигнаха обвинения на петимата митничари от „Малко Търново“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads