Реклама / Ads
2| 7333 |17.11.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Огнян Минчев: Промяната на закона за приватизация е за разчистване на опонентите на ГЕРБ

.
Огнян Минчев
Бойко Борисов и Корнелия Нинова спечелиха от оставката на Димитър Главчев. Напускането на парламента е позиция, която от една страна, изглежда радикална, но е от друга - уязвима. Конфликтът се пренася на най-високо равнище. Това заяви в предаването „Честно казано с Люба Кулезич” по телевизия BIT политологът Огнян Минчев.
 

Главчев си изтърва нервите, но явно в ГЕРБ нямат право на грешка. Нинова е принудена да върти много бързо педалите на велосипеда, на който се намира,  за да не падне от него. На нея й е необхода победа, за да стабилизира позицията си в партията.

 

Минчев коментира и исканите промени на закона за приватизация: „Приватизацията е срещу основните политически опоненти на ГЕРБ – Нинова и старите десни партии, които са много нелюбими на Борисов. Икономическата страна от приватизацията е следната - взимаш активите от едни и ги даваш на други”.

 

БСП няма потенциала да брани демокрацията, тъй като виждаме, че тя се скатава по всички основни проблеми от ключово политическо и институционално значение – прокуратурата, членовете на ВСС. Нинова казва: "Ние не обсъждаме прокуратурата, не обсъждаме ВСС." Не обсъжда структурата и икономическия живот в страната и факта, че тя се събира все по-конкретно в едни ръце. Тогава какво обсъждате? Това означава зависимости. Ако започнат да обсъждат тези неща, неизбежно започват да обсъждат себе си.

 

Вървим по пътя на някои наши съседи – налагането на мек тоталитаризъм, първоначално с икономически цели. В България демокрацията се гарантира от факта, че принадлежим към ЕС и че от време навреме оттам издават по някой текст, който е доста беззъб, но така или иначе правещ констатации, които могат до доведат до спиране на пари.

 

На въпрос дали се задава краят на кабинета „Борисов3”, политологът заяви: „Прословутото европейско председателство има задържаща роля за падане на правителството. Питам се какво ще стане след средата на 2018 г., когато вече няма да председателстваме Съвета на ЕС. Тогава и икономическата ситуация няма да изглежда толкова добра, колко сега”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 12590 |17.11.2017 Адв. Екимджиев за Фрог: Промените в закона за приватизацията са за Прокопиев и Нинова . 17| 8382 |16.11.2017 Борисов легна на ДПС: ГЕРБ ще подкрепи закона на Пеевски и Цонев за КТБ . 1| 4243 |15.11.2017 Пожарникари: Промените в Закона за МВР застрашават живота ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads