Реклама / Ads
2| 12137 |24.08.2009 АРТ ДЖУНГЛА

500 с мерак за НАТФИЗ, 198 искат да са артисти

.
Въпреки, че броят на желаещите да се занимават с театър и кино е по-малък тази година, не може да се говори за отлив от театралната академия.
 

От ВУЗ-а коментират информацията за по-малкото кандидат-студентите в контекстта на значително по-малкия брой на завършващите средно образование през 2009. Затова спрямо този факт процентът на желаещите да влязат в храма на Мелпомена дори се е увеличил.

От Академията разкриха и какво е разпределението по специалности. По традиция най-желано е Актьорското майсторство за драматичен театър, където ще се борят ще се борят 198 младежа и девойки за 41 места.

Тази учебна година класове по актьорско ще взимат проф. Пламен Марков и доц. Ивайло Христов, които са добре познати на кандидатите от предварителните консултации. По думите на Ивайло Христов тази цифрата е респектираща, но по-радостното е, че сред тях има доста талантливи млади хора сред тях, въздържайки се да коментира дали няма вече свои фаворити сред тях.

За специалността кинорежисурата ще се състезават 59 души, от които обаче само петима ще имат шанса да станат студенти в НАТФИЗ.

При куклениците цифрата на записалите се е 56, 32-ма са мераклиите за “Анимация”, 28 - желаещите за новата специалност “Танцов театър”. По 24 са кандидатите за фотография и операторско майсторство, 20- за драматурзи и само петима са кандидат театроведите.

На сравнително малка популярност се радва режисурата за драматичен театър, за която са подали заявления едва 11 кандидата.

Боньо Лунгов и Майя Петрова ще обучават бъдещите куклениците през следващит четири години. Доц. Ясен Вълчанов ще се занимава с онези, които са решили да се посветят на специалността “Театър на движението”. Проф. Божидар Манов ще работи с бъдещите кинокритици.

Вчера приключи и последният курс от графика за консултации, посветен на сценографите, воден от доц. Невяна Кавалджиева.

Както винаги и тази година приемните изпити за бъдещите театрали и кинаджии ще се проведат от 1 до 10 септември, по изпитна програма, която те добре познават.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6794 |21.08.2009 Български филм отприщи емоциите в Сараево . 3| 6563 |21.08.2009 ЮНЕСКО брани Стария Несебър . 1| 12160 |20.08.2009 Народният театър продава онлайн билети . 9| 38608 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads