Реклама / Ads
2| 5418 |13.12.2017 НОВИНИ

Нова миграционна вълна заплашва България след решението за Ерусалим

.
Красимир Богданов
Решението на Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел беше изключително прибързано и дори грешно. Проблемът съществува от столетия назад във времето. До голяма степен той е религиозно-политически и може да доведе до напрежение в Европа. България от своя страна пък е заплашена от нова миграционна вълна.
 
Това посочи пред "Денят ON AIR" народният представител от "Обединени патриоти" Красимир Богданов.

"Имайки предвид непримиримостта на ислямската част от общността в Близкия Изток по отношение светостта на Ерусалим като третия и най-важен център на исляма, лидерите на мюсюлманските държави е региона трудно биха се примирили със ситуацията", коментира още той.

По думите му, недоволството на хората от арабски произход, изразено чрез атентати в Западния свят, е поредният сигнал, който показва, че могат да се създадат доста сериозни проблеми за Европа.

"Продължавам да съм на мнение, че действията на САЩ във връзка със стимулирането на т.нар. "Арабска пролет" доведоха Стария континент до трудности. Пример за такива са нелегалната миграция, терористичните нападения и крайният ислямизъм", сподели гостът в студиото на Кузман Илиев.

 Красимир Богданов отбеляза, че именно когато се е очертавала ситуация на затишие на подобни процеси, действията на Тръмп изправят Европа на прага на нова такава вълна. А на фона на случващото се в Палестина и Ерусалим България е заплашена от последваща миграционна вълна.

Министерството на външните работи на Република България разпространи позиция във връзка със статута на Ерусалим, след като президентът на САЩ обяви, че страната признава града за столица на Израел и че американското посолство ще бъде преместено там от Тел Авив.

В нея се посочва, че статутът на Ерусалим като свещен град на трите монотеистични религии следва да бъде договорен чрез израелско-палестински преговори за мир, които да доведат до споразумение относно окончателния статут на палестинските територии.

От ведомството заявиха още, че като страна-членка на ЕС България ще остане ангажирана с регионалните и международните партньори, включително с "Квартета" за Близкия Изток, в подкрепа на усилията за възобновяване на мирните преговори за намиране на решение на конфликта на основата на принципа за две държави, съжителстващи в условията на мир и сигурност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4277 |12.12.2017 Нинова ще заведе дело за клевета срещу депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова . 2| 4593 |12.12.2017 Общинските болници в голямата си част пред фалит след Нова година . 5| 4384 |12.12.2017 Тръмп поиска имиграционна реформа след атаката в Ню Йорк . 1| 4060 |12.12.2017 Проф. Кантарджиев: Пик на грипна епидемия се очаква след Нова година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads