Реклама / Ads
2| 6370 |05.09.2009 АРТ ДЖУНГЛА

Културни факти оживяват в Централна баня

.
Ново културно предаване тръгва от понеделник по телевизия PRO.BG. То се казва “Арт трафик” и ще се излъчва всеки ден от 9.00 часа.
 

“Арт трафик” ще бъде едно предаване за култура, различно от всичко останало, сподели Румен Леонидов, който е сценарист и редактор на “Арт трафик” за Frognews.bg.

Идеята на предаването, подготвяно от покойната Живка Гичева е да провокира интересът на съврeменните хора към културните събития и факти и да ги ангажира емоционално и интелектуално.

“Aрт фактите няма просто да бъдат съобщавани, а ще бъдат представени по един по-динамичен, по-различен начин, подходът към тях ще бъде по-неочакван. Няма да има просто разговори за театри или за книги, а ще се показва самия процес – как се прави една пиеса, как се печата една книга, което ще бъде любопитно за зрителите”, допълва идеята Румен Леонидов.

Водещ на “Арт трафик” e Петя Дикова (дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков), сценаристи и редактор е Румен Леонидов, арт директор е Елин Рахнев, изпълнителен продуцент е Димитър Гочев, а в ролята на репортер влиза певицата и актриса Людмила Сланева – Локо. Ентусиазираният екип има амбицията да показва на зрителите културния живот не само в София, но и в цялата страна. “Всички значими събития извън столицата ще бъдат отразени. Там, където има духовна провинция ще търсим нашите теми, а не там, където има провинциално мислене”, убеден е сценаристът Румен Леонидов.

От “Арт трафик” обещават на българските зрители една тотално различна визуална стилистика – динамична и очарователна. Любопитен е факта, че предаването няма да се излъчва на живо и няма да се снима в студио – културните факти и герои ще оживяват в естествения декор на Софийската централна баня и в подземията на Народния театър.

“Няма да има статични положения, няма да има дежурно бъбрене, ще има силно визуално присъствие с репортажи между 3 и 5 минути. Надявам се, че много бързо ще намерим верния тон към нашите зрители”, завършва описанието Румен Леонидов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 17474 |04.09.2009 Мисия Лондон финишира успешно в София . 0| 5849 |03.09.2009 Киноклуб под звездите събира тълпи от зрители . 0| 5355 |03.09.2009 Звезди превземат за 66-ти път Венеция . 9| 38609 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads