Ал. Радонов: Българин в Македония? Престъпление пред властта!

58

|

9877

|25.09.2009
Ал. Радонов: Българин в Македония? Престъпление пред властта!

Днешните историчари в Македония крадат на поразия, не са подминали и дядо ми, казва в интервю за Frognews.bg внукът на ген. Крум Радонов.интервю на Ана Кочева
– Ти си внук на ген. Крум Радонов. Разкажи накратко за дядо си и откъде идват противоречивите оценки за неговата личност?

- За историята генерал-лейтенант Крум Радонов, за мен дЕдо Крум (по бански вместо дядо се казва дедо) е от най-големите подаръци, с които ме е дарявала съдбата. Невероятно земен човек, с широко скроена душа, страхотно чувство за хумор, той ме е научил на голяма част от нещата, които знам, възпитал ме е в невероятен патриотизъм (заедно с родителите ми и и с другия ми дядо, на когото съм кръстен), но не шовинизъм и ксенофобия, показал ми е много от живота в планината и самия живот на Планината. Самият той беше невероятно честен човек, един от малкото, които не са присвоили и лев от държавата. Даже, след като се е пенсионирал от армията, е започнал работа в Балкантурист и се е отказал от заплатата си, за да има за младите, защото е сметнал, че има наистина висока пенсия и ще е несправедливо да взима още пари.
Единствен той е дарил своя дял от наследствената къща в Банско да бъде музей (днес Историко-Етнографски комплекс „Радонова Къща” в Банско), докато останалите наследници са продали своите дялове на общината
Хората, познаващи лично дедо ми, независимо от политическите си убеждения и начин на живот по време на тоталитаризма, винаги са казвали само и единствено добри думи за него.
През 1990 или 1991 година моят дедо е обявен за един от личностите на света за приноса си към цялото човечество. Смея да твърдя, че ако поне 50% от кадрите на БКП бяха като него, а не единици, България все още щеше да е по-богата и развита от Австрия, нямаше да го има това грозно деление по партиен признак, нямаше думата приватизация да е равносилна на пладнешки обир и най-важното – България щеше да е уважавана и ценена държава, а не боксова круша на когото си поиска (справка – случаят с медицинските сестри в Либия, несправедливото преждевременно спиране на блокове 1 - 4 на АЕЦ Козлодуй и други)
Оплюванията по адрес на ген Радонов идват от хора, които никога не са го познавали лично или са изпитвали невероятна завист заради реномето, което сам си е извоювал.

– Ген. Радонов е бил личен приятел на Н. Вапцаров. Има ли нещо, което дядо ти е разказвал за Вапцаров и процеса срещу него и което оборва официално съществуващите тези по темата?

- Смъртта на Никола Вапцаров винаги е била болезнена тема за дядо ми. Всеки път, когато разказваше за най-добрия си приятел (т.е. за невероятния поет), дядо ми отново преживяваше болката от загубата на този, както той го наричаше, „брат”. По време на процеса много хора са се заели със задачата да се спаси живота на Вапцаров. След като са се изчерпали всички възможни ходове, адвокатите на поета са намерили член в НК, според който творци, от чието творчество лъха любов към родината, не могат да бъдат осъдени на смърт.
За да се спаси живота на Вапцаров, са привлекли като свидетел Елисавета Багряна. Адвокатът на Вапцаров я е попитал директно дали от неговото творчество лъха любов към Родината. В протоколите на съда пише НЕ, а Багряна само е кимнала. После, след 1944 дядо ми е написал статия по този въпрос, а Багряна е оправдала съучастието си в убийството на поета с френското си възпитание, където кимванията за ДА и НЕ били различни.
След този случай масово тогавашните ни литератори се втурват да защитават Багряна, само вече покойният Радой Ралин (страшно много уважаван творец от нашата фамилия) е дал епиграма, където я е описал много точно – „...на два строя метреса”.– Вълнуваш се трайно от темата Македония. Как се събуди интересът ти към нея?

- Темата Македония е много болна за мен. Самата Македония е най-романтичната и най-трагичната част от българската история. Аз от страна на баща ми съм македонец и съм много горд с този факт. (Всички организатори на протеста за Спаска Митрова сме македонци). Тъй като днешните историчари в Македония крадат на поразия, не са подминали и дядо ми. И не само това – сбъркали са му и фамилията. Не мога и да си представя на какъв терор са били подложени нашите сънародници, за да си сменят националността и да живеят с омраза към собствения си народ. Много ме е яд на една група уж демократи и правозащитници, които с действията си оправдават югославския терор над българите в Македония и които си затварят очите за днешните събития там.
Един ирански поет от Средновековието, чието име за мое огромно съжаление забравих, в едно свое много кратко, но точно стихотворение, казва накрая

„Щом не страдаш ти за болка чужда,
Човек да се наричаш – няма нужда.”

Винаги, като чета история или гледам какво става днес в тези земи и останалите обезбългарени (част от Западните покрайнини, Северна Добруджа, Одринска Тракия и българите християни от Беломорска Тракия, защото българите-мюсюлмани са останали там), нещо ме жегва много дълбоко в сърцето. И пак, научен от генерал Радонов, не мога да се примиря с тези неправди и правя каквото мога, за да се коригират.

– Какви са личните ти впечатления от Македония? Имаш ли приятели там? Как живеят те, как се самоопределят и какво е отношението им към България?

- В Македония да си българин е престъпление пред официалните власти. Но сред обикновените граждани има няколко вида - открито самоопределящи се за българи (да ги наречем новите възрожденци. Това са хора като Драги Каров и моя приятел Виктор Канзуров), които заради това са подложени на невероятни репресии, но никоя институция в днешна България не прави нищо по този въпрос. Друг тип са хора, деклариращи се за македонци, но под сурдинка признаващи, че знаят истината. Третия тип са хора, деклариращи се за македонци, самоопределящи се за македонци, но без отношение към България и българите. И последният тип – най-вредните хора там – самоопределящи се за македонци и страшно много мразещи собствения си род – българите и България.
Иначе имам приятели, които се самоопределят и като българи, и като македонци. Само веднъж заради този въпрос изгубих приятели в Скопие, но после се замислих, че истината е по-ценна и тази загуба, въпреки, че беше бая болезнена, си заслужаваше.

– Как преценяваш като млад човек официалната българска политика спрямо Р Македония?

- Кратко и ясно – напълно неадекватна.

– Смяташ ли, че през 21 в. т.нар. македонски въпрос е решим и как според теб?

- Че е решим, решим е, но тук вече нашите институции трябва да се задействат, като използват опита на съседна Гърция.
Освен това трябва да се направят следните неща – дела и пак дела в Страсбург за нарушаване правата на човека и в частност – правото на информираност и самоопределяне. Тези дела трябва да са конституирани от Република България към БЮРМ и от отделни граждани, включително от мен, за нанасяне на нематериални щети от отвратителните лъжи на македонистката пропаганда. За целта отново държавата трябва да наеме няколко наистина добри юристи по международно право, които да оформят исковете срещу БЮРМ. И най-важното – обещание всяко спечелено евро от властите в БЮРМ да бъдат инвестирани отново в Македония, но от български фирми, за да се преодолее огромният процент на безработицата там и да се осигури достоен живот на гражданите на Македония (освен мнозинство българи, там има и албанци, и турци, и цигани, дори и сърби, които също имат право да се реализират на родните си места).
А и може да се заведат дела срещу Сърбия за геноцид над българите в Западните Покрайнини и Македония, като се използват до огромна болка познатите ни доказателства за този продължаващ и до днес геноцид.

– Привърженик ли си на идеята България да не съдейства на македонското членство в ЕС, докато продължават попълзновенията от тяхна страна към нашата национална история, литература, исторически личности?

- Напълно подкрепям налагане на вето, както направиха гърците, защото в ЕС основните принципи са на добросъседство, разбирателство и приятелство, а, както всички виждаме, от днешните власти в БЮРМ не се спазва нито един от тях спрямо нашата родина. И най-важното нещо е да се обясни на обикновените граждани на Македония защо властите в България реагират така.
Ние първи ги признахме за независима държава, ние през началото на 90-те им спасихме сеитбата, защото ги снабдихме с 30 000 тона гориво за земеделската техника, по време на първата юговойна входът за Македония беше порт Бургас, преди гражданската война с албанските части от АНО ние ги снабдихме с оръжие, и то безплатно, само ние им предложихме жива сила за справяне с тези формирования (и много македонци съжаляват, че тогава българите не са влезнали).
Време е да получим малко благодарност за тези си действия, а не само омраза и агресия към нас като народ и към нашите история и ценности.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Санде
Претерваш братко с ветото!А де кажи че си влашка кърв, всеки от Банско ви знае !
chicago
Cande, Cande tap makedonec si ti, shtom ne znaesh na koi vikat vlasi
5x5
Vazhiten sqm ot razbiraniata na tova mom4e i se preklaniam pred storenoto ot dedo mu-gen. Radonov. Da!Veto do dupka! Abe nali znaete:Napravi dobro, izia6 l. . no!
Браво г-н Радонов, браво и на Вас жаби за хубавата статия!!!!
Тоше
Умно разсъждава тоз младеж! Дано не е поза!Но поне е македонец за разлика от Каракачанското говедо!
Надка
Симпатяга! И разумен!
dark13
Браво! Не е важно дали си влах или друг! И Пито Гули не е бил българин, нали? Правилно говори момъка и аз заставам зад него!
Александър Радонов
до Санде. Така е - всеки в Банско ни знае, но като достоен род и хора, винаги държащи на думата си. За пръв път чувам, че банскалии са власи, иначе като род сме се преселили още преди да се отдели фамилията Радонови от Кукуш - също в областта Македония, така че с това власи просто си несъстоятелен. На останалите благодаря за хубавите думи и ви уверявам - не съм член на нето една партия. А и все още ме боли за загубата на четиримата приятели от Македония, с които си изкарах наистина разкошно. ако ви интересува още нещо - задайте си въпросите тук, ще ви отговоря.
Панче
Санде, санде, а ти от дека си? Най ми мязаш на сръбско мекере.
Ангелов.
Ами всичко дето го е написал Радонов е точно така. И за Вапцаров, и за Багряна. За това после дядо му Крум Радонов го бяха и насвили от Партията - за неправилно и неполитично отношение към истината. Затова и ветропоказателите в ръководството на БКП-то хич не го обичаха. Отваряше си устата за нелицеприятни неща. Така че нищо чудно че е възпитал и внука си в честност. Само едно е лошото, че за такива мъже в днешното БСП перспективи няма. Там трябва да си или плужек като Станишев, или мошеник като Първанов. Затова и всички свестни хора я напуснаха. От цялата ни комунистическа фамилия (над 50 души сме) на последните избори за БСП гласуват само две над90-годишни бабички. Не понеже левите идеи са ни чужди, а защото с тях цялата тази крадлива мафиотизирана мафия няма нищо общо с каквато и да било идеология. Дори вуйчо ми, с партиен стаж 67 години не отиде да гласува - отврати се човека. Говореше, че някога комунистите са ги обвинявали в какво ли не, но не й че са крадци и мошеници, а сега се
Ivan
MEKERE KOMUNISTI4ESKO
Манве Сулимо
Моите сърдечни поздрави г-н Радонов. Вие сте модел за поведение и ценностна система.
Александър Радонов
Ivan, Аз съм Алексаднър Радонов. Ти кой си? Казах да питате, а не да обиждате! Ти може и да си малоумен, защото 100% си видял, че тези коммекерета поддържат македонизма, а аз съм от организаторите на протеста в защита на българите и БЪЛГАРЩИНАТА в Македония. Направи си сам извода за какво става въпрос. На Ангелов благодаря за краткото и ясно описание какво представлява БСП-то днес с производните си партии (както е било и БКП-то до 1989) - плужеци и крадци.
Стоян
Радоне, да си жив и здрав !
Ivan
Vie ne ste po-razli4ni ot makedonskite istori4ari, slujite na edna i sa6ta partia po nasledstvo. S va6ite statii prosto ot4itate deinost. Naslednizi na komunisti sa psevdo nazionalisti. Izmamata prozira ot vsiakade. General Radonov priatel na savetzkia agent Vapzarov. Generala koga e bil general, predi deveti ili sled deveti. Az sam balgarin
Македонски зет
Да не се лъжем. От 1919 г. когато Македония беше подарена на кралство Сърбия за участието в Антантата, те си я считат за Южна Сърбия. Те веднага им ги промениха имената - Иванов стана Йованович, Петров - Петрович, Гаврилов - Гаврилович, Димитров - Димитриевич и т. н. По времето на Тито и създаването на т. н. “македонска нация“ имената отново се смениха – Йованович стана Йовановски, Петрович – Петроски, Гаврилович – Гаврилски, Димитриевич – Митревски и т. н. След толкова години миене на мозъците, паспортите за цял свят и благосъстоянието, което имаха по титово време, в сравнение с БГ мизерията, не очаквайте, че македонците скоро ще се почувстват българи. A сърбите, след Косово, правят всичко възможно, за да запазят своята последна колония.
Александър Радонов
Ivan-e аз май се сещам кой си. Освен дребна душа, си и дребен на ръст, което го избиваш с големите си комплекси и единственото нещо, което го можеш истински - да мразиш. Срам за хубавото ти име. Ако сме псевдонационалисти, защо организирахме протеста за Спаска Митрова? И по-болезнения въпрос - ти къде беше тогава?
Александър Радонов
Ivan-e, ти, дребна душице с големи комплекси, като се пишеш българин, защо не беше на простеста в защита на нашата сънародничка Спаска Митрова? А и защо не се свърза с когото и да е от организаторите, освен мен, за да помогнеш с нещо?
borjan
umri tatar smrden
х
г- Радонов, случайно прочетох интервюто Ви и понеже виждам, че Сте писал във форума, няколко коментара. 1. Поетът, който цитирате е Саади. 2. Като юрист мога да Ви кажа, че цялата Ви идея за дела в Страсбург е тотален абсурд. Съжалявам. Просто няма да стане. 3. Твърдите, че във ФИРОМ има хора, преследвани за българското им самосъзнание - това вече е сериозно основание за съдене на Македонската държава. Бих Ви посъветвал да насочите усилията си към тези случаи - те наистина могат да доведат до резултат в съда. Още повече - и да имат и някакъв пропаганден ефект, понеже приказки за преследвания на българеещи се граждани на ФИРОМ много, но факти малко. Казвам това като човек, който следи темата. Освен случая със Спаска, който от хуманитарна гл. точка е сериозен, но твърденията за национални мотиви за мен остават напълно недоказани, за други случаи не се чува. Това е сериозна слабост на пропагандата Ви. Ако обаче имате няколко решения на съда в Страсбург, в които се установява преследване п
Александър Радонов
До х - благодаря за съветите и корекцията. До борян - някой ден ще умра, но поне ще знам какъв съм, за разлика от теб, нещастна ми душо с промит от сърбоманската пропагадна мозък. Прочети малко повече и ще видиш, че народ като татари няма - това е събирателно название за племената, нахлули на балканите през 13-ти век, и спрени от нас, БЪЛГАРИТЕ.
borjan
greska si tataru, makedoncite se bibliski narod, vie tatarite ste gjubrinja ako mislis deka sum srbin, dojdi proveri ovde vo skopje pa ke se dokazeme koj e srbin
beleff
Много се вълнувам от темата. Моят род също е от тези места. Моля - прочетете "Насила хубост не става. . . . ", "Пак по сериозни теми" и "Странен сокол пие вода на Върдаро" - в www. Bglog. net - от Белефф
Александър Радонов
Боряне, ти си бълагир с промита от сръбската пропаганда глава. а това за библейския народ трябва да се запише някъде, защото е върхът на простотиите ви. освен това съм бил в Скопие поне ДВА пъти и всеки път намирах неунищожени от сърбите следи, които доказват, че всичките ти роднини до дядо ти са се декларирали и чувствали БЪЛГАРИ!
Радонов
печатна грешка - бългаир да се четеправилното - БЪЛГАРИН
beleff
НЕщата с БЮРМ ще се оправят само с юмрук по масата. . . Никакво НАТО, никакъв ЕС. . . Да си стоят с техните приятели срби и да слушат чалга.
Санде
за Александър Радонов Фамилията ти е от влашки происход попитай някой стар Банскалия? Де кажи коя спорет теб е истинския патриот? IRA or UVF
borjan
ajde aleksandar tataru dojdi vo skopje da mi kazes deka mojte bile bugari
Санде
за Дарк 13, Пито Гули е умрял за Македонската република!
Александър Радонов
До Санде - първо се научи да пишеш правилно, после ми говори за произход на фамилията. И да те светна - радон не е влашка, а старогръцка дума, която се превежда лъчезарен, искрящ. А в рода всички поколения СМЕ се доказали като патриоти, борещи се за нашата родина БЪЛГАРИЯи винаги чувстващи се БЪЛГАРИ. До Борян - не само, че ще дойда в Скопие и ще ти кажа, че предците ти са били българи, а и ще ти го докажа.
ВАЛЕНТИН
Абе тоя борянчо пак са го опъвали шиптарите!Не мирясва мутанта роден от српска стара мома и пият албанац!!!А на санде да му кажа , че великия воевода Пито Гули е умрел на Мечкин камен ! И ако е македонац требе да знае то! И когато вика на некой влах , да се сети за Пито Гули и брат му!А за ветото , то е нещо реално ! Санде ще е европеец на пу. . . н ден! А за Радонов добре! Аз също съм потомък на истински българи от Македония! Аз те разбирам. . .
Санде
За Ал. Рад. Ок не ми обяснавай какъв мазан влах си !Него IRA или UVF кои са ти "адути" па после обяснавай кой македонец колко е заблуден!
Македонски зет
Борjане, дрвена галичка главо, Скопjе го знаеме подобро отколку што си представуваш. Сите воени и полицаи од капетан нагоре се срби. Прашаj ги маjка ти и татко ти откога почна да се зборува за Александр. В Белград долго време се вртеше един виц за македонците: "А бре, знамо да сте срби, ал'зашто говорите бугарски. "
mitaka-kotaka
Malka zaka4ka-otkade idva dumata "BALKAN" i kakvo ozna4ava???!!!! . . . . . . . . . . ???. . . !!!Hayde 6te vi kaja - "BAL" e . a bulgarska duma i ozna4ava golqm, silen, velik, vsemoga6t, a "KAN", dose6tate se predpolagam, ozna4ava vladetel, car, imperator, vlastelin!!!Takaaa. . , zna4i dami i gospoda, vsi4ki ti mu tam srbi, makedonci, slovenci, harvati, bosnenci, 4ernogorci, albanci, garci, turci, romunci, vlasi i t. n. . . kakvo???Ami jiveqt na teritoriqta na Velikite Bulgarski Kanove!!!!4estito!!
4OBEK
BPAVO nu4 ! MA4KAU npoCTAKA !!
Александър Радонов
Санде, вече ме притесняваш. Готов съм да ти уредя поне една безплатна консултация при добър психиатър, че с това ти повтаране на едно и също, без да чуваш какво се говори (терминът е ехопраксия) нещата вървят към много зле. P. S. И пак ти казвам да си оправиш правописа!
chicago
Sande, tapo makedonsko govedo, vlasite sa na DYNAVA. Aleksandar Makedonski e grag. Abe edin faiton hora ste, shto se perchish. Ima edna pogovorka srabska, shto e make , se e LAINO. Mnogo ste tapi i neobrazovani. BALGARI STE I TAKIVA SHTE YMRETE<POMNI GO. Takova JIVOTNO KATO MAKEDONSKA NACIA NEMA.
chicago
DO Sande. Znaesh li Sande Car Samyil, edin makedonec kazva , che toi e makedonski car, predpolagam i ti mislish taka. Samyilovata krepost se namira na Ohridskoto ezero. Kogato Vasilii Balgaroybiec oslepiava Samyilovata voiska, zashto nikoi istorik ne pishe Vasilii Makedonoybiec. Na tova iskam da mi otgovorish, AKO MOJESH.
dimitur mihajlov
koeto dobro kazva za dedo si se priema. koeto na kazva e uchastieto na dedo mu v masovite izbivania po Mestenskoto porechie prez 1944-45. tezi ujasi se pomnjat otlichno i nemat nishto obshto s nepodkupnosta. i sinut na Jonkata Vapcarovia be podlugan da se hvane na sataninskoto horo na ubiicite. tezi prestuplenia shte minat v genetichnata pamet na tova momche i na drugite naslednici na ubiicite, napr. Bokovite. . .
Александър Радонов
До Димитър Михайлов - по време на въпросните кланета дядо ми е лежал ранен в словенска болница. Така че просто проверявай фактите, преди да пишеш нещо!
азсъмбе
Ако настина е такъв идеалист дядо ти, то тогава ти се различаваш МНОГО от него!!!
александър Радонов
до азсъмбе - нима ме познаваш лично, че твърдиш тези неща? Аз не мисля. Такива страхливи интернет мишчици като теб могат само искрено да ме разсмеят с простащината си и ограничеността си.
Ъ
Абе тоя borjan голям "македонец" , а пък пише на латиница. Напоследък посещавам форумите на някои от основните вестници в БЮР"Македония". 99 % от коментариите се пишат на латиница и това при положение, че "македонците" претендират за културното наследство на Светите братя, на Св. Климент и прочее. След като дълги години ограбват и унищожават нашето културно-нациобално наследство във Вардарска Македония, ново 5!Обявиха се за наследници на антична Македония и айде почва крадене на гръцка история и герои(доколко пък са гръцки, това е друг въпрос). Мисълта ми е , че голямо осукване, мънкяне, лъжене, хленчене и само и само да се избегне най-очевидният отговор на проблема с идентичността им, а той е че са бугари:) И нещо друго интересно, понеже все повече хора си задават въпроси, а бе как тея дето ги обявяваха досега за бугари, татари, бугарофили(Тодор Александров, Иван Михайлов, Мара Бунева и мн. др)са единствените които реално са се борили със сръбските окупационни
БОЈАН
ТОБА СТЕ ВИЕ НАПИСУВАЛИ А и може да се заведат дела срещу Сърбия за геноцид над българите в Западните Покрайнини и Македония, като се използват до огромна болка познатите ни доказателства за този продължаващ и до днес геноцид. \" A ТОБА? http://www. stormfront. org/forum/showthread. php?t=405899&page=2
Александър Радонов
Боянчо, това са дела на любимите ти сърби!!!
Бојан
Ти, не обичаш србите???
Радонов
Боянчо, не обичам сърбомани като теб, забравили собствения си род. Не обичам и сърби, извършили зверства над нашия народ.
бојан
Ти, их всички мразаш. . . . Всички???
Радонов
Боянчо, омразата е само в главата ти.
Никола Сирковић!
Каква су то глупа питаља. . . Овде нигде не пише реч Мржња. А мрзити и не волети. су два различита света !!! Ајде бре не лупај глупости више!!! Голем поздрав за Моит Пријател Александар! Поздрав от Белград !!
Бојан
Која сте ви будала, Никола. Не могу да верујем, да сте толико глупи. . . Еј Бугари ће да ван униште Србију !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
никола
Бојане ви пишете гупости! Ништа паметно не знате да напишете !!!!!!!
Матко Бурћ!
Е. . . . Да си проклет Радонову. Али и ти и тај твој јадни пријатељ Који себе сматра Србином, а брани Бугаре издајник. . . Ће те бити протерани. ВИ СТЕ ИЗРОДИ! ПАЗИ ШТА ТИ МАТКО КАЖЕ: ПОБИЋУ ВАС КО ЗЕЧЕВЕ! ЈЕБЕМ ВАС У УСТА ТАТАРСКУ И ИЗДАЈНИЧКУ!!!! МАРШ!!!!!!!!!!!!!!
Радонов
Ех, Матко, Ти си поредното доказателство, че простотията няма граници :-D
Българин
Мизия + Тракия + Македония = Обединена България
Џек
Радионов кој ти дозволил да пишуваш статии бе коњу грозен !?
Ненад Масларевић
Које си ти ђубре, Радонов ! Ти мрзиш све !! Пишеш овде какао мрзиш Србе. . . А на ФБ пишеш као волиш их !! МАРШ КОПИЛЕ ЛИЦЕМЕРНО !!!!!!!!!!!!
Маламир,

Ненад, шумадийска свиньо, с не си ли разбрал: СВЕ СЪРБЕ НА ВЪРБЕ ! :-)

4 + 0 - !

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Най - доброто от Моцарт

ВРЕМЕТО

времето в София София

+6°

+17°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+12°

+18°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+11°

+19°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+10°

+19°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+9°

+20°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+9°

+19°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах