Реклама / Ads
69| 15510 |27.10.2009 ПОЛИТИКА

Първанов и Борисов да кажат ясно България държава ли е

.
ДАНС Източник: Frognews.bg
Секретният доклад на ДАНС, който гражданинът Алексей Петров предаде лично на премиера Бойко Борисов вече е в интернет. От понеделник следобед той циркулира свободно в нета и всеки може да го прочете на спокойствие.
 

Както и да си направи съответните изводи: дали да се ядоса или да го отсвири.
Публикувани са 26 страници. Няма никакъв знак обаче за авторство. По всичко личи, че цяла година този „документ” е бил достъпен за определени кръгове и хора. Самият доклад е написан в стил „голямата ченгиджийница”. В него са преплетени истини, полуистини и откровени лъжи. Използвани са за различни внушения.

Така или иначе нещата постепенно придобиха есетествения си вид. Вече няма никакво съмнение, че ДАНС вместо с националната сигурност и спокойствието на гражданите, вместо с корупцията във властта и терористичните заплахи, вместо с контрабандата, наркоканалите и зачестилите отвличания се е занимавала със ... себе си. Като едни махленски клюкарки, хората от ръководството и кабинета на председателя са се атакували, отбранявали и заплашвали. Нещо като опит за превземане на агенцията на абордаж... Заплашвани са с физическа саморазправа и журналисти. Като прироритет на службата в цели периоди е бил изясянване връзките на журналисти и как са се сдобивали с информация. Нищо не е било в състояние да накара ДАНС да заработи срещу корупцията и организираната престъпност, тъй като агенцията е била заета да изяснява кой зад чие лоби е и как да бъде прецакано другарчето.

Гнусно, долно и безотговорно! В България има поне 30 журналисти, които могат да напишат много по-правдоподобен и смислен доклад от този. Ниско ниво, ниски страсти. Развитието на скандала с ритуалното отнасяне на папката при премиера Борисов е кичозен завършек на един срамен период от съвременната история на тайните ни служби. Министър-председателят трябва да е изключително внимателен към сюжета, в който някой се опитва да го вкара.
Изводите са: ДАНС е била агенция за политически поръчки. „Кремиковци” за компромати и омаскаряване. БТК в сянка за подслушване и слухтене в живота на хората.

Всичко това е ставало със знанието и одобрението на първите хора в държавата. Те са стимулирали сатанинските на моменти действия на ДАНС. Което е недопустимо, отвратително, нелогично, неморално, незаконно!

Можехме да публикуваме т.нар. доклад. Но това означава включване в ченгиджийницата, нейното легитимиране. Отказваме да го направим. Убедени сме, че за всички нас, българите, има много по-важни неща. Например: колко са учениците и какво учат, както и в какви условия. Какво ни е здравето, как живеят родителите ни, защо сме последни по доходи, пътища, сигурност, условия за инвестиции, условия за бизнес... Защо се съсипва фермерството, малките фирми, цели предприятия и заводи, сякаш се изпълнява някакъв план за тоталното унищожаване на държавата и обществото.

Президентът, ако се е върнал от околосветското пътешествие с определени бизнесмени и журналисти, да свика Консултативния съвет и да се вземе решение веднъж завинаги: службите или да се заемат с опазване на закона, спазвайки закона, или да се каже на българите, че това не е държава и да си търсят друга родина. Тази в момента не е такава...

Форматът „живот чрез жълти новини, конспиративни теории и пълни лъжи” е пагубен. Нечистоплътен. Превръща страната ни в опитна лаборатория, а нас в бели мишки. Време е някой да ни попита дали сме съгласни да участваме в това.
Затова не публикувахме въпросното творение, наречено „доклад”.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 7164 |19.10.2009 Първанов: Министър се прави на премиер, в кабинета предлагат опасни идеи . 29| 9790 |08.10.2009 Зайчето на Първанов, лошият вълк и червени кинжали в словесна битка . 14| 12078 |28.09.2009 Осман Октай: Доган е архитектът на Мюсюлманската партия, плаши Борисов . 27| 10923 |15.09.2009 Е. Дайнов: Първанов сбърка хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads