Реклама / Ads
4| 11584 |07.11.2009 НОВИНИ

„Откак се помня най‒обичам да лежа и да грухтя!”

.
Водеща тема през последните няколко седмици стана прословутият свински грип, иначе добре известният щам АН1N1, който внесе паника и смут не само в училищата, но и във всеки български дом.
 

Уплашени майки се юрнаха към учебните заведения, по‒бързо да приберат още неразболелите си деца, баби се разтърчаха за маски, дядовци замериха ежечасно температурата на внучетата си, а на самите деца всичко продължава да им изглежда като игра. По‒големите тийнове пък тайничко се надяваха да ги пуснат във ваканция, че вече „много им дошло и трябва малко да си починат” и в крайна сметка ‒ ей ни, цяла България в грипна епидемия! „Евалата”, бихме възклинали ние, „време беше!”

От една страна добро решение, тъй като из училищата наистина всичко живо кашля, смърка, даже и температура вдига. Повечето така и така вече си останаха по къщите. Та затова пуснаха и все още здравите ‒ уж да ни предпазят, пък после ще видим имало ли е полза или не.

Някои от нас наистина се оказаха доста съвестни, носят маски, пък даже и ги сменят на по 2 часа, под претекст, че малко ги боли гърлото и не искат да заразят околните. Но тези са единици. Безспорно болните са много, но защо и паниката е толкова огромна?

Когато в нашето училище наскоро стана ясно, че има открит случай на свински грип, учениците започнаха да шушукат и да се паникьосват взаимно. Дори се събраха на „стачка” пред учителката стая, за да протестират пред учителите колко недопустимо е да сме в сградата, в която вилнее опасният грип. От своя страна те се изсмяха под мустак и отвърнаха, че това е обикновен грип, на който просто сега се е обърнало прекалено много внимание. Реакцията на родителите обаче, далеч не беше същата. Мнозина моментално прибраха отрочетата си и не ги допуснаха до училище няколко дни. Така класните стаи постепенно се опразниха, от клас 26 души останаха около 10‒тина (кои болни, кои заради съображения на техните). Някои от учителите, също така подсмърчащи и болни, се оправдаха, че ги боли гърло и не могат да викат, затова наредиха сами да си прочетем урока от учебника. Още по‒смешно зазвучаха оправданията на чистачките, които пък придобили болки в кръста заради грипа и затова не измели качествено, а „колкото могли”. Така че, явно за всички ваканцията се оказа добре дошла. Очевидно из училищата цари мързеливо настроение...

С какво обаче ще се занимаят още здравите тийнове през малката почивка? И ще оцелеят ли пред напора на бацила? Логичният отговор би бил, че те ще си останат вкъщи, за да се пазят, като се тъпчат с чесън, лимони, ябълки и люти чушки. Перфектно звучи, особено за вечно недоволните родители, които вече са дръпнали една лекцийка за това, че положението е много тежко, че бацили има навсякъде и затова не трябва да се припарва до МОЛ‒а и по превозните средства, защото там още с пристъпването си ще лепнеш свинския грип. Да, ама не! Тийновете моменталически си направиха сметка, как ще се събират на кръчма, ще ходят на партита и основно как ще се „размажат, все пак ваканция е!”



Frognews попита безцелно шляещи се още от първия ден от почивката, младежи за това какви са им плановете за деня и изобщо за цялата ваканция. Ето какво ни отговориха доволните и ентусиазирани тийнчета:

Пешо: Офф, са к’ви са тия идиотски въпроси, естествено, че са ше гледаме да не се прибираме мноо вкъщи, пък и наште ги няма, хахаха...

Кирчо: Аз съм решил довечера да ходя на бахти якото дръм парти, ше бъде зверско, братле! Само за некви мизерни 6 кинта най‒добрите дръм ди‒джейчета, представяш ли си колко народ ще има.

Ани: Аааа, и аз чух за т’ва парти, ама мисля да ходя в Ялта, мноу по‒добро ще е, пуска един холандски Dj, ама му забравих името.

Гегата
: Аз днеска ще ходя с едни френдове да пушим наргиле и ше цъкаме карти, ако останат кинти, ще отскочим до Ситито да хапнем нещо мазнооо....

Любака: Ние па, си организирахме събиране на една хижа на Боровец за идната сряда, от са си праиме сметката за алкохола, трябва да стане убийствено...

Филип: Първо шъ съ наспя, после ще ходя с аверите да караме кънки на Славия, наеш ли кви мацки... бъкано е...

Нели: Аз пък ще уча, ха‒ха‒ха ....

Ju_17: Добре, всичко т’ва ми звучи супер, ама не се ли страхувате от свинкия грип?

Кирчо: Къф свински грип, голяма измишльотина и най‒вече фармацефтична пропаганда‒ да си пробутат тъпите ваксини! Май всички вече се усетиха, време му е на Бойко и той да си бодне една.

Пешо: Не ми дреме особено. Свински, птичи, луда крава, е** ти тъпите животни. Евала на тоя дето им мисли загубените имена.

Нели: Абее, на мене майка ми ми опяваше нещо сутринта, ама аз бях толкова заета да се гримирам, че не й обърнах особено внимание. Нещо говореше за някви маски...няква аптека...

Гегата: Не се страхувам, въпреки че отдавна вече проявавам симптомите на свинския грип.

Ju_17: ?

Гегата: От както се помня, най‒обичам да лежа и да грухтя!

Ju_17 SmileSmileSmile
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 14671 |31.10.2009 Децата пишат писма до Бог . 6| 13682 |26.10.2009 Рейд по „Витошка”‒ очи пълни, ръце празни . 8| 36001 |17.10.2009 Духове стряскат насън и наяве . 10| 9705 |07.10.2009 Даскалото бълва агресия на килограм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads