Реклама / Ads
7| 6069 |08.01.2010 НОВИНИ

БАН посрещна Борисов с безумна граматика

.
"Добре дошъл г-н Министър Председател" посрещна Бойко Борисов при посещението му в Българската академия на науките. В парадния надпис, който феодалните старчета бяха подготвили, имаше точно три отклонения от книжовните норми.
 

Вместо правилното "Добре дошли, г-н Министър-председател", в БАН посрещнаха Борисов със сгрешена форма за учтивост, пропусната пунктуация и грешка в изписването на полуслятото "министър-председател". Грешките не направиха особено впечатление на премиера, който посети два от институтите на БАН - този по металознание и геофизичния институт. Той бе придружаван от председателя на Академията академик Съботинов и министъра на образованието Сергей Игнатов.

По време на посещението в двата института на БАН стана ясно, че правителството обмисля да издаде постановление, с което да се оползотвори максимално осигуряване на продукцията на академията и научните институции. „Чрез постановлението или заповедта, която ще издам, съответните министри ще бъдат активната страна да подпомагат БАН - не само да се наливат пари, а да се печели от умовете на тези хора", посочи Борисов. По думите му колегиалната обстановка, която цари между правителството и академията, трябва да бъде толерирана. Премиерът добави, че в БАН трябва да са по-активни в предлагането, тъй като има много добри разработки, които могат да бъдат предложени и на държавни, и на частни компании.

„Ние като държава можем да им помагаме да ги продават навън с контактите, които имат министерствата", изтъкна той. Борисов посочи като положителен пример Сърбия, която не е изпратила един войник в Ирак, а е продала за там продукция за 400 милиона, докато България през тези години има и загинали войници там, а е продала само патрони за „Калашников". Според министъра на образованието и науката това, което се случва в момента в БАН, изисква подкрепа на правителството, а не само на министерството. Въпросът е не е само да бъдат пенсионирани около 500 човека, но и тези, които продължават да са активни участници, трябва да останат в научния потенциал на страната, подчерта той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4745 |08.01.2010 Борисов призна: Платих на пиратите . 12| 5271 |07.01.2010 Борисов: Атаките към ГЕРБ остават на съвестта на Станишев . 17| 4845 |07.01.2010 БСП: Борисов ни води към пропастта . 18| 6015 |07.01.2010 Вместо Димитров, Борисов уволни пресаташе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads