Реклама / Ads
26| 5567 |11.03.2010 НОВИНИ

Ив. Костов: Президентът има същите права като на безработен човек от улицата

.
Иван Костов
Президенът злоупотребява с власт, за да разчиства собствените си сметки, каза лидерът на ДСБ и добави, че десните искат да видят и стенограми от разговорите между президента и други лица. Имало подозрения за непростими отстъпки.
 

Никой гражданин няма повече права от другите граждани, освен ако не те са им дадени по закон. В този смисъл президентът има същите права като един безработен човек от улицата, каза лидерът на ДСБ Иван Костов по НТВ и добави, че Първанов в този смисъл е злоупотребил с властта. Протоколи навсякъде се водят по силата на нормативни документи, но няма такъв, който да дава право на президента да записва разговор като този с финансовия министър, който е потърпевшият. Той не е говорил неща, които са засегнали президента, в този смисъл честта и достойнството му са накърнени. Затова НС му дължи този дебат, за да се възстанови справедливостта, в името на която имаше и заседания на комисията ни за г-н Огнян Стефанов, който вчера представи книгата си "Кома", добави Костов.

Президенът злоупотребява с власт, за да разчиства собствените си сметки. Част от народните представители повдигат обвинение срещу президента, че е злоупотребил с власт, добави още Костов. Президент, който с такава лекота погазва конституцията, трябва да бъде поставен на мястото му.

Това гласуване е изключително важно за всеки депутат, защото е конституционно и ще следва не обикновен дебат, а един дълбоко принципен дебат. Това очевидно е нарушение на Конституцията по чл. 32. Ако обвинението се повдигне, КС решава въпроса, за което депутатите вече не могат да отговарят. Ние обаче трябва да проведем своя дебат и това, ще поддържат ли 161 депутата този дебат. Битка да бъде проведен той няма, процедурата е тръгнала, гласуването в зала е много важен елемент, каза Костов.

Аз съм убеден обаче, че ние стенограми от разговорите на президента с други лица (Алексей Петров, Ковачки и др.), а особено с г-н Путин ние няма да видим. Може да се окаже, че такива разговори с Путин не са водени, те може да се окажат частни. Всички, които се занимаваме с въпросите на енергийната сигурност, подозираме, че са направени недопустими отстъпки на руските интереси и това доведе до тежките щети за България.

Финансовият министър С. Дянков е в положение на човек, който трябва с изключителни усилия да поддържа балансите, каза Костов и каза, че това му се удава засега, въпреки някои професионални възражение. Сега ситуацията за Дянков ставала по-тежка, защото дефицитът, с който влизал в месец март, надвишавал 1 млд, а вътре имало и други скрити дефицити. Дянков трябва да бъде подкрепен, апелира Костов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4618 |09.03.2010 Президентът е грешен пред нацията, трябва да има импийчмънт . 13| 6200 |08.03.2010 Ген. Атанасов: Президентът е разговарял с Трактора . 21| 5734 |04.03.2010 Костов: Президентът има нисък стил . 15| 6156 |25.02.2010 Президентът и главният прокурор не са канили Трактора на работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads