Реклама / Ads
0| 6067 |19.03.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Българският театър слезе от сцената, пътува с метрото

.
Театрални глашатаи ще изнасят кратки етюди по улиците, в метрото и молове, като така ще анонсират постановките на столични театри. Проектът е на "Метромедия" и беше представен при откриването на Софийския театрален салон.
 

Театрални посланици ще изнасят кратки етюди по улиците, анонсиращи постановките на столични театри.

Етюдите ще бъдат по предварително подготвен сценарий и ще съчетават импровизации по актуалните теми на деня и диалози от самите постановки.

Авторският проект на "Метромедия" бе представен при откриването на Софийския театрален салон в театър София.
Основна цел на начинанието е да привлече младата публика да гледа повече театрални постановки.

Театралните глашатаи ще щъкат из метрото, търговските центрове, около дискотеките, въобще навсякъде, където младежите прекарват времето си.

Софийският театрален салон стартира с постановката „Четири стаи" на театър София. Представлението е по едноименния култов филм на Куентин Тарантино и Роберт Родригез. Това е първата в света адаптация на филмовия шедьовър за театрална сцена.

Спектакълът има две номинации за „Икар" - за майсторско техническо осъществяване и за сценографията на четирите различни театрални пространства във фоайето на театъра.

През следващите дни театър София ще подслони номираните за „Икар" постановки на извънстоличните театри.

Вече пета година Софийският театрален салон ”Икар” е част от културния календар на София. В рамките на Салона пред столична публика вървят номинираните спектакли за наградата на Съюза на артистите ”Икар”, която се връчва на Световния ден на театъра – 27 март. Церемонията ще бъде в Народния театър ”Иван Вазов”, а спектакълът очевидно ще бъде под формата на съдебен процес, както личи от поканите и каталога. Може би заради актуалната тема е избрана тази форма. Кои ще бъдат ”оправданите”, т. е. наградените, както пише в поканата, ще стане ясно на 27 март от 18,30 часа.

Frognews.bg
припомня, че награда за чест и достойнство ще бъде връчена посмъртно на големия български режисьор и педагог проф. Крикор Азарян.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6991 |12.03.2010 БГ театърът търси себе си . 0| 7790 |27.11.2009 “Сако от велур” с премиера в Народния театър . 5| 7457 |12.11.2009 Рашидов подгони за далавери театъра, кръстен на майка му . 0| 11195 |10.09.2009 Българският хит „Коридор №8” с тв-премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads