Реклама / Ads
14| 13006 |27.09.2007 НОВИНИ

Стоян Беширов напусна АТАКА, кандидатира се за кмет на Неделино

.
Известният бизнесмен Стоян Беширов, който бе лидер на областната структура на АТАКА за Смолянско, е напуснал партията на Волен Сидеров. Това е станало три дни преди старта на предизборната кампания.
 
Имам своите съображения за тази крачка. Не съм се отказал от идеите си за противопоставяне на ДПС в Родопите там, където се извършват незаконни и неморални действия спрямо българското население. Това е мой житейски избор, който ще отстоявам до последно", заяви за Frognews.bg Беширов.

Известният бизнесмен се кандидатира за кмет на родното Неделино от партията на Яни Янев „Ред, законност и сигурност". Беширов вече е бил кмет на родопския град и е известен с мащабните си идеи за разрастване на бизнеса в района, с привличането на инвестиции и строителните си програми, с които преобрази Неделино. Именно по време на неговия мандат бяха реализирани проекти по оформяне на центъра, построяването на ограда на реката по продължение на целия град, бе завършена и църквата, която е умалено копие на храма „Св. Александър Невски" в София.

Стоян Беширов е известен с острите си реакции по повод политическите реверанси, които някои партии правят на Ахмед Доган. Бизнесменът често е бил нападан от лидери на ДПС, които го обвиняват в националистични крайности. „Тук живеят чисти българи, които са били ислямизирани насила по време на турското робство. Сега ДПС провежда втори възродителен процес, като се мъчи с всички средства - заплахи и подкупи, да вкара хората отново в мюсюлманството. Аз смятам, че изборът е личен и никой няма право да го налага със сила", катигоричен е Беширов. На предишните избори самият Доган няколко пъти отправи открити нападки срещу Стоян Беширов, като го упрекна, че иска да завладее целите Родопи. Беширов тогава отвърна, че е позорно в българския парламент да има десетки турци депутати и да няма представители на помаците, които у нас били около 300-400 хиляди. Нямало техен човек и в управлението на държавата. „Приобщават отделни хора, като ги примамват с работа и облаги, да им вършат черната работа в нашия район. Така ДПС проби в Смолян, след това в Златоград, вероятно ще пробие на още места. Плащат и превземат, защото държавата си затваря очите, както и част от големите партии", коментира още Беширов.

Преди две години той се прочу с идеята си да създаде помашка партия. Той обаче опроверга слуховете, като заяви, че ще се бори за по-голямо участие на помаците в управлението на страната.

Преди седмица ГЕРБ издигна Стойко Еленов за кметския пост в Неделино. На церемонията в ресторант „Елит" присъства лично шефът на РПУ - Златоград Младен Кънев.

Очаква се ДПС да атакува общинската власт в българеещото се Неделино чрез подставени лица в различни политически формации, регистрирани в града. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5104 |14.09.2007 Приключи парламентарното битие на Петър Стоянов . 7| 6011 |10.09.2007 НДСВ чака Гергов да се кандидатира за кмет на Пловдив, за да го подкрепи . 0| 6004 |29.08.2007 СДС и ДСБ с общ кандидат за кмет в София, БСП кани Стоян Сталев . 4| 21446 |20.06.2007 Шефът на ВКР ген. Орлин Иванов напусна, спирали разработки за корупция и кражби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads