Реклама / Ads
10| 5328 |27.04.2010 НОВИНИ

Б. Борисов: Българите в Сърбия бяха откъснати; виновни са политиците досега

.
Бойко Борисов
Магистралата е живот; тя ще реши въпроса и на българите в Западните покрайнини, обеща премиерът. Безрезервно подкрепяме сърбите за членство в ЕС, добави той, но напомни, че проблемите в Западните покрайнини са пречка и трябва бързо да се решават.
 

Магистрала до Ниш няма, защото сръбската страна има много тежък терен и имаше други приоритети - магистрали до Скопие, до Унгария, магистрали във всички други посоки, но не и до София, обяви по НТВ премиерът Б. Борисов.

За 1 май 2012 г. ще открием заедно със сърбите тази магистрала до Ниш. Ще бъде смешно те да си направят отсечката, а ние не. Ние пари за магистрала - към 100 млн евро за 60 км - имаме, каза Борисов и добави, че, ако я правим като пътя до Цанков камък, можело да излезе и повече. Можело да се вземе заем, или да се намерят пари от бюджета, съобщи още Борисов и напомни, че тази магистрала е живот и решава въпроса и на българите в Западните покрайнини. Имаме отворен кредит с ЕИБ, добави той.

Кое от правата на българите не е защитено, попита Борисов по повод вчерашните протести на българите от Западните покрайнини. Досега те били откъснати от света като анклави от българска страна. Вината е на поколения български политици и правителства, които вместо да инвестират, не са правили нищо. Протестът трябва да е срещу действия, обясни той.

Безрезервно подкрепяме сърбите за членство в ЕС, каза Борисов, но напомни, че проблемите в Западните покрайнини са пречка за това и трябва бързо да се решават. След вчерашната ни среща много по-бързо ще бъдат решени тези проблеми, изрази убеденост премиерът и напомни, че сега е моментът да покажем солидарност, още повече, че те разбирали, че трябва да спазват всички норми.

По проекта АЕЦ "Белене" интерес ще има, когато консултантът завърши дейността си и знаем колко ще струва, за колко години ще стане и гарантирано ще връща инвестиции.

От всички държави ние сме договорили най-голям процент за връщане на дълг от Сирия, обясни накрая Борисов и каза, че ще вземем 17 млн, след като сме опростили 75%.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4939 |24.04.2010 Борисов: Няма да ни наказват за бюджетния дефицит . 4| 5279 |22.04.2010 Цачева разбуни духовете на българите в Сърбия . 11| 5285 |21.04.2010 Българите сред най-образованите, но най-бедни в ЕС! . 16| 5673 |21.04.2010 ВМРО не иска и Сърбия в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads