Реклама / Ads
76| 8867 |19.05.2010 ПОЛИТИКА

Доган: България не може да се управлява без ДПС

.
Ахмед Доган се моли за жертвите на комунизма Източник: Метин Амин
Без ДПС България трудно може да се управлява. Ние сме в самия темел на сигурността и единството на нацията. Това е последното предупреждение на лидера на ДПС Ахмед Доган към политическата класа и хората. Думите му идват след дълго мълчание и избягване на директни срещи с електората.
 

Сокола днес долетя от Боянските сараи в София до кърджалийското градче Джебел. Там българските турци почетоха 21-а годишнина от бунтовете в района срещу възродителния процес, насилствената смяна на имената на турците и античовешката политика на комунистическия режим в България.

Енергийният консултант на проекта „Цанков камък” – Ахмед Доган избегна директните политически нападки и избра да говори на съидейниците си в Родопите като философ, с поговорки и индиректни послания.

На изначалния за обществото въпрос: Защо не обичат ДПС?, Доган отговори с канонада от въпроси: „Кой обича тези, които успяват много? Кой обича тези, които изпреварват времето? Кой обича тези, които създават модели на друго взаимодействие между държава, малцинства, права на човека, в европейски пространства?” После като добър диалектик отговори на въпросите си: „Радвам се, че не ни обичат, това е оценка, за това което сме направили”. Сокола продължи прозренията си като обяви, че управляващите и обществото, които приемали ДПС преди като зло, вече казвали: „Ела зло, че без тебе е още по-зло”. Шефът както е известен още лидерът на ДПС се похвали, че партията му е най-опитната в държавата, а местната власт била гръбнака на този опит.

В края на словото си Ахмед Доган предупреди никой в страната да не си помисля, каквито и мускули и смелост да демонстрира, да не посяга на правата и свободите на хората.
На възпоменателния митинг се събра почти цялото партийно ръководство на ДПС и парламентарната им група. Главният мюфтия на мюсюлманите в България Мустафа Хаджи отслужи молитва за жертвите на Възродителния процес и комунистическия терор.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5841 |19.05.2010 Струва ли си да минеш през България, за да стигнеш до Запада? . 28| 15548 |09.03.2010 Световен скандал заради македонски танц, откраднат от България . 3| 5909 |19.01.2010 Топ експертката Георгиева ще спаси реномето на България . 24| 6943 |07.12.2009 А. Семов: България пак става тоталитарна държава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads