Реклама / Ads
0| 5240 |30.05.2010 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 31 май

.
 

Народното събрание ще е домакин на конференция „Енергийната революция – коя страна на барикадата ще изберем”. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще открие конференцията в 10.30 часа в зала „Запад” на парламента.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще подпише от 14 часа споразумение за безвъзмездна помощ от Световната банка. Средствата са в размер на 430 хил. долара и ще подкрепят реформата в горския сектор в България. От страна на Световната банка подпис ще положи постоянния представител на институцията у нас Флориан Фихтл.

Министър Нона Караджова ще открие Четвъртата годишна конференция „Инвестиции във възобновяеми енергийни източници” от 10,00 часа в хотел Шератон.

В 15 часа в БНБ ще се проведе среща между председателят на партия „Атака” и управителят на банката Иван Искров във връзка с предложението за държавно регулиране на лихвите.

Състав на Софийски градски съд ще заседава от 9 часа по делото срещу Николай Методиев-Пилето.

В Софийски градски съд ще бъде даден ход на делото срещу Златомир Иванов-Златко Баретата.

Международен младежки форум ще се проведе от 13 часа в аулата на Нов български университет по повод предстоящото формиране на Национален младежки съвет.

От 13.00 ч. в аудиторията на СБАЛББ "Света София" (ул. „Акад. Иван Гешов” №19) д-р София Ангелова ще представи темата: „Тютюнопушене или здраве и красота – изберете сами", която ще бъде последвана от безплатно изследване на дишането за жени-пушачки и консултации.

В 9.30 часа в зала №5 на Столична община ще бъде открита първата Академия за обучение във връзка с членството на гр. София в Асамблеята на Европейските региони.

В 8.45 часа в МОМН ще бъде изтеглен вариант за външно оценяване по математика след 7-и клас и за кандидатстване в профилирани гимназии и паралелки.

Асоциация „Планини и хора” организира 2-ра национална кръгла маса „Хижите в България – настояще и бъдеще”, която ще се проведе от 9.30 до 14.00 часа в хотел „Рила”, зала АДАКТА, ет.ІІІ, гр. София.

От 11.30 часа в Комисията за защита от дискриминация ще се проведе заседание на което ще присъства Народния представител от „Евророма” Милена Христова. Повода на заседанието е жалба за дискриминационно отношение към ромите в община Перущица, на които им бе отказано сервиране в заведението което се намира в сградата на общината.

От 19 до 21 часа в Резиденция Бояна, ул. “Витошко лале” №16 ще бъде даден прием по случай старта на дейността на Международната Академия за Обучение по Киберразследвания в София, България.

От 9.30 часа в централата на КТ „Подкрепа” ще се открие двудневна международна конференция на тема „Прилагане и спазване на разпоредбите за здравословни и безопасни условия на труд – опитът на Белгия и България”, организирана от Конфедерация на труда „Подкрепа”. Форумът ще бъде открит от президента на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев. Участие ще вземат инж. Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика, инж. Румяна Михайлова, изпълнителен директор на ИА ГИТ, Христина Митрева, управител на НОИ, както и представители на министерството на труда на Белгия, и на синдикатите от двете страни.

Посолството на Италия в София организира съвместна пресконференция организирана от Италианския институт за външна търговия и Италианския културен институт за представяне на седмото издание на Италианския фестивал в България (30 май - 11 юни) и на третото издание на фестивала Quì Italia - Италия Тук. Пресконференцията ще се проведе от 11 часа в Резиденцията на Посланика на Италия на бул. Цар Освободотел 11.

Най-голямото събитие за интернет в България – Уеб Експо 2010 ще се проведе в София.

От 11 часа в Столичния КАТ ще бъде дадена пресконференция по повод старта на традиционната акция “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

Фондация „Комунитас” и клуб „Християнство и култура” организират от 18.30 ч. в зала „Пеша Николова” сбирка на клуба на тема: „Съвест - угризение – прошка”.

В 10 часа в БТА ИК "Жанет 45" организира среща разговор с кубинската писателка Уенди Гера, която ще представи своя награден роман "Всички си тръгват".

От 11 часа в БТА пресконференция на тема „България застава начело на европейския туризъм” ще даде Асоциация на българските туроператори и туристически агенти /АБТТА/. Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще участва в пресконференцията.

В 12 часа в БТА ще бъде премиерата на детския мюзикъл "Денят на прошката" в Държавен музикален театър "Стефан Македонски".

В 13 часа в БТА пресконференция ще дадат Сдружение за развитие на българското здравеопазване /СРБЗ/ и Център за защита правата в здравеопазването /ЦЗПЗ/. Тя ще бъде на тема „Разпределението на европейските фондове разрушава конкуренцията в здравеопазването”.

В 14 часа в БТА пресконференция ще даде Асоциацията на търговците на произведения на изкуството. Тя ще е на тема „Търговете, пазарът на изкуство и какво се случва с новия закон за културното наследство”.

От 11.00 ч. в сградата на управлението на "Слънчев бряг" АД ще се проведе пресконференция.

Каварна ще бъде домакин на XIII Национален фестивал на любителските театри с международно участие. Тринадесетото издание на фестивала се провежда под надслов „130 г. Театрално дело в гр. Каварна” и ще премине под патронажа на кмета Цонко Цонев. Официалното му откриване ще бъде от 19.00 часа на площада пред читалище „Съгласие”.

Пресконференция по повод стартирането на кампания по приемна грижа „Приеми дете – дай му шанс”, ще се състои от 14 часа в зала 107 на община Ямбол.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов в 12.00 часа ще посети детския етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа!”. Той ще се проведе в Хасковските минерални бани, а началото е в 10.00 часа.

От 11.30 часа в Клуб Тотал спорт в Пловдив ще се проведе пресконференция на тема - как един проект, свързан с интернет комуникациите може да съживи една обезлюдена община.

От 11.00 часа в Пресцентъра на ГС на БСП – Пловдив ще се проведе пресконференция на народните представители от Коалиция за България Петър Мутафчиев и Захари Георгиев. Участие ще вземе и Председателят на ГС на БСП- Пловдив доц.д-р Илия Баташки. Тема на пресконференцията ще бъдат действията на Правителството спрямо българските общини и блокирането от страна на вицепремиера Симеон Дянков на инфраструктурния проект на Община Пловдив.

От 10.10 ч. европейския комисар за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и отговорите при кризи Кристалина Георгиева ще се срещне със Сашо Топалов, кмет на Община Елена, след което ще има среща с ученици от СОУ "Иван Момчилов" в града. В 14.15 часа комисар Георгиева ще посети информационния център на ЕС "Европа Директно" във Велико Търново и ще отговори на въпроси на медии. В 15.15 ч. тя ще изнесе публична лекция на тема "Европейският съюз – поглед отвътре" във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще участва в редовното заседание на Съвета на Европейския съюз по транспорт, телекомуникации и енергетика, което ще се проведе в гр. Брюксел, Кралство Белгия.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4565 |27.05.2010 Предстоящо на 28 май . 0| 4706 |26.05.2010 Предстоящо на 27 май . 0| 4788 |25.05.2010 Предстоящо на 26 май . 0| 4498 |24.05.2010 Предстоящо на 25 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads