Реклама / Ads
1| 5368 |02.06.2010 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 3 юни

.
 

Президентът Георги Първанов ще посети Габрово и Трявна.

В 9.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

В 8.30 часа в МВнР ще се проведе среща на външния министър Николай Младенов със заместник-държавният секретар на САЩ Джеймс Стайнберг.

В 9.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще обобщи на брифинг в Министерството на финансите резултатите от обиколката си в Естония, Финландия и Швеция през последните дни. Брифингът ще започне в 10.00 ч. в зала „Колегиум” на Министерство на финансите.

В 11.00 часа на церемония в Гербовата зала на „Дондуков” 2 Стати Статев, член на Управителния съвет на БНБ, ще положи клетва.

Министър-председателят Бойко Борисов ще присъства на тържествената церемония по първата копка от строежа на магазин.

В 11.00 часа министър-председателят Бойко Борисов ще приеме в Министерски съвет заместник държавния секретар на САЩ Джеймс Стайнберг.

От 9.00 часа в зала 6 на НДК ще се проведе международна конференция и изложба "Разумно използване на енергията, водата и отпадъците”. В 9.30 часа в НДК, модератор на сесията „ Eнергийна ефективност” ще бъде изпълнителният директор на АЕЕ Таско Ерменков. Колективен холандски щанд ще бъде официално открит от Посланика на Нидерландия Карел ван Кестерен в 11.00 часа.

От 9.30 часа в зала „Пирин” на хотел „Шератон” ще се проведе българо-немски семинар на тема: „Телемедицински приложения и спешна грижа в реалния живот”.

От 10.00 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще започне двудневна регионална конференция на тема “Интелектуална собственост и дигитализация на нематериалното културно наследство”.

От 10.00 часа в хотел „Шератон” ще се проведе VIII международно финансово изложение и конференция „Банки, Инвестиции, Пари”.

От 10.00 часа в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура” ще отворят ценовите оферти за консултантска услуга по рехабилитацията на Лот 9 по ОПРР. От 12.00 часа в АПИ ще отворят ценовите оферти за определяне на изпълнител на рехабилитацията на Лот 13 по ОПРР. От 16.00 часа в АПИ ще бъдат отворени ценови оферти за определяне на изпълнител на строителството на Лот 15 по ОПРР.

От 10.30 часа в централата на КТ „Подкрепа” ще се проведе среща на Ръководството на Конфедерация на труда „Подкрепа” и Управителния съвет на ПП „Съюз свободни демократи”. Пресконференция след срещата ще се проведе от 12.00 часа.

От 11.00 часа в зала „Колегиум” на Министерството на културата ще се проведе пресконференция във връзка със стартирането в България на австрийския конкурс за пиеса - „Да поговорим за границите”.

От 11.00 часа в Кемпински Хотел Зографски, Бална зала София, ще бъде открит младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди”, организиран от Джуниър Ачийвмънт България.

От 11.00 до 16.00 ч. в хотел „Рила”, зала „Адакта”, ще се проведе национална конференция „Законът за училищното образование и образователната интеграция на ромските деца”. Пресконференция ще се проведе от 13.00 часа.

В хотел „Хилтън” зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов ще участва в официалното откриване на първата за 2010 г. среща на органите по одобрение на типа на нови моторни превозни средства и на нови колесни трактори на страните-членки на Европейския съюз.

От 13.00 часа в зала „Роял” на хотел „Шератон” ще се проведе пресконференция по повод откриването на Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина, организирана от ВМА.

Пред паметника на Съветската армия продължава кампанията на Европейската комисия „Знаете ли какво може да направи за вас социална Европа?”. В 11.00 часа ще се проведе пресконференция. Ще бъде представен напредъка по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Събитието ще бъде официално закрито в 13.00 часа.

От 18.00 ч. на церемония в Посолството на Ирландия ще бъдат обявени резултатите от първия проведен у нас конкурс за еко-журналистика.

От 18.00 часа в кафе-книжарница „Пингвините“ политологът Александър Маринов ще представи новата си книга „Административният елит на 21 век”.

В 11.00 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Фондация "Природа и здраве за България" за 18-та Спортно-оздравителна и рехабилитационна Ековаканция за 60 деца в неравностойно положение.

От 11.00 часа се открива юбилейната международна конференция на Съюза на учените, която ще се проведе в базата на „Мини Марица-изток” на Старозагорските минерални бани. В 12.00 часа ще се проведе пресконференция.

От 16.00 до 18.00 часа, в малката зала на хотел „Верея” в Стара Загора Сдружение „Самаряни” ще бъде домакин на информационна среща на тема: „Кое прави децата устойчиви?”.

От 10.00 часа, в конферентната зала на хотел „Домейн” в гр. Пещера, ще се проведе кръгла маса на тема: „Въздухът в Пещера – има ли място за тревога?".

От 15.00 часа в Регионална дирекция по горите в гр. Пазарджик ще се проведе обсъждане по проектозакона за горите. Ще участва зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов.

От 11.00 часа в Конгресен център „Новотел” град Пловдив ще се проведе пресконференция във връзка с откриването на Третия национален конгрес на Българско дружество по белодробни болести.

В 11.00 часа в МБАЛ Пловдив председателят на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани, директора на фондация „За Нашите Деца” Иванка Шалапатова, заместник – кмета по социалната политика на община Пловдив Красимир Ангелов и заместник – директора на болницата д-р Стоянова, ще открият Стаята за майката и бебето. В 12.00 часа в залата на Историческия музей в Пловдив ще започне среща – дискусия за опита на родилните отделения и Центъра в превенцията на изоставянето на новородени и деца в риск.

От 11.00 часа в изложбената зала на Дружество на художниците - Бургас, ул. "Александровска" 22, ще се проведе пресконференция по повод Национална изложба - биенале "Приятели на морето" 2010.

В 11.30 часа в кв. „Владиславово”, ул. „Константин Фружин”, гр. Варна ще бъде открита четвъртата Малка къща децата от Могилино.

В Каварна се провежда XIII Национален фестивал на любителските театри с международно участие.

Министър Божидар Димитров ще пътува за гр. Турну Магуреле, Република Румъния. По време на посещението си министърът ще открие паметна плоча на революционера Данаил Попов, който е бил съратник на Васил Левски.

Министър Цветан Цветанов ще участва в заседание на Съвета “Правосъдие и вътрешни работи” в Люксембург на 3 и 4 юни.

Български полицаи ще участват от 3 до 6 юни в дискусия „Европейска полицейска идентичност”, организирана от Националната полиция на Кралство Нидерландия.

Българският министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще говори на организираната от американското Министерство на енергетиката Регионална конференция за енергийна ефективност в Истанбул, Турция, на 3 и 4 юни.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5238 |01.06.2010 Предстоящо на 2 юни . 0| 5795 |31.05.2010 Предстоящо на 1 юни . 0| 5235 |30.05.2010 Предстоящо на 31 май . 0| 4551 |27.05.2010 Предстоящо на 28 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads