Реклама / Ads
58| 35532 |05.06.2010 НОВИНИ

Скандал в „Станция Нова”: Иво Инджев вади тайни на президента, Мариана Попова бясна

.
Иво Инджев призова бившия офицер от Националната служба за сигурност, която е на подчинение на президента Георги Първанов, Николай Марков да му се обади по телефона. Това стана директно от ефира на „Станция Нова”, където известният журналист гостува в рубриката „Рулетка” и отговаря на въпросите на Люба Кулезич за новата си книга „Президент на РъБъ”.
 

Той обясни, че Марков е сред първите, проговорили за скандални нередности в НСО, което му костваше уволнение и съдебни неприятности. Иво Инджев обясни, че от няколко дни се опитвал да се свърже с офицера, но телефонът му не отговарял. „Да не би да се притеснявате за неговата сигурност?” – попита Кулезич. „Да, притеснявам се, защото има причини за това”, - отвърна Инджев.

Пред зрителите на Нова той разказа за деликатни и дълго време прикривани детайли от живота и действията на президента Първанов. Обясни откъде е черпел информация за книгата си. Стана въпрос и за прословутия мезонет на сем. Първанови, за който се носят слухове, че е подарен от оръжейния бос Петър Манджуков и заради което преди три години Иво Инджев бе принуден да напусне бТВ. Журналистът говори и за ловната страст на Първанов, както и за митовете за връзките му с жени. В книгата е описан епизод, в който арестувания в акция „Октопод” Алексей Петров, заедно с още четирима яки мъжаги от службите, отиват при певицата Мариана Попова и я „съветват” да опровергае слуховете за връзка с президента в редица медии, което тя и направила.

Последната тема очевидно изнерви следващия гост на предаването, точно певицата Мариана Попова. Доста фалцетно тя реагира на въпроса на водещата Нана за тези слухове. „Стига с тези неща, не искам да ги слушам”, ядоса се Попова. Тя обвини „жълтата преса” и журналистите, в лицето на Кулезич, че носели вина за тази история. Тя обаче не отговори нищо на обяснението, че авторите на предаването са поканили най-учтиво хора от „Дондуков” 2 да участват и да изразят своята гледна точка, да опровергаят или да потвърдят изнесените факти в книгата на Инджев. Самата Мариана Попова, макар и афектирана от темата, така и не отрече връзка с президента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5695 |25.05.2010 О. Октай: Предстои голям скандал с черноморските общини . 15| 4727 |14.04.2010 Р. Овчаров: Акциите на ДАНС са международно скандални . 114| 10496 |31.03.2010 72-ма депутати спасиха президента, скандали в НС, народът гледа "Дързост и красота" . 5| 4982 |24.03.2010 Разследват Р.Овчаров за скандални сделки с ток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads