Реклама / Ads
15| 6863 |17.06.2010 НОВИНИ

Как се отстранява следовател?

.
Ужасяващ разказ на отстранена следователка, която досега мълчала от страх.
 

Досега мълчах от страх, разказа по БТВ бившият следовател Мария Михайлова, уличена преди години, че е наркоман и участник в наркомрежа. Тя започнала работа през 1995 г. като следовател и веднага станала "малко неудобна", в 6 РПУ попаднала на следа - всеки втори доведен наркоман казвал, че купувал дрога от хора на Антон Милтенов-Клюна. Тя прескочила няколко нива и отишла на частна среща с шефа на наркотиците в НСБОП Иван Иванов. Михайлова разказала документално за свидетелските показания, по-късно със СРС-та била доказана и връзката им с полицаи. Там работел и колега от ФБР, на когото казусът му станал интересен и който също помогнал. Било доказано, че полицаи от 6 РПУ участват в мрежата, разбрало се, че един от полицаите държал пратки у дома си и станало ясно защо акциите на един от полицаите непрекъснато се провалят.

Излязла и следа в СДВР, но оттам я потулили. Ставало дума за висш служител. Оттам също се включили в разработката под предлог да не ставали втори "Бели брези". Когато в системата се разшумяло, предложили на Михайлова пари, а мизата стигнала до 50 000 лв, за да потули доказателствата. Как бих могла да взема 50 000 от наркотици и да купя на двете си деца нещо с тях?, попита тя. Месец след това започнаха небивалици и глупави жалби срещу мен, продължи тя. Човекът, който подозирам, че стои зад всичко това, не мога да докажа. Той сега е на висока позиция в МВР, разказа бившият следовател.

Всеки ден направиха пътека до мен, за да ми предлагат пари, съобщи Михайлова, която била предупредена от колега, че ще й подхвърлят наркотици, на което тя не вярвала. Един петък на прибиране вкъщи тя била смляна от бой, след това излязла една жена, легитимирали се, че са от БОП и се оказало, че са от сектор "Корупция". Започнал тормоз, заключили малкото й дете в една стая и ровели, имало много хора, един от които ядял от хладилника й, докато накрая някой казал, че се намерил хероин в джобчето на малкото й дете. Адвокатът й не бил допуснат вътре, образувано било дело за наркотици, доказано било, че тя не е наркозависима. След това й спретнали дело за изчезнали пари  от касата, до която тя междувременно нямала достъп. Година и половина след това й образували следващо дело пак за изчезнали пари. Опитали да й лепнат и дело за изчезнала марихуана, но тя пазела протоколите си. Не разбирам защо така подразних толкова много хора, завърши Михайлова, която поискала среща и с Бойко Борисов, главен секретар тогава, но не могла да стигне до него.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5163 |19.04.2010 Отстраняват шефа на здравната каса . 2| 5120 |29.09.2009 Отстраняват инспектор по труда с подкуп . 7| 5558 |21.05.2009 Отстраняват от длъжност кмета на Хасково . 10| 5042 |17.02.2009 Следващият на мушката за отстраняване бил П. Сертов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads