Реклама / Ads
26| 7838 |31.07.2010 НОВИНИ

В. Димитров: Чирица дължи пари, излъга, че е изнудвана

.
Валентин Димитров
Полицай от столичното Шесто РПУ е подвел и измамил родителите на арестуваната преди три дни съпруга на бившия директор на софийската “Топлофикация” Валентин Димитров. Това съобщи той за Frognews.bg.
 

“Вчера докато бях на свиждане при Станислава в ареста, родителите й са били посетени в жилището им от разследващия полицай Мишо Маринов. Той им обяснил, че аз го изпращам, че е мой човек, но за да се оправят нещата с дъщеря им трябвало да подпишат декларация, че те гледат и се грижат за дъщеря ни. Те са обикновени хора, приели думите му чистосърдечно и подписали такава декларация. А реално този честен служител от българската полиция ги е въвел в заблуждение и ги е измамил, което е подсъдно и най-малкото това трябва да е метода на работа на един униформен служител”, обясни Димитров. Според него целта на измамната декларация е при гледане на мярка за неотклонение на съпругата му, която сега е “задържане под стража”, адвокатът й да не може да пледира като мотив, че няма кой да се грижи за 4-годишното й дете, а майката да бъде освободена.

“От Шесто РПУ ще покажат декларация с обратно съдържание, която с измама са взели от родителите й, които реално ходят на работа и имат други ангажименти”, допълни още Валентин Димитров.

Днес от 10 часа Софийски районен съд ще гледа искането за промяна в по-лека мярката за неотклонение на Станислава Димитрова. Адвокатът не се е запознал с материалите по делото, защото са внесени късно снощи в съда, коментира съпругът й.

Станислава Димитрова бе арестувана преди 4 дни в столичния кв. “Бели брези” с още трима мъже за 24 часа. По-късно мъжете бяха освободени, а прокуратурата удължи на 72 часа ареста й, като я обвини, че е изнудвала за парии бизнесменка, като и е обещавала да продължи договор за работа в “Топлофикация”.

Вчера в ефира bТВ адвокат Константин Симеонов неочаквано хвърли светлина по заплетения случай. Той показан Запис на заповед, с който покойният съпруг на уж изнудваната дама Анна Чирица се задължава да плати на Валентин Димитров дълг, в размер на 55 хил. лв. В последствие Записът на заповед е джиросан по съответния ред от Димитров, прехвърляйки вземането на друг кредитора.

“Във въпросния ден когато съпругата ми беше арестувана тя е била при Чирица за да покаже къде е офиса, и да представи новия кредитор на длъжника, а той съответно е предявил искане за връщане на сумата. Първоначално са се видели до хотел “Плиска”, но по-късно Чирица ги е поканила в офиса си в “Бели брези” и те са отишли. А там реално е бил подготвен този капан”, разказа Димитров. Тогава новият кредитор е получил доброволно от бизнесменката частично плащане в размер на 10 хил. лв., като за тази сума и е издал разписка. Чирица е поискала да и бъде върнат Записа на заповед, но и е отказано, тъй като целият дълг не е погасен. В телевизионното студио вчера трябваше да отговаря на журналистически въпроси и Анна Чрица, но бизнесменката се скри от камерите. Тя отказа да отговаря и на въпросите на Frognews.bg.
“В цялата история, няма никакво изнудване, рекет, измама. Питайте прокурор Кокинов за какво жена ми стои без вина трети ден в ареста с измислено обвинение, че е измамила Чирица за да и продължи някакъв договор с “Топлофикация”. Това е абсурдно и нереално, Станислава, е последния човек, който може свърши някаква услуга в това дружество, а и от “Топлофикация” отрекоха да е имала някакво влияние и възможност за въздействие. Чирица от 15 г. работи в това дружество, сменила е 4 ръководства и добре знае как да си оправя нещата и да оцелява”, твърди Валентин Димитров. Според него отношението към Станислава е защото е негова съпруга.

“Аз съм толкова очернен пред обществото, че каквото и да се каже ще се приеме за вярно. Ако някой паркира автомобила си пред гаража ми и го помоля да си махне колата, той може да отиде в МВР и да пусне жалба срещу мен, че съм го обиждал, заплашвал и т.н. и ще му повярват. Ще дойдат полицаи и ще ме арестуват за едро хулиганство. Аз и семейството ми сме хора без всякакви права в тази държава и с нас всеки може да се гаври безнаказано, смята бившият шеф на “Топлофикация. Той сподели, че заедно с адвокатите обсъждат вариант да си търсят правата за незаконния арест и нанесените им морални щети, но на този етап темата не била актуална.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5375 |29.07.2010 Димитров: Бюджетът е сбъркан, все едно дядо Коледа да дойде през лятото . 1| 4851 |19.07.2010 М. Димитров: В газовите преговори всичко предстои . 3| 4937 |14.07.2010 М.Димитров: Русия ни цака с най-скъп газ в ЕС . 0| 5118 |07.07.2010 М. Димитров: Бюджетът е на червено, сирените се чуват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads