Реклама / Ads
80| 20520 |01.08.2010 АКТУАЛНО

На борбата срещу чалгата!

.
един от плакатите, с които анти-чалга крилото се противопоставя на чалга-феновете Източник: razkritia.com
Да кажем не на мазната чалга не само като на музикално падение, но и като начин на живот, призовава анти-чалга крилото в социалната мрежа Facebook. С You shook me all nigth long на великите AC/DC ви поздравява Frognews.bg!
 

Нека на 1-ви август всеки от нас точно в 12.30 на обяд пусне любимата си рок песен
(или друга музика, различна от чалга), в дома си, или където се намира и да усили звука до краен предел, призовава събитието "Ден, посветен на борбата срещу чалгата!" във Фейсбук. Тази година символично, а догодина масово и добре организирано. Може да се помисли за шествия и концерти в цялата страна под наименованието "Ние не желаем чалга под каквато и да е форма в България", заканват се инициаторите. Под думата "чалга" се имат предвид и доста други неща, освен подразбиращата се от само себе си "музика". "Тези други неща са: мутрите, продаващи се за пари жени, скапаните ни политици, безнравствеността им, манталитета им, корупцията...", обосновават се анти-чалга активистите. Търсят се и лидери, "с доказани качества и авторитет", които да поведат борбата.

На страницата фенове и врагове на чалгата водят сериозни спорове. "Предлагам всеки месец на първо число да бъде ден, посветен на борба с този карцином", " Нека създават песни наистина подходящи и за малки деца, а не за безмозъчни престъпници и материалисти! Да се вдигнат лицензите на всички мутренски чалга клубове!!! То други има ли!!!?" и още много на вид крайни изказвания висят на стената на събитието. Анти-чалга крилото поздравява с песни на AC/DC, Alice Cooper, Pink Floyd, Smokie, Metallica и други парчета, предимно рок. Засегнатите фенове на чалгата пък коментират: "Не съм съгласен, слушам и чалга - също е музика. Не съм съгласен с дискриминирането на който и да било жанр от музиката под каквато и да е форма. Нека всеки е свободен да слуша това, което му харесва", "Всеки има право да слуша каквото си иска и кой сте ВИЕ, че да кажете коя музика става и коя не?", пишат те. В знак на подкрепа, постват по стената и любимите си чалга песни.

Тонът не е съвсем приятелски, между двете страни, дори се настоява за закони срещу члгата, забрани, шествия, митинги и концерти. Иска се "демократична и толертантна" "тотална забрана и криминализация" на този стил.

До 10 часа тази сутрин в страницата на събитието във Фейсбук бяха потвърдили участие близо 10 000 души, които междувременно нарастват непрекъснато .

Frognews.bg се присъединява към събитието и ви призовава да противодействате на мазната чалга не само като културен феномен, но и като начин на живот. При това не само в 12,30 днес, а активно и всеки ден. А дотогава - поздрав:

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6099 |17.05.2010 Днес е международният ден срещу хомофобията . 20| 10160 |26.02.2010 Михаил Миков излъга, че не знаел за заплахи срещу лидери на ДПС . 2| 5713 |11.11.2009 Анархистите скочиха срещу Хелзинския комитет . 5| 6705 |06.07.2009 НАП и НОИ с обща акция срещу некоректни работодатели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads