Реклама / Ads
4| 6277 |16.08.2010 НОВИНИ

10 години затвор чакат французин, снимал порно у нас

.
Жан Ноел Рьоне Клер, рижисьор на порно-филми, лежи в български арест от 12 май, информира френското издание „Сет сюр сет”. Французинът бил хванат докато снимал порно продукция с участието на гейове в Пловдив.Срещу него е започнало разследване за разпространението на порнографски материали и подбуждане към разврат.
 

Миналия четвъртък от Пловдивската районна прокуратура са внесли обвинителен акт срещу Клер за това, че е създавал и разпространявал чрез интернет порнографски материали – видеоклипове и фотоснимки с порнографско съдържание. 56-годишният французин е обвинен и в свеждане на 10 мъже към блудствени действия. Ако обвинението се докаже в съда, Клер може да получи до 10 години лишаване от свобода и глоба от 15 000 лева.

Установено е, че режисьорът е снимал продукцията си в апартамент на ул. “Благовест” 2А в Пловдив. Участвали са само мъже, които понякога са имали сношения и със самия режисьор. Филмите на Клер са съхранявани на над 20 500 файла и са били излагани на показ в интернет.

Това не е първият подобен случаи на заснемане незаконна порно продукция у нас, пише “Всеки ден”. През септември миналата година бе спипан немски режисьор, който снимал невръстни ромчета в Самоков. Чужденецът подмамвал децата черпейки ги с шоколади, след което ги снимал и разпространявал кадрите в интернет. При ареста в дома на германеца бяха открити десетки снимки на голи български деца, в това число и на бебета.

Друг френски режисьор пък предизвика дипломатически скандал, след като през 2006 година се появиха кадрите на френското порно озаглавено „Малки български мръсници”. Режисьорът Кристиан Лавел бе заснел порно филм по българското Черноморие, а заглавието на филма, участието на българки в него и рекламата на кисело мляко, на фона на българския трикольор, предизвикаха невъобразим скандал. В крайна сметка продукцията бе изтеглена от пазара, но все още може да бъде открита из торент сайтове за свободен обмен на файлове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4714 |11.08.2010 САЩ арестува българин, издирван 10 години . 12| 5043 |11.08.2010 Провериха имотите на Доган, чакат се резултати . 2| 4559 |09.08.2010 Миниматури чакат седмокласниците . 1| 5236 |08.08.2010 Запалиха дома на бизнесдама-инвалид заради борчове от 2 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads