Реклама / Ads
44| 7220 |27.08.2010 НОВИНИ

Служители на земеделското министерство блудствали с 15-годишни момчета

.
Групата педофили, които велинградски полицаи заловиха преди 10 дни, се оказали научни работници в Министерство на земеделието. Съдът пусна всички участници в оргиите с непълнолетни от ареста. Мирослав Найденов не е съгласен със съда и обеща светкавични уволнения след вътрешни проверки.
 

Грандиозен скандал се стовари върху Мирослав Найденов, след като Окръжният съд в Пазарджик разкри, че трима научни работници и един държавен чиновник, подчинени на земеделското министерство, са блудствали с 15-годишни момчета. Информацията излезе днес, докато съдът решаваше каква мярка за неотклонение да наложи на задържаните преди две седмици във Велинград педофили, съобщи Dnes.bg.

Случаят бе разкрит на 16-ти август от велинградски полицаи, които са разследвали дилъри на наркотици в града. По време на проследяване на 15-годишно момче, заподозряно в пласиране на дрога, униформените попаданали в хотелска стая в момент на сексоргия. След като нахлули в стаята, полицаите били смаяни от гледката. Те заварили служителят в Националната служба за съвети в земеделието Васил Ковачев и неговите колеги Мария Стоянова, Антон Тошев и Николай Петров, да блудстват с три 15-годишни момчета, а друг техен връстник ги наблюдавал.

В този момент чиновниците започнали да обясняват, че няма нужда да бъдат задържани, защото работят в държавна институция и разказали на униформените заеманите от тях постове. Въпреки това обаче белезниците щракнали и на четиримата педофили. В хода на разследването е установено, че държавните служители са набирали непълнолетни момчета за среднощни оргии. Децата били привличани да правят секс срещу дребни суми и подаръци. За да се отпуснат, получавали и доза наркотик.

Забавленията от този род започнали преди половин година, а оргиите били правени през уикенд. "Децата са разпитани от съдия и са разказали, че редовно били водени по барове и дискотеки и били спонсорирани с по 20 лева, затова се съгласявали да бъдат опипвани и да бъдат правени полови сношения с тях", заяви в съдебната зала прокурорът по делото.

Днес състав на Пазарджишкия окръжен съд потвърди решението на Районния съд във Велинград, с което Васил Ковачев и Антон Тошев са освободени под парична гаранция от 500 лева, а Мария Стоянова и Николай Петров са освободени, без да им се налага наказание. По примера на своя колега Цветан Цветанов, Мирослав Найденов също изрази остро недоволство от съдебната система и от решението на съда. Земеделският министър обяви, че четиримата ще бъдат моментално уволнени, след като бъде направена вътрешна проверка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6520 |18.08.2010 Пребиха пристанищни служители край Созопол, опитаха да удушат жена . 3| 4845 |16.08.2010 Спипаха жена и трима мъже, блудствали с 15-годишен . 11| 4870 |13.07.2010 Социално министерство се моли на църквата за борба с глада . 9| 5742 |27.05.2010 ДАНС съкращава служители и намалява бюджет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads