Реклама / Ads
3| 8145 |01.10.2010 НОВИНИ

Служител на НСО блъсна полицай в София

.
Втори инцидент в рамките на седмица с Национална служба за охрана, която се грижи за безопасността на президент и премиер, се случи този път в столицата.
 

Служител на НСО блъсна с колата си полицай, спрял за рутинна проверка друг шофьор. Инцидентът станал снощи в локалното платно на булевард "Цариградско шосе" в столичния квартал "Младост", съобщиха от МВР. 28-годишният полицай Ангел Ангелов е спрял за рутинна проверка шофьор на лек автомобил "Фолксваген Голф". Униформеният тъкмо взимал документите на водача, когато друга кола се ударила първо в спряната за проверка, а след това връхлетяла върху него.

От удара служителят на реда изхвърчал и паднал на пътното платно. Колегата му от автопатрула веднага извикал линейка, която да откара ранения в Окръжна болница. Директорът на Националната служба за охрана Димитър Димитров потвърди, че вече е бил информиран за случая. Той обясни, че Михайлов е служител от охраната на резиденция "Бояна", но когато е станал инцидентът, е бил в почивка. Той се е движил с частен, а не със служебен автомобил.

"Не е забелязал полицая. Служителят на НСО е закачил леко колата и доколкото аз знам като информация, с огледалото е закачил полицая. Полицаят е натъртен. Служителят е бил в болницата при полицая докъм 1,00 часа. След това се е прибрал. Днес трябва да е на работа", обясни Димитров пред "Фокус". На служителя на НСО е взета кръвна проба, която показала, че той не е шофирал след употреба на алкохол.

"Това е инцидент от частен характер. Ако трябва някой да му търси отговорност, това ще са органите на КАТ и евентуално, ако е нещо по-тежко – прокуратурата. Но по отношение на службата няма как да вземем мерки, след като не касае някакви служебни взаимоотношения", коментира още Димитър Димитров.

Това е и вторият злополучен случай в рамките на една седмица с участието на НСО. На 24-ти септември върху тойота се стовари бус на пътя до Севлиево. Инцидентът бе отразен във всички медии, тъй като се заговори, че причината за катастрофата е кортеж на президента, движещ се в насрещното платно.

По-късно това бе отречено от президентството. От НСО обясниха , че кортежът на държавния глава не е видял катастрофата и вероятно това се е случило, след като те са отминали. Според техните вътрешни правила оперативната кола, която се движи последна, кара на ръба на осовата линия, за да има добра видимост и да предотврати евентуална опасност на пътя. Шофьорите на НСО разказаха също, че излизайки от завоя отсреща един микробус е бил тръгнал да изпреварва колата пред него, но като видял екскорта, набил спирачки и тръгнал да се връща обратно.

Версията на водача на тойотата Атанасов бе доста по-различна от тази, която представят служителите от НСО. Движел се по пътя от Варна към София в петък. Пътувал в личната си тойота с двама свои колеги и още един човек. “След спускането от Севлиево има две бензиностанции на “Петрол”. На лек завой в далечината забелязах кортеж, който се движи срещу мен. Беше около 9,45- 9,47 часа” разказва Атанасов. “Приближавайки, едната кола, пилотната се движеше в насрещното. Така блокираха ТИР-а, който беше две коли пред нас. Автомобилите започнаха да спират, аз също спрях. Бяхме почти в покой, когато кортежът мина отляво, и в следващия момент виждам как един бус прелита вдясно от мен, късайки мантинелата се завърта и пада със задницата върху колата ми. За щастие се стовари върху предната част и затова сме живи. Сега, като си мисля, ако ни беше похлупил този бус...", връща лентата Румен Атанасов.

Кортежът продължил. После дошли от КАТ, защото движението в тяхната лента било спряно. "Аз бях афектиран, питах полицая кои са тези безумци, които карат така безотговорно”, казва Атанасов. Полицаят каза, че и на него не дават отчет. “Потърпевш съм в пътно произшествие, но нямам никаква вина. На шофьора на буса - един обикновен човек от Габрово, казва се Светослав Вълков, му написаха акт за несъобразена с пътните условия скорост. А след това човекът отиде към болницата в Габрово, имал натъртване на гърдите. Тръгвате да избегнете катастрофа, а после акт. Целта е някой да бъде изкаран виновен. За мен основният виновник са тези, които са предизвикали катастрофата”, категоричен е Атанасов.
Според него в протокола за произшествието било записано, че автомобилен кортеж е навлязъл в насрещната лента. А тя е двойна, непрекъсната!

“Разказвам подробно, защото искам това да е последният инцидент с кортежи на властта, иначе това ще се повтаря.И може нещата да са непоправими”, казва Румен. “Най - обидното е, че се твърди: Това не се е случило", казва собственикът на тойотата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5674 |30.08.2010 Я. Такева: Учебниците отблъснаха учениците от образованието . 44| 7203 |27.08.2010 Служители на земеделското министерство блудствали с 15-годишни момчета . 8| 6471 |18.08.2010 Пребиха пристанищни служители край Созопол, опитаха да удушат жена . 9| 5237 |09.08.2010 Циганин млати полицай с лопата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads