Реклама / Ads
9| 5741 |20.10.2010 НОВИНИ

Д. Гяуров: Яхтите, на които се снима Доган, говорят за обвързаност

.
Д. Гяуров
Съдът преценил, че хонорарът на адвоката на Доган трябва да е 150 лв; ако това е цената на правосъдието в България, аз ще я платя, но се чувствам обиден; тежък комунизъм е законът Кушлев, коментира той.
 

Всеки човек има право и на граждански живот, независимо че е мандатоносител към този момент, обяви адвокатът на Ахмед Доган по повод хонорара му от 1 млн евро. Ако съществуваше обаче закон за конфликт по интереси, щях да загубя делото, уточни Еленков. Декларацията се подавала към 31 март 2009 г., а последният хонорар бил получен към февруари месец. Конфликт на интереси без доказателства за такъв не е видим, а само твърдян, обясни още адвокатът. 40 хиляди лева бил хонорарът му, изплатен му от Доган. Други 8 хил. били ДДС. Съдът преди това преценил, че 150 лв. трябвало да се платят на адвоката, т.е. намалил му хонорара, който трябвало да плати НС. Адвокатът се готвел да обжалва това решение.

Никога няма да платя хонорар на г-н Еленски; плащането е оценка за положен труд, каза Димо Гяуров. Институцията е свещена крава, никога не бих си позволил да коментирам решенията на съда. Не е възможно лидер на партия, мандатоносител и лидер на ПГ да бъде възприеман само като депутат или машинка за гласуване. Съдът е счел, че след като в зала не е имало гласуване за Минстрой, няма конфликт на интереси, съобщи Гяуров и обясни, че мотивацията може да е всичко - политика, натиск, шумолене на пари и т.н., но няма да го казва, независимо какво мисли. 150 лв хонорар са даже повечко - ако това е цената на правосъдието в България, аз ще я платя, но се чувствам обиден, добави Гяуров.

Яхтата, на която беше заснет Доган
, МАЙ е на същата тази фирма Минстрой, каза Д. Гяуров и добави, че това говори за обвързаност. Част от отговора е - Росенец, яхти, джетове и пр., осведоми той. Тежък комунизъм е законът Кушлев, добави Гяуров. Ако няма генерална линия за протекция от страна на ГЕРБ, има некомпетентност, съобщи той.

Цветанов е на върха на пирамидата на разследването, а когато той не си свърши работата, може да дойде друг, по-компетентен, намекна депутатът от ДСБ.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4618 |18.10.2010 Режат бензиностанции, които не са свързани с НАП . 31| 17245 |27.09.2010 Райдовски: Не е за вярване, ген. Гоцев има бели петна за периоди, които е програмирал . 3| 4709 |23.09.2010 Данъчни облекчения за коли, които не мърсят . 2| 5258 |01.09.2010 Д. Гяуров: За Доган прокуратурата може да се самосезира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads