Реклама / Ads
79| 12286 |27.10.2010 АКТУАЛНО

И. Костов: Президентът е близо до главата на Октопода

.
Иван Костов
Тайни кръгове, които доведоха царя на власт, подготвят обстрел и провал на правителството. ДСБ разпознава знаците и силуетите им. Атаките и дестабилизирането на държавата стават винаги преди важни преговори с Русия. Президентът мълчи за скандалите в съдебната система и става съмишленик на Октопода, предупреди бившият премиер.
 

Президентът Георги Първанов е близо до главата на Октопода, казвам близо, защото над него вероятно има някой. Това обяви тази сутрин по БНТ1 лидерът на ДСБ Иван Костов. Аргументите му са, че държавният глава мълчи по важни теми за обществото и това създава задкулисия и възможност за атакуване на правителството и демокрацията. Като конкретни примери Костов посочи скандалните решения в съдебната система от пследните седмици – освобождаването на Алексей Петров от ареста и оневиняването на Ахмед Доган.

Съдията, който пусна Петров, нима не е знаел, че го праща директно в политиката, в медиите, на вълната на обществените скандали. Много добре е бил наясно и е действал целенасочено, смята бившият премиер. Подобен бил и резултатът от другия съдебен казус с лидера на ДПС. Хората очакваха справедливост за хонорара на Доган, а съдът го провъзгласи за хидрогеодезист номер едно в страната, възкликна Костов. На фона на това скандално поведение на Темида, обединителят на нацията – Първанов мълчал, посочи Иван Костов.

Според него подобни атаки към властта винаги се възпроизвеждали, когато България е пред сложни преговори с Русия. Целта била правителството да бъде омаломощено и да не се съпротивлява на руските интереси. Подобни атаки в полза на Русия се задействали и от вън, и от рубладжиите в България, които ги има още от преди Освобождението ни от турско робство, посочи експремиерът.

Лидерът на демократите хвърли още една бомба в студиото. Той е категоричен, че опредени сили и конкретни лица отново се активират, и искат със задкулисия и психологически ефекти да провалят дясното управление на ГЕРБ. Те са същите, които преди 10 години атакуваха и нашето правителство. Тези оръдия са подготвят за обстрел, предупреди бившият премиер. Той недвусмислено заяви, че тези тайни лица и групи били същите, които са довели Симен Сакскобурготски на власт. Това са силни хора, босове на медии, добави още гостът на БНТ.

Иван Костов е категоричен, че ГЕРБ и Бойко Борисов не си дават ясна сметка за възможностите на тези опасни кръгове и лице. Ще разговарям лично с пемиера, ще му дам знаците и как ние ги разчитаме. Ние сме се напатили вече. Ако обстрелът на тези оръдия е успешен, ще се случи както с нас – 10 години Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще са заклеймени, предупреди още съпредседателя на Синята коалиция. Той смята още, че премиерът е подвеждан за важни решения от хора от най-близкото му обкръжение, а това ставало заради ниското ниво на компетентност на хора от кабинета.

ГЕРБ трябва да се върне към западния модел на реформаторство, да не се огъва и поддава на атаките, да не изоставя собствената си програма. Алтернативата на задкулисията е реформаторската десница.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 7470 |22.01.2010 Ив. Костов: Защо държат Синята коалиция встрани от управлението? . 4| 7318 |20.12.2008 Победителят в "Биг Брадър" 4 познавал хероина отблизо . 4| 5622 |05.07.2007 Президентът разговаря с НСО за скандалните разкрития

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads