Тютюнопроизводители: Дайте ни парите!

6

|

3081

|26.11.2010
Тютюнопроизводители: Дайте ни парите!

Над 1000 тютюнопроизводители, които протестираха край Първомай, поискаха оставката на финансовия министър Симеон Дянков.С лозунги “Дайте ни парите”, “Оставяте децата ни без хляб, а нас – без препитание” , протестиращите не за първи път се искат да защитят правата си.

Недоволството на хората, който бяха дошли от Стара Загора, Хасково, Пазарджик и Кърджали, е породено от неизплатени 73 милиона евро, които тютюнопроизводителите настояват да бъдат заложени в бюджета за 2011 година.

Хората искат парите да бъдат изплатени, както гласи споразумение, подписано с Министерството на земеделието на 28 януари 2010 година.

Протестиращите заявиха, че ако не бъдат чути, ще излязат пред парламента. Те твърдят, че протестът не е политически, а е породен от недоимъка и кризата, в която са принудени да работят и живеят.

От Първомай хората се отправиха на протест в кърджалийското село Мирково, където се очаква да се съберат над 4000 души.

Там недоволните ще приемат декларация, която ще бъде адресирана до премиера Бойко Борисов, до комисията по бюджет и финанси и до министерствата на земеделието и финансите.

“Няма да се спрем пред нищо, ще си отстояваме правата”, категоричен бе заместник-председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Асен Кючуков.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

какви
какви права имат и тези. Произвеждат, продават, да си търсят парите от тези, които изкупуват продукцията им. Я вижте колко струват 20 цигари, от колко листа са произведени или пак не се пищи против мафията на доган, а държавата да дава т. е. всички ние. По колко пъти да им плащаме тютюна. Като не им стига да не произвеждат или да си търсят заплащането от когото трябва
Боце Гоцев
Нали в началото на годината Боце им изплати сега да ходят да си ги търсят от Доган ефенди ако е свършил консултантските пари да им даде биволи и биволици и без това им ги е обещал :-)
АЗ
Да се спре производството на вредни за човешкия организъм стоки!На първо място ТЮТЮН!Освободените хора да се заемат с животновъдство!България и ЕС имат нужда от месо, млеко, сирене, кашкавал, яйца, кожи и всичко друго свързано с животновъдството!
кака
Това са нови интриги на ДПС и БСПВ началото на годината бяха изплатени 116 милиона лева на тютюнопроизводителите с изричната уговорка, че повече субсии за тютюн няма да има и това е решението на Брюксел. За това подкрепям Дянков. Субсидии само за алтернативни култури. След като акциза на цигарите беше увеличен в началото на годината и от 2011 година отново ще бъде увеличен за някои марки цигари плащането на субсидии за тютюн е нелепо. Увеличението на акциза беше грешка, защото приходите в хазната намаляха. С това министър Дянков стреши в прогнозите си. По висок акциз по-малка събираемост. След като в света всички се борят за ограничаване на тютюнопушенето , плащането на субсидии за производство на тютюн е много неуместно. Населението в България, което години наред отглежда тютюн може само това и нища друго и гласува за ДПС . Защо ръководителите на тази партия не обясниха на своите гласоподаватели, че тези субсидии няма да са вечни и да им помогнат в ориентацията им към друго производство, а не да
PRO
Тия маняци няма ли да им кажат да спрат да произвеждат тоя тютюнец ! Сееш и знаеш , че ще има субсидия ! Абе я сей домати и излез на свободния пазар , без да разчиташ на политически послания. . . Не казвам , че им е лесно , те бачкат много хората , много са лъгани , ама нали уж Бойко щеше да оправи нещата, да им каже истината и готово. . .
а на другите да не дават ли
Колко време вече останалите мизерстват и не си получават парите, и то в пъти повече от изплатеното! А тютюнопроизводителите поручават НАД СВЕТОВНОТО И НАД ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАПЛАЩАНЕ ЗА 1 КГ ТЮТЮН И ТО МАЙ ОТНОВО В ПЪТИ -ПРОВЕРЕТЕ!!!!!!!!ПАРИТЕ СА ОПРЕДЕЛЕНА СУМА И АКО ПАК СЕ ДАВАТ НА СТАРИТЕ, ТО ДРУГИТЕ ПАК НИЩО НЯМА ДА ПОЛУЧАТ, А ИМА ДОГОВАРЯНЕ -СЕГА Е РЕД ДРУГО ДА СЕ СУБСИДИРА, НЕЩО, КОЕТО ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ СУБСИДИЯТА, А ХОРАТА СА МИЗЕРСТВАЛИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

. София

+18°

+32°

.

лек полъх

. Бургас

+21°

+31°

.

лек полъх

. Варна

+21°

+30°

.

лек полъх

. Пловдив

+19°

+34°

.

лек полъх

. Ст. Загора

+20°

+35°

.

лек полъх

. Русе

+21°

+32°

.

лек полъх

  • Граждани протестираха срещу незаконно строителство около плаж „Корал”

  • Граждани протестираха срещу незаконно строителство около плаж „Корал”

  • Граждани протестираха срещу незаконно строителство около плаж „Корал”

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Владо Трифонов Владо Трифонов "Умът и чуствата ни се усъвършенстват в разговори с другите хора. Пак там те се похабяват. Затова най-важното от всичко е да умеем да подбираме събеседниците си. (Блез Паскал) Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Иво Митрев Иво Митрев Нетърговски организации REDUTA.BG REDUTA.BG ХРОНО-СИНКЛАСТИЧЕН ИНФУНДИБУЛУМ Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство