Реклама / Ads
5| 5815 |10.12.2010 НОВИНИ

С 9 куршума простреляха дубльора на Доган в Истанбул

.
Млионерът от български произход Бедри Шефик се бори за живота. Той е кръвен враг на Доган. Край Босфора разследват версия за поръчка от България. Бизнесменът има много врагове в родината си и в Турция. Държавна сигурност го е готвела за дубльор на Сокала.
 

С 9 изстрела простреляха скандалния милионер от български произход Бедри Шефик. Инцидентът е станал тази нощ в квартала "Флория" в Истанбул, съобщиха българи живеещи в южната ни съседка. Откаран е в месна болница. Въпреки тежките рани, според лекарите няма опасност за живота му. Свидетели са чули само изстрелите, но не са видели килърите.Те са го изненадали докато е паркирал колата, а два от куршумите са пронизали тялото му. Турската полиция е предприела незабавно операция за издирване на бандитите.

Скандалният бизнесмен е родом от Северна България. По време на комунизма е готвен от Държавна сигурност заедно с Ахмед Доган за лидери на българските турци. Твърди се, че е бил дубльорът на Сокола за нелегалните движения. Шефик е бил доцент в Техническия университет в столицата, но по време на възродителния процес заедно с Доган са внедрени в затворите. По-късно е екстрадиран в Турция, където бързо прави преуспяващ бизнес. По-късно се връща в България и приватизира захарните заводи в Девня. Това му навлича много неприятности, замесва се в измами и крупни икономически далавери. Арестуван от МВР, а по-късно се изнася отново в Турция. Обявен е за икономически престъпления за издирване чрез Интерпол. Според CNN- тюрк Шефик е бил съден както в България, така и в Турция. В южната ни съседка той е известен и като политик. Учреди Партия за развитие и равенство, с която се упита да пробие във властта.

Според Осман Октай Шефик и Доган винаги са били в остри отношения заради притенции към бизнеса и контролиране на турската общност. Доган го приел за кръвен враг пък след смъртта на Ахмед Емин, зашото Шефик се разговорил и разкрил мръсни схеми, обвинил също ДПС, че чрез правителството на Станишев оказва натиск и репресира турски бизнесмени. Осман Октай твърди, че мотивите за опита за покушение на Шефик може да са икономически, но не е изключено да има политически подтекст. Той допуска, че може мократа поръчката да е дошла и от България. Тук бизнесменът милионер има много врагове, като сред тях е и лидерът на ДПС, с който не могат да разделят влияние върху турското малцинство у нас.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5141 |02.09.2010 Простреляха апаш: крадял, избягал, съпротивлявал се . 2| 5582 |15.07.2010 При обир простреляха продавач в "Дружба" . 48| 6461 |20.06.2010 Простреляха Юри Галев с 5 куршума . 6| 5523 |15.06.2010 Простреляха 14-годишен, помисли ли го за котка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads