Реклама / Ads
30| 9228 |14.12.2010 ПОЛИТИКА

Местан обяви: Доган завива надясно. Ще проговори

.
Лютви Местан
Върви слух, че Сокола планирал да излезе трайно от анонимност.
 

Ахмед Доган се кани този път да завива надясно
. И да започне да говори. Посоката на ДПС и новината за лидера на партията обяви пред “24 часа” Лютви Местан. На въпрос защо Ахмед Доган мълчи почти половин мандат, заместник-председателят на движението успокои: “Ще проговори. Отново в най-добрия за страната интерес.” Местан не уточни кога и как ще стане това.

От известно време обаче в кулоарите на парламента върви слух, че Сокола изчаква да мине делото за конфликт на интереси срещу него. То е насрочено за 27 януари. След това планирал да излезе трайно от анонимност.

ДПС не се намирало в изолация, било в центъра на политическата актуалност
. Думата им се чувала на първо място от избирателите, от които извира политическата ни тежест. С нея опонентът нямало как да не се съобразява, все едно дали го признава. "Ако не бяхме актуални, политическите тези на ДПС нямаше да са обект на растящ медиен интерес, който се проявява и като интерпретации, често изненадващи и самите нас", казва Местан.

"Съвсем отчетливо казахме - нужно е изграждане на консенсусно поле за политика на реформи, които кризата и времето силно налагат. За пакет от 5-10-15 (въпрос на съгласие) задължителни мерки, които да осигурят не само изход от кризата, но и последващо устойчиво развитие. Този консенсус няма да заличи границите между управляващи и опозиция, без значение колко и кои партии ще бъдат на власт. Но ще наложи нов тип отношения, които изключват и управленската самонадеяност, и опозиционността като самоцел. Партиите, преди още да са наясно във властта ли са, или не, трябва да се откажат в аванс от изкушението да "ръфат" управляващите заради неминуемото недоволство от тези 10-15 непопулярни мерки. И колкото по закъсняват реформите сега, толкова по-дълго следва да е това опозиционно въздържание към следващите управляващи. Традиционните 100 дни няма да са достатъчни, ще трябват поне 730. В противен случай биха се задали избори, които е по-добре да загубиш, отколкото да спечелиш. Колкото по се отлагат днешните реформи, толкова по-непопулярни и десни ще са следващите. Не възразявам, ако това разбиране сте прочели като курс надясно", казва  още Л. Местан. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7350 |26.11.2010 Доган, Станишев и Петков били национални съкровища . 37| 16991 |26.09.2010 Осман Октай: Семейството ще похарчи Доган . 39| 13952 |30.07.2010 Октай: Доган и Генджев са комбина, готвят етнорелигиозен конфликт . 76| 8887 |19.05.2010 Доган: България не може да се управлява без ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads