Реклама / Ads
24| 11346 |11.01.2011 ПОЛИТИКА

В. Танов: Появи ли се разговор между мен и Борисов, ще е монтаж

.
В. Танов
Кръстосан разпит направиха на ген. Танов Кр. Райдовски, М. Андреев, М. Спасов и Н. Бареков. Разговор с Искра Фидосова има, но в него не виждам нищо скандално, каза шефът на Агенция Митници, който беше категоричен, че няма покровителствани фирми.
 

В един момент, към месец март м.г. имах личен разговор със съпругата си з продажба и покупка на апартамент, а после в един от сайтовете излезе, че ще си купувам жилище, тогава допуснах, че някой ме подслушва, каза по ТВ 7 шефът на Агенция Митници Ваньо Танов. Пълни глупост - така Танов определи версията, че сам си е правил записите.

За разговора с Влади Горанов - той беше след среща при премиера, на която вицепремиерът Цветанов изложи неверни позиции, вероятно заблуден от свои служители. Министър Дянков не присъствал на срещата. Ако не се знаят предишни обсъждания, не могат да се направят изводи, добави той. Нормално е, ако аз имам съмнения за подслушване, да предупредя, каза Танов.

Записът, който не е и запис, а стенограма между мен и Менда Стоянова е пълен фалшификат; в него има думи, които аз никога не употребявам. В разговора ми с министъра също има монтаж, има и прекъсвания, има две изречения, които не са от този разговор, а от друг, каза Танов. След вчерашната стенограма, когато видях, че е 100% фалшификат, започнах да разсъждавам и по предишните, обясни опресняването на паметта си генералът.

Не може да има скандален разговор между мен и премиерът Борисов, ако той не е монтаж, каза по повод на предстоящ разговор, който Яне Янев се закани да пусне. Борисов му казал, че отговорността е негова, че Танов ще отговаря само пред него.

Разговор с Искра Фидосова има, но в него не виждам нищо скандално, защото в тези 20 години всички политически лица по време на избори поемат някакви ангажименти, стремят се да лобират, но става ясно, че такива неща сега не минават, каза Танов. Борисов не е приел тактиката на предишните управляващи да назначава за шефове лица на Косьо Самоковеца; няма покровителствани фирми, отсече Танов.

Във всички фирми на Лукойл имаше назначена ревизия след встъпването ми в длъжност; разликите в ДДС бяха събрани, сега течала съдебна процедура за лихвите. Сумата с тях била около 12 милиона, каза още Танов. Всички фирми, произвеждащи алкохол, са повишили многократно приходите си от акцизи, отговори Танов на въпрос на Райдовски. Нямам данни в момента за износ на бензин за Нигерия, каза още той, но можел да го провери.

Не защитавам нито един от политиците, но няма разговор между мен и Менда Стоянова
, пак повтори Танов, защото така се лепвало петно и върху служителя, който е набеден, че ставало дума за него. Премиерът му казал да не допуска по политически причини уволнения. "Милионерът" в Пловдив бил назначен до провеждането на конкурс за временно изпълняващ длъжността, обясни Танов. За този човек имало едно автентично изречение в разговора на Танов и Стоянов, призна той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 8584 |12.11.2010 Цв. Цветанов: Първанов седи до главата на Октопода . 4| 5638 |19.03.2010 Цветанов: ГЕРБ не се страхува от осветяване на спонсори . | |30.11.-0001 Как се появи езиковото чудо „помашки език”?*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads