Реклама / Ads
168| 13756 |16.01.2011 ПОЛИТИКА

Бойко Борисов: Пищят, защото бръкнах в раната "Държавна сигурност"

.
Бойко Борисов
Всички други правителства не са имали куража да бръкнат в раната на т.нар. Държавна сигурност, а ние го направихме и реакцията на всички засегнати е светкавична. Във важни моменти се генерират скандали; ще изчакам прокуратурата да излезе с решение. Ако мога да взема достоверни записи, ще се опитам да ги пратя за изследване в чужбина.
 

Това каза в Бургас премиерът Бойко Борисов във връзка със скандала с разпространените в медиите разговори с Ваньо Танов.

„Видно е, че лицензът е бил отнет от месеци наред. Казал съм на Танов да видят дали правомерно са били проверявани. Защо в деня, в който парламентът приема декларация за ДС за първи път от 20 години, включително и ДПС гласува срещу агентите на държавна сигурност, защо точно тогава излиза този скандал? Когато в деня след проверка, искана от парламента, се установява, че умрели хора искат да махат Конституцията, искаме да замажем този скандал и питаме какво би станало и дали е вярно, че някой протектира фирма на Мишо Михов. Ако такива са протекциите на Борисов - да се отнемат лицензи, ами по-добре на никого да не сме протекция. Безспорен факт са отнетите документи”, каза премиерът.

Той добави, че има своя версия за това какво се случва, но ще изчака прокуратурата да излезе с решение. Борисов продължи: „Ако мога да взема достоверни записи, ще се опитам да ги пратя за изследване в чужбина, защото тези, които се занимават с монтаж, знаят колко опасно може да стане, ако в едно изречение се поставят или махнат думички. Фактът е, че БСП и РЗС в деня, когато се прие тази много важна декларация, изведнъж бяха като едно. Ще ви върна назад - какво се промени в РЗС, когато в началото ни подкрепиха за правителство - те искаха шест месеца, за да ни направят зависими и нас. Не ви ли прави впечатление, че при Алексей Петров идва някакъв човек и му оставя доклади, свързани с контрабанда и организирана престъпност. Той не задържа този доклад, а само ми го предаде, а аз - на прокурора. Същите хора сега отиват и дават за следващия премиер подобни неща. Кои са тези хора, които явно и Алексей Петров не може да ги хване, и ние. Как става това и как се генерира във важните моменти скандал. Няма нищо, за което да се срамуваме, гарантирам ви го”, допълни Борисов.

Според министър-председателя свързването на фискалните апарати на бензиностанциите с НАП е ужилило много хора. Това е трябвало да се направи преди 20 години, а не е станало. „С това си обяснявам атаката. Всички други правителства не са имали куража да бръкнат в раната на т. нар. Държавна сигурност, а ние го направихме и реакцията е светкавична на всички засегнати хора. Чакам с нетърпение да излязат проверките, за да мога да направя анализ”, коментира още Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 142| 10635 |08.01.2011 Бойко Борисов: Патрашкова и Галерия имат повече присъствие в медиите, отколкото ние . 87| 8619 |06.01.2011 Б. Борисов: Да, подслушваме министри; искам ги скарани! . 94| 8906 |26.12.2010 Борисов: Падащите рейтинги са като остаряването, искаме втори мандат . 54| 18388 |23.12.2010 Кръгът на Първанов трака със зъби от гнева на Бойко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads