Журналисти от к2: Не желаем да живеем в сивата икономика

26

|

7179

|28.01.2011
Журналисти от к2: Не желаем да живеем в сивата икономика

Отворено писмо от Светломира Димитрова и Спасиана КириловаСкъпи колеги от frognews.bg, благодарим ви, че проявихте интерес към случилото се с нас в радио к2. Вие единствени обърнахте внимание на казаното от мениджъра му Илиана Беновска по Нова телевизия миналата неделя, като припомнихте обективните обстоятелства.

По време на разправията в рубриката “Рулетка” не се споменаха конкретно нашите имена, но г-жа Беновска заяви с апломб, че журналистите, напуснали радиото, са подставени лица.

По този повод сме длъжни да заявим следното:

Напусналите радиото от началото на годината сме само две - Светломира Димитрова и Спасиана Кирилова. Г-жа Беновска упорито продължава да твърди, че инспекцията по труда правела “рутинна проверка”. Истината е, че ние сме тези, които предизвикаха тази проверка, защото през последните шест месеца сме получили по една заплата. Обърнахме се към инспекцията за да защитим правата си, защото повече не желаем да живеем в сивата икономика, извън закона и правовия ред в страната, за които г-жа Беновска не пропуска случай да пледира.

Единствената ни цел е да си получим парите за труда и договорите за отработения период, защото Илиана Беновска и до момента не ни е платила, не ни е предоставила договори, нито служебни бележки, за да подадем данъчните си декларации. През цялото време, в което сме работили в радио К2, не са ни плащани нито здравни, нито социални осигуровки, макар по същество на дейностите, които да извършваме, да съответстват трудови договори. Тази практика датира от времето, когато постъпихме на работа – съответно в края на март и през октомври 2009 година! При това проблемът не е само наш. Към нас се присъединиха колегите Ива Николова и Любен Лачански, на които г-жа Беновска също “забрави” да плати. Имената на останалите няма да назовем – те са поне трима, но ако имат желание, също могат да ни подкрепят.


Илиана Беновска

Не е вярно също, че искаме да закрием радио К2. Напротив, желаем радиото да го има, но на журналистите и на звукорежисьорите там да се гарантират правата и заплащането. Както разбираме, това, че сезирахме инспекцията по труда, е принудило г-жа Беновска бързичко да приготви договори и да изплати някакви суми на колегите. Дано това да не е само за пред инспекцията. С най-добри чувства сме към колегите от к2. Решихме се на тази стъпка, за да защитим и техните права.

Длъжни сме да декларираме също, че не сме подставени лица. Според нас г-жа Беновска продължава да търси претекст да не ни плати, включително като се опитва да опетни имената ни. Ако тя продължава да твърди това, нека каже кой стои зад нас. Ако ли не, очакваме нейното публично извинение.

Светломира Димитрова
Спасиана Кирилова
Ива Николова, напуснала след като г-жа Беновска обяви в началото на септември 2010 г., че радио К2 стачкува с искане премиерът Бойко Борисов да уволни председателя на КРС Веселин Божков, тъй като не беше известена за тази стачка и не искаше да се злоупотребява с името й.
Любен Лачански

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Мартин
Какво да се очаква от тази червена журналистка, симпатизираща на Трактора?На всичкото отгоре Беновска май има нужда от психиатрична помощ. По принцип идеята да има такова дискусионно радио е хубава, но там коментират или световно неизвестни политолози, журналисти и др. , или само хора с крайно леви убеждения.
ка2
Като я гледам, същата кошница като Просташкова!Трактористка!
петър петров
знаете ли как се казват локаутките - тия, които пристанаха на Бенковска за жълтите стотинки на Трактора? Клара Цеткин и Нора Люксембург!
На2
Илиана Беновска беше директор на телевизията на друга мутра на прехода-Георги Агафонов и неговата ТВ \"7 дни\". Много бързо обаче се изпокараха и тая се беше заключила в един джип, защото Агафонов искаше да и го вземе с неговите гавази. Беше голям цирк-Беновска заключена в джипа и вика отвътре по телефона полиция да я спаси.
Шогун
http://www. slusham. com/slushayte-v-petak-nora-stoitchkova-nova-vodeshta-po-k2. html
Марица
Моята информация е друга - че Беновска е била обсадена от разгневени стотици хора, на които не е платила. Даже тръгнали да я хвърлят с джипа в реката и тогава я спасила полицията. Но пари не дала. Това сега очевидно е същото
Кръчмарска сметка
Така е, другарки, като се навихте да лапате червени пари, сега духайте супата!
Слушател
A къде е демократичната журналистка Силвия Стефанова? И тя ли е от трактористките?
Стоян Петров
В България отдавна всеки работи това, от което не разбира, на и в К2 - същата работа. Май само Димитрова и Кирилова са радиожурналисти и - естествено - са похарчени. Очевидно Беновска обучава радиоводещи директно в ефир на гърба на драгите слушатели. Значи не тя трябва да им плаща, а те на нея, зер образованието у нас отдавна е платено. А Кирилова и Димитрова си го могат, че и опит имат, но пак и работиха за без пари. Очевидно в К 2 се заформя текучество, тъй, че който има излишни пари - да сяда зад микрофона. Беновска очевидно страда от липса на средства - да я спонсорираме кой с каквото може - както се казва - богатий с парите, бедния с труда. . .
боян трайков
Бенковска с тоя истеричен и фъфлещ глас преди 10 ноември не микрофон нямаше да види, ами в Радиото нямаше вда я пуснат. Срам за професията!
драги слушатели
бъдете снисходителни, там в това радио явно са се събрали едни момичета в сложна възраст, около 50 годишни и положението на демокрацията се е климактизирало до ента степен
драги слушатели
допускам с голяма доза сигурност, че проблемите на това радио са започнали именно с появата на т. н. демократична журналистка Силвия стефанова с извинение
помнещ
А в зората на демокрацията, когато куцо и сакато започна да прави банки, Беновска беше дясна ръка и нещо повече на Кирил Дунев в ЧЗИБ - Частна земеделска и инвестиционна банка. Банката раздаваше необезпечени кредити срещу единственото условие - клиентът да снесе на Дунев и Беновска половината от сумата. Схемата се прилагаше и в други банки, така ни сполетя банковата криза и хиперинфлацията. Дунев по едно време го съдиха, не знам какво стана. . . Сигурно нищо. Беновска, с други думи, е откраднала много повече пари от неизплатените заплати. Чудясе на Ива Николова и Любо Лачански - не я ли помнят, та са отишли на работа при нея. . .
тодор колев
Драги слушатели, вие добре разбирате, но на Бенковска за труда не подозирате. Зат'ва ще ви припомня една моя песничка: Ах, Илиана, ах Илиана, Трактор пее на поляна! Да вървим, да строим своя свят неповторим. Що се отнася до климактеризираното положение, Бенковска мое да се праи на квато си иска, но цялата е в силикон и отдавна е прехвърлила 50-те.
чичата
всъщност съжалявам за радио к2/ единственото радио, независимо от различните възгледи на гостите, което се мъчеше от цървулите да прави гражданско общество/ лошото че една две бяха водещите които имаха що годе качества за това/ беновска не е от тях защото стилът и е да се превзема като че ли е поканена в спалнята на бонапарт
Естет
Да бе, има да чака Беновска за спалнята на Бонапарт. . . той, макар и момче корсиканче е имал вкус човекът, макар че като и погледна визията изглеждат горе-долу набори. . .
Автомонтьор
Абе тая Беновска не беше ли една, дето се мъкнеше преди двадесетина година с Хуго Пфое и му отмъкна една кола гратис, без да я плати. . . аферим, собственичка на радио била станала. Те тва е прогрес!
edin ot nas
Eдно птиче ми каза, че и в други вестници положението е същото, тоест не се плаща и ако се плаща, то е на ръка и по малко, например в "Атака"
Въпроси
Добре, вие хубаво говорите за Беновска и сигурно сте прави. Архивите още помнят достатъчно, ако потърсите ЧЗИБ + беновска в Гугъл. Била писала и биографични книги за ДПС. Има обаче няколко още по-основни въпроса: 1. По-добри ли са хора като Красимир Узунов и Радосвет Радев от нея и с какво? Защо имат повече пари за радио - само от реклами ли? 2. В този смисъл, смятате ли, че радио К2 е по-цензурирано и по-неистинно от тези две радиа? 3. По-добре е "кредитната милионерка - мутреса" Беновска да направи говорещо радио или Гергов да направи поредното музикално радио? И най-накрая - какво е общото между Светломира Димитрова, Клара Маринова, Силвия Стефанова, Спасиана Кирилова? Под какъв знаменател застават те, та да кажем, че това е политиката на радиото?
Обединени
Обединява ги Паниковска
Един
Е, това е изборът за свестните журналисти. За 20 години тия хора поставиха под контрол и демокрацията и най-силно се бият в гърдите
журналист
Защо в СИВАТА, бе - вие сте в червената икономика, другарката Беновска хич не е сива, мнооооооооого е КРАСНА!
Към журнаист
Че нали бяха сини и Силвия Стефанова, и Нора Стоичкова?
Ох
Стига с тия Беновски, Томови, Кулезичи, Велеви! Няма ли най-сетне да дойдат нормални хора в журналистиката
Василева
Ама, какво се чудите на методите на Беновска? Та неин учител е мутрата Георги Агафонов? Помните ли този славен кебапчия от Бургаско, който притежаваше телевизия "7 дни". В тази медия заплати не се изплащаха с месеци, нито каквото и да било друго и имаше хора, които припадаха от глад. Та там директор по едно време беше и Беновска, докато не се скараха по мутренски за някакъв джип и Беновска, барикадирала се вътре, извика по мобилния да я спаси от гавазите на шефа и. Пълен резил. Каква журналистка е тая, бе? Абсолютна мутреса!Кой знае в какви лайна се е забъркала. . .
gg
и впоследствие какво се оказа-че г-жа Беновска дойде на пресконференцията на ГЕРБ да си решава личните проблеми. Браво госпожо!И вие не сте по различна от политиците, само че кого заблуждавате с целия този драматизъм. . .

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

времето в София София

+6°

+17°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+12°

+18°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+11°

+19°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+10°

+19°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+9°

+20°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+9°

+19°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах