Реклама / Ads
36| 11383 |10.03.2011 ЪNDERGROUND

Али Юзеиров: 1 000 000 лв. рушвет на властта

.
Най-нахални били от Тройната коалиция
 

ГЕРБ и ДПС търсили за съюзници двамата братя преди изборите през 2009 г.


Скандалният Али Юзеиров и брат му Юзеир, който беше арестуван в Белгия за трафик на хора, са твърдо решени да сложат свой президент в България, който да се пребори с досегашната система. „Надявам се, че сте добронамерени, че ми задавате въпросите с чисто сърце, защото в тази държава се нагледахме на какво ли не. Ние искаме да се преборим с всички политически престъпници, които днес ни обвиняват, че сеем злини сред християни и мюсюлмани”, каза пред „Торнадо” Али Юзеиров. „Миналата седмица изпратихме открито писмо до медиите, в което питаме защо учредителите на партия ОТОМАН са разпитвани из някакви кметски канцеларии от ДАНС, при положение че все още не са намерени техните лични карти, които бяха откраднати миналата година при учредяването на партията. Защо това обществото го пропуска. Вие сигурно си казвате: „майната им на турците”, но рано или късно тази държавна машина ще започне да мачка и вас, българите”, категоричен е скандалният политик.

Той се оплака, че все повече органите на реда се използват от държавния апарат, за да пресират неговите симпатизанти. „Привиквали са хората поименно, един по един. Кой им е дал списъка? Как е излязъл той от Софийския градски съд? Все въпроси, на които няма отговори! Искат да ни съсипят това е целта им на всички хора, които идват или са били на власт. Присъдата, която ни беше издадена, е манипулирана. Аз знам, че ще спечеля делото си срещу държавата в Страсбург”, каза още учредителят на ОТОМАН. Али сподели, че е бил ухажван от настоящата власт, като му е бил предложен апетитен участък от магистрала „Тракия”, който да построи със свои работници. Тогава обаче той отказва и смята, че до голяма степен атаките срещу него и брат му Юзеир са именно по тази линия.  „Представяте ли си каква беше картинката – да застане до тях един човек, който не иска пари Всичките ни политици искат пари, няма такъв, който да е отказал. От мен помощ са искали всички. Срещнах се с един партиен лидер, когото чаках три минути да си запали пурата, след което ми обясни колко е могъщ и силен в момента”, каза още Юзеиров. Той обаче не пожела да назове името на политика и да потвърди дали става дума за премиера Бойко Борисов, който преди беше сред най-големите почитатели на пурите.

„Искаме да участваме на предстоящите избори сами. Ето защо аз се кандидатирам за президент, който не търси подкрепата на други партии. Въпрос на време е да се намери вицепрезидент. Ако не бъде регистрирана партия ОТОМАН, ще мислим за евроизборите, където ще участваме с ислямска партия от Холандия. За да опитаме да променим нещо. Знаете ли колко му пука на бай Йордан или на бай Хасан за кредитния рейтинг например. Според наши източници тези избори ще излязат 500 млн. лв. Какво си мислите, че само ДПС ли си купуват гласове?! Всички го правят. Някои дори под носа на Бойко и на Сергей. Има местни партийни натегачи, които зад гърба на лидера си, само и само да бъдат повишени в партията и да си получат наградата, ходят и изкупуват гласове с пари на бизнесмени. Или директно заплашват мишоците, които спонсорират ГЕРБ, но нямат пряк достъп до Борисов”, твърди Юзеиров.

„Аз съм бизнесмен от 1994 г. Наясно съм с всичко. Плащал съм на всички възможни управляващи, на абсолютно всички, под формата на партийни дарения. За да вземеш, трябва да дадеш в България. Не че не е така и по света, но тук всички се оляха! Страх ги е от мен - и на местно, и на национално ниво, защото мога да разкажа и да докажа с отчетност как съм дал около 1 млн. лв. за 17 години на всички мошеници през годините, за да ми дават да работя държавни поръчки. Само за да мога да се явя на конкурси. Най-алчни бяха хората на Доган при Царя и дерибеите от тройната коалиция”, възмущава се Али Юзеиров.

„За ДПС нямам думи. Доган е марионетка той дори не може да отиде до тоалетна, без да поиска разрешение. Имах един приятел овчар в Славяново. Просто момче. Казваше „Доган е предател”. Е, Касим Дал, толкова ли не е разбрал тази простичка истина през годините? Какво остава за останалите? Всички обаче са част от играта. Станишев, Мартин Димитров и Волен Сидеров работят по един и същи начин – с много пари”, добави Али. Той категорично отрече да има схема за трафик на хора, заради която са арестували брат му в Белгия. „Всичко идва от НАП. Ние бяхме прецакани от агенцията, която не е подала коректно документите за нашите хора, които отиват да работят извън България. Не можаха да ни смачкат с българския съд, затова опитват с други методи, това е истината”, оправдава се още политикът Юзеиров.

Васил Василев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 18698 |07.03.2011 Заради „АБВ” цепят ГЕРБ . 9| 19788 |01.03.2011 Хамстера доставял коли за мокри поръчки . 33| 22680 |23.02.2011 Кризата отприщи големия бизнес с купуването на дългове . 38| 25027 |17.02.2011 Елитът крие убийците на Кюлев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads