Реклама / Ads
70| 17485 |23.03.2011 НОВИНИ

Бойко Борисов пое командването на акцията в Сливен

.
Премиерът лично пое командването на операцията по освобождаване на заложниците в Сливен. В 4 часа тази сутрин той пристигна в града на стоте войводи с ескорт от телохранители.
 

Преди това вече трима от заложниците бяха пуснати. В клона на банката останаха още трима и похитителят.

Към 22.20 часа снощи от завзетата от похитителя-обирджия сграда на Инвестбанк в Сливен беше пусната млада жена. Полицията веднага я изведе в страничните улички.
Малко преди това похитителят получи една бутилка безалкохолно и кутия цигари. Малко след 18.00 часа избухна нова стрелба. Според полицията става въпрос за професионално организиран грабеж. Все още не е ясно един или двама са похитителите-обирджии.

Frognews.bg напомня, че въоръженият обир започна и се развива като във филм в Сливен днес. По първоначална информация престъплението е започнало в 16.00 часа, 7-мина служители на финансовата институция са задържани като заложници.

По-късно стана ясно, че въоръжен мъж държи седмина души за заложници в банката, откъдето са се чули и изстрели, обяви директорът на сливенската полиция Никола Геджев, цитиран от "Дарик". По информация на bTV похитителят е от турски произход и живее във Варна. Към момента той не бил предявил претенциите си. "Водят се преговори с грабителя, за да се изяснят неговите искания", съобщи Никола Геджев, директор на Областна дирекция на МВР-Сливен, цитиран от bTV. Геджев напомни, че българското законодателство не позволява плащането на откуп като размяна срещу живота на заложници.

По  време на обира е ранен охранителят на банката, който е откаран с линейка в болница. Няма информация за неговото състояние. Междувременно се разбра, че всеки момент предстои операция на простреляния при обира мъж, който бе откаран в областната болница "Д-р Иван Селимински" в Сливен. Директорът на болницата д-р Васислав Петров обясни, че мъжът е улучен с един куршум. Той е влязъл през рямото и е останал в гърдите на простреляния. Оловото все още не е извадено. Д-р Петров изрази надежда операцията на ранения да премине успешно.

От болницата поясниха още, че простреляният е 42-годишен. Той е приет в спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” около 16,10 часа и е настанен в шокова зала. Началникът на отделението д-р Тодор Суванков съобщи, че мъжът е в много тежко състояние и има опасност за живота му. Прострелян е в областта на лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му. Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб. Събира се оперативен екип.

По първоначални данни в офиса има само служители на банката . Сигналът е подаден от паник-бутон в банковия клон в областния град в 16 часа, когато по първоначални данни мъж нахлул в банковия офис и този момент още е вътре.

Евакуирани са служителите на Областна администрация и живеещите над „Инвестбанк" в Сливен.

Районът на банката е отцепен от полицията.

На мястото на инцидента има поне 300-400 представители на органите на реда е продължават да ехтят изстрели. Сред заложниците в „Инвестбанк” в Сливен има бременна жена, съобщиха за радио „Фокус”-Сливен клиенти на банката.

Освен полицията в Сливен заради обира на банката е ангажиран и отряда на баретите. Целият специализиран Отряд за борба с тероризма е излетял от София с военен самолет в 16:40 часа. С отряда е и неговият командир Киро Димов. Всички регионални дирекции по пътя от София до Сливен са отцепили движението и осигуряват трасе на спецчасти и техника, които пътуват към инцидента. 

Областният управител на Сливен М. Кавръков пък изрази по bTV догадка, че похитителите може би са двама.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5064 |23.03.2011 К. Паскалев: Борисов да уволни Дянков . 21| 5175 |22.03.2011 Борисов подлага АЕЦ ”Козлодуй” на стрес-тест . 30| 5919 |22.03.2011 Р. Коларова: Борисов е с по-силни позиции от предишните премиери . 53| 5717 |21.03.2011 СДС: Първанов, Станишев и Борисов са в комбина за АЕЦ ”Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads