Реклама / Ads
133| 10678 |01.04.2011 НОВИНИ

Ексдипломат за България: Мутри работят като политици!

.
Бойко Борисов
В анализ на Клаус Шрамайер, бивш зам.-посланик на Германия в България, пред списание "Europäische Rundschau", цитирано от българската редакция на DW, обобщава: "България е най-тъжното място на света - в тази държава цари произвол вместо ред, мрежите на ДС продължават да си разменят постове и услуги, а за премиера се знае, че навремето е бил близък до бандитите“.
 

В материала си бившият немски дипломат твърди, че в България никой няма интерес от преосмислянето на комунистическото минало.

“Напротив, този период от историята на България, с всичките престъпления и несправедливости, просто се премълчава”.

“Невъзможно е да се започне начисто по простата причина, че номенклатурните кадри все още са внедрени по всички етажи на властта и държавните структури”, отбеляза юристът дипломат и обобщава:"На всички е известно, че промените в България са само фиктивни. А така нареченият преход логично вече от 20 години тъпче на място”.

Шрамайер продължава с оценките си и категорично заявява, че бившите сътрудници на ДС са се предрешили като бизнесмени, организирали са се в спретнатите редици на престъпни групировки, а “през свободното си време работят като политици, депутати, съдии, прокурори и на други отговорни позиции, като никак не се интересуват от общото благо”.

“Престъпността се е сраснала с политиката, а правовата държава е удушена още в зародиш. Макар и невидима, мрежата на бившите доносници продължава да функционира безупречно”, продължава анализа си Шрамайер.

Той не пропусна да критикува и настоящите управляващи в страната.

"Премиерът Бойко Борисов беше сред най-възмутените, когато Комисията огласи имената на действащи български дипломати, бивши агенти на ДС. Нека се запитаме обаче доколко Борисов е независим политик, като си припомним миналото му на офицер от МВР и близък до престъпните групировки телохранител“, запита Шрамайер и подкара и президента Георги Първанов.

"Самият президент Първанов, разобличен като агент Гоце, не намира за нужно нито да подаде оставка, нито да упражни правомощията си и да освободи компрометираните дипломати. А сегашното правителството, при цялото си възмущение срещу дипломатите-агенти, е назначило осем от действащите посланици, въпреки известното им минало като агенти на ДС“.Според дипломата юрист, най-тревожната тенденция в България напоследък е свързана с масовите подслушвания, които са на път да превърнат страната в „полицейска държава“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5515 |09.02.2011 Повече от половината зъболекари не работят с НЗОК . 5| 4750 |18.01.2011 Спецсъдиите - работят малко, получавт много . 40| 5808 |23.12.2010 Борисов: Първанов, отзови посланиците-агенти; ще работят в МВнР . 4| 4920 |14.12.2010 Депутати работят ударно по Коледа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads