Реклама / Ads
14| 7155 |02.04.2011 НОВИНИ

Кр. Стефанов и Св. Стрелков в спор за имотната проверка на Цветанов

.
Кр. Стефанов
Става въпрос за даренията от роднини на министър Цветанов и те се приемат за законни, въпреки че техният произход е неясен. Законът се прилага еднакво към всички граждани на страната.
 

Така Красимир Стефанов, шеф на НАП и Светлин Стрелков, адвокат по данъчно право, коментираха в студиото на Сеизмограф по бТВ данъчната проверка на имотите на министър Цветанов.

Св. Стрелков посочи, че дяволът в тази проверка се крие в принципите, които трябва да се следват при извършването на такъв тип проверка. Става въпрос за даренията от роднини на министър Цветанов и те се приемат за законни, въпреки че техният произход е неясен. В масовите случаи не се постъпва по този начин – прилага се точно обратният случай и попита кой от двата подхода е законен.

Кр. Стефанов обяви още в началото, че не прикрива семейство Цветанови и поиска пример от адвоката.

Примерът е следният: син превежда пари от чужбина, родителите му купуват апартамент, а данъчните не ги признават за законни, защото не могат да се узаконят от сина. Ще бъдат обложени и сина, и родителите му за една и съща сума, а това не правилно според Стрелков.

Проверката на Цветанови е направена правилно, отговорност ще носят родителите на Цветанова, каза адвокатът.
Стефанов обяви, че законът се прилага еднакво към всички граждани на страна и призова по-късно да разискват този частен случай.

Адвокат Стрелков попита какво е това „частна командировка”. Както се вижда от проверката, част от тези командировки са за сметка на фирма, а не става ясно в какви правоотношения са те.

Стефанов отговори, че са следили паричните потоци, а не са анализирали конфликтите на интереси.

Сумите за консултантски хонорари липсват в паричните потоци, каза Стрелков. Масово в данъчните ревизии се нарушават правата на хората, прилага се различен стандарт и призова за следващ диспут.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5185 |28.02.2011 Кр. Стефанов готов за детектор на лъжата . 37| 7504 |26.02.2011 Кр. Стефанов: НАП се самосезира по случая Цветанов . 19| 6287 |25.02.2011 Детектор на лъжата за Стефанов поиска Р.Петков . 4| 5141 |24.02.2011 Изслушването на Стефанов за имотите на Цветанов пред провал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads