Реклама / Ads
5| 11452 |15.04.2011 НОВИНИ

Наглите похищават Атанасов в жълти дъждобрани

.
Пред съда Антоанета Атанасова, съпруга на една от жертвите на бандата за отвличания “Наглите” – Борислав Атанасов разказа днес: Мъжът ми бе отвлечен пред дома ни от трима мъже, облечени в жълти дъждобрани. Похитителите бяха абсолютно спокойни, знаеха какво правят. Натъпкаха го в багажника на сив джип Мерцедес ML.
 


Софийският градски съд даде ход на поредното заседание по мегапроцеса. 35-годишният Борислав Атанасов, известен с прякора си Боби Мекото, бе отвлечен на 23 юли 2009 година пред очите на съпругата си и двете им деца. Атанасови обитават луксозна къща в затворен комплекс тип “американска мечта” в столичния квартал Симеоново.

Пред съдия Виолета Магдалинчева Атанасова обясни, че не тя е водила преговорите за откупа на съпруга си. “Брат ми Григор Атанасов и приятелят на мъжа ми – Александър Торбов говориха с похитителите”, съобщи Атноанета. По думите й джипът на “Наглите”, с който бил похитен съпругът й, бил същият като нейният. “Седмица преди отвличането аз си смених колата. Имах точно такъв сребристо-сив джип Мерцедес ML”, изповяда се Атанасова.

Малко преди похищението охраната в шикозния комплекс, където семейството живее, била свалена. “Решихме да не плащаме за охрана”, разказа Антоанета. Непосредствено преди отвличането Атанасови и двете им деца били на ресторант. Прибрали се вкъщи, а Борислав отишъл до магазина, за да напазарува. В момента, в който се прибрал и започнал да сваля торбите с покупките от багажника, бил отвлечен от трима мъже.

Единният от тях забелязал Атанасова на прозореца и й направил знак с пистолета да мълчи. “Комплексът е под видеонаблюдение, но се оказа, че точно в този ден камерите на нашата къща не са работили. Полицията взе видеозаписите от камерите на съседите. След като видяла как непознати натъпкват мъжа й в джип, Антоанета звъннала едновременно по двата си телефона на МВР и на брат си. Жената бе категорична, че не знае за каква сума е освободен мъжът й.

Боби Мекото е държан в плен 15 дни, а за живота му са платени 500 000 евро, пише в папките по делото. По думите на съпругата му той се прибира 15 кг по-слаб, а синът им, който става свидетел на отвличането на баща си и до днес е лъган, че пред дома им е имало спецакция на МВР. Борислав Атанасов е предпоследната жертва Наглите.

По- рано днес в съдебната зала бащата на студента Румен Гунински, последната жертва на „Наглите", разказа , че похитителите взели парите за свободата на детето му чак на третия път, съобщи БНР.

Румен Гунински - баща разказа, че от 3 млн. евро е започнал пазарлъкът за свободата на студента. Комуникацията между бащата и похитителите вървяла чрез текстови съобщения в понеделник и петък между 4 и 5.

Гунински каза, че единственото изключение било, когато със среднощен SMS "Добрия" от "Наглите" казал на бащата, че шефовете му ще склонят да пуснат Гунински-син и срещу около 700 хиляди лева. „Наглите" поскали предварително парите да бъдат описани на 70 листа карирана хартия с номера.

Пред журналисти бащата на Румен Гунински заяви, че "Наглите" са се държали много лошо със сина му. Очевидно са разбирали, че полицията е по петите им и са станали нервни, коментира той.

Припомняме, че показания пред съда дадоха и други жертви на групата за отвличания, като сред тях бяха Киро Киров и Ангел Бончев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 9119 |14.04.2011 Наглите проговарят, топят премиера . 10| 5804 |23.03.2011 Гриша Ганчев свидетелства по „Наглите”, вбесява съдебния състав . 1| 5555 |21.03.2011 Съдът слуша свидетели по делото "Наглите" . 2| 5594 |08.03.2011 Авер на "Наглите" откраднал колата на Рашидов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads