Евтините жени на София

173

|

46193

|02.05.2011
Евтините жени на София

Това произведение не се препоръчва на хора, които са чувствителни към неприличните изрази! В редакционния ни блог Явор Фингаров пише на ръба между сатирата и треската. Бълнуванията му се раждат в един софийски клуб.


Те просто се тресат като силиконово малеби. Те са там.
Те трябва да бъдат привлекателни. Задушно е, въпреки мощния климатик. Музиката е същата като миналата година, като преди 3 години, като преди десетилетие. Някои неща са евъргрийн, например - скудоумието на диджеите и музикалните оформители в България.

Жените са там. От грима физиономиите им приличат на платно на Кандински. Устиците им излъчват пренебрежение и премерена злоба. Поклащат стройните си тела, изваяни след стотици часове във фитнеса. Тези тела са еднакви, заради еднаквите упражнения, заради еднаквите диети, заради еднаквите страсти. Лицата им не са безизразни, но в изражението им зее дупка. Дупка от ужасяващата липса на човечност, ужасяващата липса на Смисъл.

Клонираните атакуват


В потните сепарета, където срамните въшки се чувстват у дома си, като питони са се излегнали поувехнали чичковци. Вече оплешивяващите темета блестят под шарените диско-топки. С хищен поглед те следят парада на младата плът. А той се провежда заради тях. Жените танцуват. Искат да бъдат забелязани, искат да бъдат черпени.

Не са проститутки, най-обикновени момичета. На възраст между 16 и 24. Вашите дъщери. Танцуват разголени и чакат състоятелните чичковци да им викнат по някой коктейл. Искат да преспят в хубавите апартаменти на тези чичковци. А след това да бъдат заведени в мола. Сексът, разменен за най-различни обходими ненужности, закупени с парите на чичковците, за тях не представлява морална дилема. Не представлява никаква дилема. Дали ще го нарекат "той ме кара да се чувствам желана" или "той се държи галантно" няма в случая никакво значение. Може дори да бъде абсолютно акуратно артикулирано като "търся си богат мъж". Но в случая формулировката няма никакво значение. Все тая как ще бъде наречен един геноцид, нали така?!

Гледал съм снимките им, дългите фотосесии във Фейсбук, крещящи "искам богат мъж". Те са еднакви. Жените са различни, но само по име. Визиите (както те наричат външността си) са еднакви, желанията са еднакви, мечтите са еднакви, моралът е еднакъв.

Мелодраматичният поглед, замрежено насочен директно в обектива, предизвикателната чупка в кръста, нацупените устички, тоновете грим, тупираните коси, третирани с промишлени количества лак: така седят те, жените, с техните петсантиметрови поли, дълбоки деколтета, сутиени вечно с един номер по-малки, та да повдигат циците нагоре. И те, тези жени, седят фръцнати в жалкия си вид и чакат чичкото. Като ги гледам как го чакат на бара, просто ми иде да им изкрещя: "За Бога! Интересно е, което не се вижда, защото което се вижда, вече спира да бъде интересно! О, жени, знаете ли точно колко квадратни сантиметра от телата ви са останали интересни?!".

Повръща ми се...

На бара седи момиче. Гледа злобно и сластно. Става ми гадно. Насочвам очи към тялото й, перфектното дупе, стройните й високи крака, нацупените силиконови устни, преливащите силиконови гърди. Пола по-скоро дразнеща, отколкото изпълняваща функция. Токовете са поне 15 сантиметра. Гледам я, а напиращото физиологическо желание изобщо не е сексуално – иска ми се да повърна.

Тя също ме поглежда, за една десета от секундата интересът и влажността в очите й отстъпват пред суровата ярост на човека, чието време си изгубил. За обиграния й поглед всичко вече е ясно. Раздърпаният ми пуловер, евтината цигара, 5-дневната ми брада: очевидно бедняга, който не може да я качи на мерцедес, да я заведе в мезонета си и после на шопинг. Едва ли се е досетила, че мога да напиша някой и друг стих, пък и това едва ли може да бъде монетизирано.

Имам прозрение: щом жените използват масово такъв маркетинг за себе си, значи точно тази стока масово се търси на пазара! И повечето мъже искат така опаковани жени. Това е тъжно.

Значи саморазбирането и самоопределянето на тези български жени е отчайващо принизено. Жената очевидно иска да бъде възприемана единствено като безмозъчен къс месо с дупка между краката – това с извинение към по-чувствителните читатели. Като евтина курва, която за нищо не става – пак с извинение. А това ще е краят на еманципацията на българските жени.

Защото излиза, че те доброволно приемат подчинената си обществена роля, в която срещу вагинални екстри получават елементарни житейски луксове. Например – прахосмукачка, за да чистят под дивана, на който мъжът-шкембелия седи и гледа мач.

Смъртта на Смисъла

Да, явно няма Бог... И разсъблечените млади жени ще продължават като обезумели да се кършат под лъстивите погледи на дебелите състоятелни чичковци, и ще продължават да разменят вагината си за посещения в мола, и ще продължават да бъдат произволно заменяемо сочно парче месо с отверстие...

Стана ми задушно, излязох навън, запътих се към едно евтино кръчме. Докато се наслаждавах на спокойствието на малките централни улички, жените на София, там в онова заведение, започнаха бавно да умират в съзнанието ми. Мир на праха им.


Явор Фингаров
www.dw-world.de

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Contra
Яворе 10 от 10 !
krit
za takawa aktualna tema dosta interesni komentari mogat da se ponapi6at i pro4etat, no wie wsi4kite ot dw-world wse edno pi6ete pytepisi i nqkakwi svobodni sy4ineniq. mnogo dumi, no nikakaw analiz wse edno ne go pi6ete za bylgari, koito znaqt kak sedqt ne6tata. gore dolu taka zwu4at kriti4nite statii za bylgariq w zapadniq pe4at, koito po skoro trqbwa da o4udqt i smaqt 4ujdeneca kakwo stawa na izok. dosta neopitno pi6ete, sqka6 ste praktikanti ili toku 6to zawyr6ili.
гого
Абсолютно съгласен!
Готино. Браво г-н Явор. За съжаление действителността е тази, а най-жалкото е, повечето хора са го осъзнали и дори им харесва. На мен лично не ми допада, не ме кефят този тип жени. Дано да има повече такива мъже, на които им е писнало от кухи лейки и клонирани кифли. Нищо лично момичета, но като се разходя из България, без значение къде, 2/3 от вас сте облечени по един и същи начин, с еднаквите прически, еднаквите кухи интереси и липса на морал. И все пак, не всички са такива.
баба Кичка от женския пазар
Изключително злобна и первезна статийка. Тоя който я е написал ми прилича на незадоволен мъж от сорта на Жоро-Павето или Изкормвача. Абе ей разбирачо на женската мисъл/психология за теб други жени освен плейбойки не съществуват ли???Пожелавам да ти се роди дъщеря и някой "отворко" като теб да я гледа с твоят манталитет и да ти разкаже играта. . . Боклук-той ще ми разправя що е еманципация. Връй да лъскаш бастуна бе ГОВЕДОООО!!!
Денчо
За съжаление - абсолютно вярно. В същото време би могло да се поразсъждава и върху ответната реакция на болшинството от съвременните младежи. Виждайки, че нямат парите на мазните чичковци (а оттам - и интереса на съответните женски) младежите търсят смисъл в безобразно пиянство, дрогиране , анаболи и безсмислена агресия. Масово се минава на "левия бряг" или се копира поведението точно на този тип хора - това са новите идоли на народа, масово налагани от преса, телевизия и радио. Въобще - тежко и горко на бъдеща България, чиято опора ще бъдат тези саможивци.
Ясен
Просто на Явор не му е вързало и сега ни занимава с душевните си терзания. . .
Горкият човек просто е попаднал на неподходящо за него място!!!
nachko
Ей дърти чекиджии, кой стои зад контрола над на това?
Маймуняка
Явор е прав.
ЧАЛГА
суьо
Чухме (прочетохме) и мнението на една от тези, за които става дума в есето на Явор:"баба Кичка от женския пазар". Яворе, ти си наивен. Те не са такива, защото са бедни, те са такива, защото са духовно бедни. Не пиши за тех, не ги виждай, не им съчувствай. Те освен презрение друго не заслужават!
стг
потресаващото е че под статията има хора, които си въобразяват че човека все пак харесва такива кифли но те са недостижими за него, не е така драги момичета и жени , не са чак толкова много тия които ви харесват, и те са точно тия които си падат по чалга нито повече нито по малко
Иван
А, вие, дето сте духовно богати си стойте у раздърпаните пуловери, подръпвайте от евтините цигари, почесвайте 5-дневната брада /дето ви мързи да я обръснете/ и чакайте някой духовно богат скокондрил да ви обърне внимание. Ако и това не стане ги редувайте - веднъж с дясната ръка, веднъж с лявата. . .
daaa
Автора не харесва евтините жени, но се дразни, че те от своя страна не харесват евтините мъже.
ив05
ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО ЗА ТИЯ МОМИЧЕТА КЪДЕТО СЕ ПРОДАВАТ НА ТИЯ ЧИЧКОВЦИ
Дедо Иво
Тъпа, долна, мръсна, проста и гадна чалгаджийска сган!
Да, Яворе,
много си прав. Стискам ръката ти. Добре написано. Право в целта. Разбира се, духовно немощните хора. . . на тях никак няма да им харесва истината. И ще те атакуват. Те друго не могат. Освен да пръскат злоба и бели червеи. Това, което си написал. Именно. Глупакът си е такъв, той няма да се замисли за това кое е по-важно и кое трудно достижимо и истинско. На кухите глави им е трудно да проумеят, че онази красота - въшната, след 3 години няма да я има. Ще има едно изхабено тяло с още по-озлобена душа, неставаща за нищо. А този, който си е талант, ще е още по-истински и силен. Процесите са в противоположни направления. Но това е трудно да се обясни на идиоти. Те могат само да мразят. Съжалявам подобни индивиди. Нищо друго не протича в телата им освен примитивна слуз. Под формата на сексуална възбуда, недоволство, понякога наркотик. И нищета. Дълбока, сива нищета. . . от която може да ти настръхне косата. Все едно си попаднал сред зомбита.
Суьо,
ти си прост. Ходи да замърсяваш друг ефир. Тук си непотребен и дори излишен.
Авторът не харесва евтини (по-точно нищо струващи жени) и се "дразни", че те не харесват богати и истински мъже. За което е напълно прави и няма никакво противоречие тук. А тези, за които става дума в статията. . . виждаш ги как след няколко години започват да се чудят и да се ядосват как са могли да си пропилеят живота с някой (или няколко) псевдо-мачовци. Но е късно. Времето не можеш да върнеш.
Суьо,
ти си прост. Ходи да замърсяваш друг ефир. Тук си непотребен и дори излишен.
sami ste si gi sazdali tei chudivishta, s podlanki v sutienite i prashki v zad. . te. ami da sa vi chestiti! potepete se v silno grimiranite im ochi, udavete se.
:-)) А не. . . хайде да не приписваме вината за това, че някой е избрал да бъде боклук на друг човек. Всеки сам си е виновен за това, в което се е превърнал. Много е неподходящо тук да се пише "че някой бил създал някой си друг". Подобни думи са меко казано, не на място. А реално казано - неадекватно написани от празна глава в критичен момент.
една жена
Не разбирам дамската част защо се засяга-явно и много жени се възприемат точно като "героините" от есето. Ако е така, то и есето, и всякакви анализи някак стават излишни. Но защо автора мисли, че е задължително в споменатите заведения да срещне различни жени? Ако те трябва да се сетят, че е способен да напише стих, нека ги потърси в парка тогава, или в библиотеката, или . . . Но ето това "щом жените използват масово такъв маркетинг за себе си, значи точно тази стока масово се търси на пазара" не е изречение, което просто да подминем. То е огледалото, отразяващо лицето на сериозна част от българските мъже- това търсят, това намират. А за дамите не е излишно да научат, че прочитането на някоя и друга стойностна книга няма да съсипе красотата им. . . :)
Християнин
Явно има БОГ Яворе, грешен ти е извода! Но Той не се натрапва на човеците, които не го търсят, зачитането на свободната им воля и свободен избор е Негов атрибут! След 65 години безбожие, комунизъм и маймунско копиране на постхристианските западняшки ценности се получава точно резултат като описания от теб! Човеците деградират до нивото на животни! Материализмът и желанието да живееш за мига говорят за плътските желания, които мотивират тези същества, що се отнася до писането на стихове и от тях може да се правят парички, но и това не говори за Духовно мотивирана личност, а за душевно мотивирана такава, разлика между двете няма. Все крайния резултат е да си начешеш егото и да се само възвисяваш на фона на описаното животинско поведение! Иначе добре си ги описал, наистина 10 от 10! Но освен констатацията, имаш ли идея какво може да се направи по въпроса? А ако имаш какво би направил? Знание без действие води само до осъждение! Един ден всеки се изправя пред Твореца и Съдията и дава отчет
anonimna
Хубаво написано, но вдъхновено от женомразство. Жалко за Явор!
Хахаха...
Напротив. Написано е от любов към жените. Явно Анима се припознава сред онези. . . за които иде реч. . . жалко за нея!
хахахахахаха
АМИ НАЛИ ТОВА СА ВАШИТЕ ДЕЦА-ХАХАХАХАХА. КАКВОТО СТЕ ПОСЯЛИ СКЪПИ РОДИТЕЛИ НА ПАРЦАЛЕСИ, ТОВА ЩЕ ЖЪНЕТЕ?ТОВА ЛИ МЛАДО ПОКОЛЕНИЕ ЩЕ УПРАВЛЯВА НЕ УТРЕ, А ДНЕС БЪЛГАРИЯ ???????? ЧИТАВОТО И УМНОТО ЗАМИНАВА, В БЪЛГАРИЯ ОСТАВАТ ТАРТАЛЕТКИТЕ И "МОЛАДЖИЙКИТЕ", НАРКОМАНИТЕ, АЛКОХОЛИЦИ УБИЙЦИ НА 4 КОЛЕЛА И Т. Н. РАДВАЙТЕ СЕ, ЗАЩОТО ТОЛКОВА ГОДИНИ НЕ МОЖАХТЕ ДА СЕ ОСВОБОДИТЕ ОТ ПРЕГРЪДКАТА НА СТАЛИН, ЛЕНИН, ПУТИН И КГБ И ОЛИГАРСИТЕ. ТА НАЛИ КАКВОТО Е ТАМ, ТОВА Е И ТУК-МАЛКИЯ БРАТ НА РУСИЯ-БЪЛГАРИЯ!РУСКИНИТЕ СА ИЗВЕСТНИ ПО ЦЯЛА ЕВРОПА И СВЕТА С МЕРКАНТИЛНОСТТА СИ И НИСЪК МОРАЛ!
Явно
трябва човек да е много прост, за да прави неадекватни включвания тук. В статията не се говори за народи и държави. Нито за нации. Обаче тук идиоти упорито продължават да се опитват да бръщолевят безсмислици. Ами добре, давай. Звучиш като наркоманка, нечетяща изобщо написаното.
Явно
трябва човек да е много прост, за да прави неадекватни включвания тук. В статията не се говори за народи и държави. Нито за нации. Обаче тук идиоти упорито продължават да се опитват да бръщолевят безсмислици. Ами добре, давай. Звучиш като наркоманка, нечетяща изобщо написаното.
М
Статистика сочи, че в "капиталистическия свят" стават много повече престъпления. :) Много е глупаво да се твърди обратното.
Дпбре де. . . аз ли не разбрах? Този човек е влязъл в бар (клуб или там каквото и да е). . . Какво очаква да види? Лекарки, инженерки, юристки, адвокатки, журналистки и т. н. представителки на интелигенцията. . . ??? Има и такива, но те не са в този бар и не са масовото представяне. Много ясно, че тези момичета са отишли там с една едничка цел (описаната в текста). Ако имаха други цели нямаше да са там, а и в бара мъжете не търсят интелектуалки, за да се забавляват с тях. . . малко не върви някака си. Пък да вземе и да влезе в Народната Библиотека и да търси там силикон. . . да търси, ама няма да намери. Той силиконът там не вирее, климатът не е подходящ.
ХАХАХАХАХА
ХАХАХАХАХАХ, ЯВНО "ЯВНО" СЪВСЕМ Е ИЗТРЕЩЯЛ КАТО НЕ ВДЯВА ОТ КЪДЕ СА ДОШЛИ ПРОБЛЕМИТЕ НИ И ТОВА ТОТАЛНО РАЗЛОЖЕНИЕ НА МОРАЛ И ЦЕННОСТИ ДОРИ И ВЪВ ФРАШКАНАТА С ЧЕНГЕТА БЪЛГАРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА!
gregoriak
ima edna ruska pesen poru4ik Galicin, v teksta se kazva-komisarite vodyat na6ite devoiki v kabineta si. . ni6to novo pod slanceto -komunistite sa o6te ot tuk, do kraya na sveta
erotik
Evtinite jeni na Sofia, sled vreme , stavat advokatki, bankerki, 6efki na modni agencii, deputatki , sekretarki. . . miri6at na . . . ne6to jivotinsko no. . . te znayat kakvo iskat , predi nie da sme go pomislili
tsalipor
2000 godina na6e momi4e se varna ot Xolandia v Sliven , sega e advokat i 4len na ob6tinskia savet, kakvo se 4udim?
Fingere, kvo tolkova ti stava tajno be brother, -make love, not war, te ne ubivat nikogo tova e edna igra v tozi nacupen i razpasan jivot
argo
nie si napravihme decata takiva za6toto togava ne pozvolihme da doidat tankovete, za6toto pozvolihme na potnite BG selski partiini milioneri da si igrayat s kufari i sega decata im berat plodovete
Melo
"Чакат цяла вечер и цял живот. Да срещнат любовта, да дойде момчето с бентлито и да погледне точно нея. Да разбере от пръв поглед, че може би не изглежда като девойката от FTV, която гримират на телевизора над нея, но крие нещо специално и уютно в себе си. Нещо, което ще покаже само на него. Свой малък свят, пълен с индивидуалности. Веднага щом той й се усмихне, тя на свой ред ще покаже белите си зъби, а после ще хукне да отваря портите на душата си - бързо и енергично като циганче-ратай, което посреща господаря си. "
Go6ko ot "provarenoto pok
А пък на мене ми се драйфа от подобни храбри драскачи в интернет. Няма да навлизам в лични и онеправданиэ атаки към автора, нито го познавам, нито ми дължи пари. Подобни дрскания не са породени от някаква незадоволена сексуална нужда на писателя им, още по-лошо , те са породени от финансовата нужда на автора. Да кажеш че "Младите хора за нищо не стават" е жалко и тъжно изявление, което за мен е по-комерсиално и от силиконените цици. ДА! Има момичета по столичните, както и по поровинциалните завединия, в това отношение определено има конкуренция, които се опитват да привлекат с външния си вид по-заможните членове на другия пол, това е факт. Доста по-тъжно е когато се мислиш за нещо повече от споменатите персони, нима на тебе просто не ти е стигнала смелостта да им кажеш в очите това, което са ти заявили с един поглед? И аз сега мога да ти изнапиша една статия за псевдоинтелигенцията и ще вкарам няколко цитата от Иван Хаджийски, защото не си първия самопровазгласил се пророк в б
Go6ko ot "provarenoto pok
А пък на мене ми се драйфа от подобни храбри драскачи в интернет. Няма да навлизам в лични и онеправданиэ атаки към автора, нито го познавам, нито ми дължи пари. Подобни дрскания не са породени от някаква незадоволена сексуална нужда на писателя им, още по-лошо , те са породени от финансовата нужда на автора. Да кажеш че "Младите хора за нищо не стават" е жалко и тъжно изявление, което за мен е по-комерсиално и от силиконените цици. ДА! Има момичета по столичните, както и по поровинциалните завединия, в това отношение определено има конкуренция, които се опитват да привлекат с външния си вид по-заможните членове на другия пол, това е факт. Доста по-тъжно е когато се мислиш за нещо повече от споменатите персони, нима на тебе просто не ти е стигнала смелостта да им кажеш в очите това, което са ти заявили с един поглед? И аз сега мога да ти изнапиша една статия за псевдоинтелигенцията и ще вкарам няколко цитата от Иван Хаджийски, защото не си първия самопровазгласил се пророк в б
Go6ko ot "provarenoto pok
А пък на мене ми се драйфа от подобни храбри драскачи в интернет. Няма да навлизам в лични и онеправданиэ атаки към автора, нито го познавам, нито ми дължи пари. Подобни дрскания не са породени от някаква незадоволена сексуална нужда на писателя им, още по-лошо , те са породени от финансовата нужда на автора. Да кажеш че "Младите хора за нищо не стават" е жалко и тъжно изявление, което за мен е по-комерсиално и от силиконените цици. ДА! Има момичета по столичните, както и по поровинциалните завединия, в това отношение определено има конкуренция, които се опитват да привлекат с външния си вид по-заможните членове на другия пол, това е факт. Доста по-тъжно е когато се мислиш за нещо повече от споменатите персони, нима на тебе просто не ти е стигнала смелостта да им кажеш в очите това, което са ти заявили с един поглед? И аз сега мога да ти изнапиша една статия за псевдоинтелигенцията и ще вкарам няколко цитата от Иван Хаджийски, защото не си първия самопровазгласил се пророк в б
madura
Go6ko o6te vednaj 6to ne si faksva6 gluposta?
stelli
bila sam momi4e na povikvane, sled tova ekskortservice nikoga ne sam bila evtina, ve4e ne sam v Bg 4uvali ste za mene , minali istorii, mnogo ne6ta znam , no podobre da si zatvaryam ustata. 4ao, 4ao ot Italia
Казасов
Най точен е 23. 23. 02 часа.
Г-н Фингаров, не мога да не се съглася с написаното от Вас, но пък от друга страна да плюете по собствения си народ за пари. . . Бих адмирирал, ако текстът беше публикуван в личен блог. Щом е писан за чужда медия (за пари - повтарям) - изпитвам усещането, че в някои отношения Вие не се различавате много от описаните от Вас персони.
яео
Голяма част от мъжкото население е с представата , че най-върховното любовно преживяване е секса със скъпа проститутка. На такива мъже какви жени смятате , че съответсват
РТ
Първо, отдавна не бях чела толкова точен и интелигентно написан материал по темата. Съдейки по името, допускам, че бегло познавам родителите на Явор. Чувствам на места лексиката им. Второ, силно и неприятно ме изненадва, че повечето от прочелите материала не са го разбрали. Трето, като не се обръща внимание на явлението "тези момичета", не значи, че ги няма. За много грозни неща в живота ни някои предпочитат позата на щрауса. Но грозните неща и позата на щрауса въврят в комплект.
Христо
Статията е хубава и вярна, щом я прочетох значи си е струвало! Май наистина трябва да се роди българският Джак Изкормвача! Пазете се момичета, Явор ви погреба, но друг може да не го направи!!! И този другият може да прилича на дебел чичко :) защо не!
прекрасната свинарка
Явор хвърля ръкавицата. . . Някой трябваше да бъде пръв, та дори да отнесе обиди от същите тези чехълчета. Или амеби. Няма луфт обаче. В сайтове за запознанства едни 25 - 35-годишни момчета ухажват възрастни жени. Може би жените на тези същите кубета, които пазаруват от ширпотреба в нощните клубове. Но проблемът си е техен! Има и качествени хора в България.
джон
в чалгаджийниците ще срещнеш чалгаджийки, които за нищо не стават, въпреки, че са убедени в обратното. но това, че можеш да им го ръгнеш във всяко отверстие не значи, че (и за това) стават. затова никога няма да видите в чалгаджийница интелигентен човек. стойностните жени там просто ги няма, както и стойностните мъже. гошо минчев го беше изпял много точно: ". . . но такова гадже не търсете в дискотека, / такова гадже се лови на купон!". а чалгаджиите, които "коментират" тук просто да си стоят в чалгаджийската смрад!
До автора
Авторе, а що щеш в тая кръчма (дето йезуитски си я нарекъл клуб) като си поет с изфинена душа? Няма ли по-читаво място за такива като теб? Място, където няма чалга, няма силиконови цици, щедро преливащи от дълбоки деколтета и полички до оная работа. Сам се тикаш при проституесите, после - "ама що така, бе хора"! Ми така. Който си пие питието в такива кръчмета, да не се оплаква. Който не ще - намира друго.
Сашо
Абе къде е това заведение бре хора? Аз откога търся нещо подобно. Омръзнало ми е от поетеси, художнички и жени, които не знаят какво искат. Искам жена, която разбира мъжките сексуални нужди, и знае своето място. Естествено, че жените ще търсят финансова подкрепа от мъжа, защо не? Да се махат такива психари като автора от страната ни, не ми трябват надути пуяци.
мъж
Прочетох дописката с коментарите и сега се чувствам по-тъп.
Euro BG
Нали такива жени искахме, освободени. Агенти русофилистици, страстни попове полковници, антибългари политици. . . Масовият българин не е поет и мечтател, а е един примитивен, нечистоплътен грубиян с поетичната визия на разгонен нерез. Каквито мъжете, такива и жените.
Дред
Наистина ли толкова сте истрещяли??? Болшинството от вас нищо не са проумели какво им казва автора. Тук не става въпрос само за отделна категория или прослойка жени, подвизаваща се по баровете. Става въпрос за липса не ценностна система на няколко поколения. За модел на поведение и начин на мислене на 80% от младите момичета. Те така се държат не само баровете и дискотеките. Те така се държат на улиците, в къщи, в училище и на студентската скамейка. Те приемат всичко това за нормално. Това е чалга поколението което сами си отгледахме с нашето бездуховие и бездействие. Само у нас момичетата масово се обличат и изглеждат като проститутки. Чужденците тук бъркат масово момичетата ни, мислейки ги за такива. Горко ни! А за повечето пишещи тук какво да кажа. . . . . не му мислете. Щракайте с пръсти по чалготеките и си мислете какви пичове сте и колко са задръстени другите. Честито скудоумие и щастлив живот бройлери!! Жалко за България.
Сашо
Браво Иване за хубавия коментар! И като реплика на много културните дето коментират по статията, ще го пусна още веднъж: "А, вие, дето сте духовно богати си стойте у раздърпаните пуловери, подръпвайте от евтините цигари, почесвайте 5-дневната брада /дето ви мързи да я обръснете/ и чакайте някой духовно богат скокондрил да ви обърне внимание. Ако и това не стане ги редувайте - веднъж с дясната ръка, веднъж с лявата. . . "
Дред
Момченцата Сашко и Иван ги съветвам по-малко га говорят, че да изглеждат по-интелигентни. Мълчете и издувайте бузи на обществени места, че да не ви проличи простотата.
Пешо /6 без10/
Яворе, заври си средният finger отзад!
Сашо
Дред, Определено да ти кажа не съм под средното ниво на интелигентност, даже според статистиката над него. Имам IQ 130, две магиструри, множество публикации в ежедневници и списания, няколко награди от конкурси за есета и разкази. Аз уважавам хората, които се държат естествено и изразяват своята сексуалност. От статията лъха омраза към живота, към секса, към България. Авторът определено има проблеми с общуването и страда от това. Но не е това начинът да се лекува - има си психолози, да се консултира. Тази скрита агресия у него, може да избие в прояви на насилие и жестокост в моменти, които дори и той не очаква.
hdtdi
Споко бе, скоро принцеските ще се усетят, че само с визия не става. Смисъл колко още ще са красиви? 5-6 годинки? И после? И после чичко ще си намери друга млада принцеска. Като се завърти 1-2 пъти тоя кръг и ще се усетят.
666 до дред
Уважаеми, протоплазмата може само да плюска и да се размножава, а вече двадесет години упорито и целенасочено се създава протоплазмата на нищото с претенции/две магистратури, есета и разкази/!Ужас!Протоплазма с претенции!!Дред, уважеми, тя проплазмата не може да те разбере, няма орган за анализ, работи само с усещане!Други психически свойства няма и не може да има!За онзи с многото магистратури-протоплазмата не е телевизор, да знаеш!!!
ПЕШО ОТ ТРИМОНА
ДО " баба Кичка от женския пазар " - ДОБИТЪК СИ , ДА ТИ ГО НАЧУК. М !
Дред
Сашо явно си интелигентно момче. Извинявай. Не знам какво си учил, но да знаеш, че поне половината от мъжете в БГ мислят като него. Аз съм един от тях. И да ти кажа изобщо не изпитвам омраза към нищо. Напротив щастлив съм и имам хубаво семейство. Със секса също съм добре и да ти кажа полигамията не ми е чужда. Не съм беден, не съм и богат. Ако е така както си мислиш половината сме за психиатър. Потенциални агресори и отчаяни лузъри. Да ама не. Нещо в чипа на най-младите се сдуха. А образованието не е атестат за интелигентност и нормалност. Познавам много образовани глупаци и простаци. Най-опасни са образованите глупаци. Разбира се нямам в пред вид теб. Просто размисли. Не разбираш ли, че духовно се разлагаме и гнием. Това е проблема. Тук няма нищо общо секса, ориентацията, България. . . . омразата. Ти си умно момче помисли сериозно върху темата, не реагирай емоционално. А автора си е напълно нормален и никакви проблеми няма, най-малко пък с комуникацията. Просто слага пръст в раната и пра
ПЕШО ОТ ТРИМОНА
ДО "Пешо /6 без10/ " -И ТИ СИ ДОБИТЪК , ДА ТИ ГО НАЧУК. М !
ПЕШО ОТ ТРИМОНА
ДО "Пешо /6 без10/ " -И ТИ СИ ДОБИТЪК , ДА ТИ ГО НАЧУК. М !
прави достояние това, което по-вечето хора все още мислят. И слава богу. Това не са ненормалниците. Повярвай ми.
Сашо
драги 666, не се обиждам както и да ме наречеш. Живота ме е научил да не се плаша от простотията. Ще ти кажа обаче, че заради мислене като твойто населението се топи и циганите ще станат повече от българите. Защо искаш непременно всички да харесват каквото и ти харесваш? Някой обичат по-свободни жени, други монахини, и какво от това? И да ти кажа телевизия почти не гледам, каквото и да си искал да кажеш с думата "телевизор" в коментара си.
наблюдател
Някои хора се разпознаха в статията и не им хареса, но това говори още по зле за тях. Ама в крайна сметка който иска нека сменя слива за прахосмукачка, сливата си е нейна. . .
Дред
Сашо, ти продължаваш да си извън темата. Не схващаш за какво става дума. Харесва, не харесва. . . . тук става дума за духовно самоубийство на едно, а може би вече две поколения. А може би ти си от тях и за това имаш проблеми със ценностната система и ориентацията. Чалгата и простотията не могат да бъдат "избор". Те не могат да бъдат стойност, която да се защитава като избор и въпрос на мислене. Те са пагубни. За това става реч.
Красива
Всеки сам избира къде и как да прекара свободното си време. Има заведения за простаци , има и за инт. хора. Не влизай там където не ти е мястото , за да не се налага да повръщаш.
Дред
Саше, а това за 130 IQ да не го беше писал въобще. Никой няма да ти се върже. Просто е парадокс за да е истина, а това е потвърждение за абсурдите в които живеем. Ако пък е истина значи е случайно и просто си налучкал отговорите. Явно имаш инстикти. . . . пускай тото.
Дред
Ей, красивата и ти не знаеш на кой свят си.
Anonimna
Тук става дума за духовно самоубийство на едно, а може би вече две поколения. само дето не е "самоубийство" - а убийство на едно поколение - от същите тези дебели чичковци, които сега събират плячката! Да ви казвам ли, че дебелите им вратове са ЧЕРВЕНИ?
Сашо
Дред, ти явно си от по-старото поколение. Аз също не съм от най младите. Може би и на мен "чипа ми е повреден". Това как мислиш, отчасти се определя от битието ти - доколкото прочетох имаш жена, деца. Нормално е в такъв случай да се отнасяш към статията по подобен начин, поддържайки старите ценности, разпадащи се отвсякъде. Аз пък съм свободен и разголените и предизвикателни жени са ми интересни. Относно IQ-to - това е съвсем нормален резултат, не е много. Имам познати със IQ 180. И дето казваш, това не е показател за нищо, просто някакъв коефициент.
леля ти
нищо не каза за мазните чичковци, че до там са я докарали
аз
в евтиното кръчме ти е мястото- евтиното си е евтино
жена
Хвърлих поглед върху написаното от мъжете и съм н потрес. Според мене 90% на сто от писалите са сбъркани. Как може да не разбират толкова ясно и просто послание? Цялото им възприятие на факта минава през "оная им работа". Единствено Дред и по-логичен. И не е въпрос до възраст, а и до още много други неща. Потресът ми е, че в случая мъжете са все пак една извадка и е тъжно толкова изкривено мислене да имат. А на Явор - браво за материала. (Господи, някой питаше защо точно там е отишъл??? Не е ли ясно?) И за факта, че предизвика тази дискусия.
друга жена
ами ако явор имаше пари и всеки ден го ласкаеха, къде щеше да е и с коя?мини дрешката и ласкателството са силни оръжия
666 до Сашкото
Миличък, нали именно това ти казвам-нищо с претенции и това не е обида, а констатация!Моралът, неуважаемо същество, е висша етическа категория със своето съдържание, присъща на разума!но ти тези неща не можеш да ги проумеш, а коефициентът ти на ивтелигентност, изчислен през мрежата, е смехотворно начинание предназначено за такива същества/претенциозни с нищото си/!Няма да ти обяснявам как се изчислява коефициента в действителност, няма да разбереш , защото за това нямаш предпоставка!Впрочем, от къде съдиш, че си свободен, знаеш в какво се изразява свободата, неуважаемо??Ако съдиш от гледането на голи задници-наистина си свободен от възможността да мислиш!А протоплазмата наистина не е телевизор, ама кой да ти каже, че и да го разбереш!!!
тя
защо не се ядосваш на дебелите и мазни чичковци -а? защото си мъж , но сигурно и ти се облизваш край някоя- тези дебеланковци според теб по ли са стойностни софийски мъже а- все жените са ви криви- не а слабите ви ангели са ви завели там
Саво Лазаров
Браво! Статията е страхотна ! Както е написал колегата отдолу 11 от 10 !
Сашо
Драга/и 666, пишете за морал, а в същото време ме обиждате. Ако вие като видите голо тяло спирате да мислите, проблема си е ваш. Какво точно се разбира под думата морал е повод за друга дискусия. Само да ви спомена, че в различните страни и култури морала е много различен, което само по себе си означава, че морала е относително понятие, а не абсолютно.
elina
Samo ne razbrah kakvo mu e na Kandinski, 4e da go obizdame, namesvaiki go v tazi nelicepriatna deistvitelnost??? :)
666 до Сашкото
За трети път ти казвам, че не е за тебе тази работа/мисленето/!Нямаш предпоставката за нея!И не се опитвай да ми обясняваш категорията "морал" с кулинарни напъни!И отново-не те обиждам, а констатирам, но не вярвам да правиш разлика!!Просто не можеш!И да знаеш-дъхът ми спира от голото тяло на Венера Милоска, Давид на Микеланджело, от творбите на Роден, но ти говоря за голи задници, а ти пак не можеш да направиш разлика!Виж първото изречение!
al
Плачевна е ситуацията. Насажда се някаква определена визия и поведение за младите момичета и не само заради чичковците. Повечето мъже биха спали с малко стегнато дупе и комплект дълги, слаби крака, независимо дали с тях върви глава или не. А за нормалните момичета, които не си правят прическа 4 часа, грим още 4, не прекарват по 6 часа във фитнеса всеки ден и не живеят на фотосинтеза какво остава. . .
Иван
Сашо, благодаря за 14. 31. 19. Дред, за твое сведение "момченцето" Иван е на 63 години и е видяло доста неща.
Дред
Тук не става дума за разпадаща се или стара ценностна система , а за липсваща на някаква при новото поколение. Или ако има нещо нкато система, то не е нито ценностна, нито човешка. Погледнете какво става по улиците. Там се води война. Даваме по-вече жертви от война. И това е следствие също от липса на възпитание и ценности. Келеши по цял ден пили, играли карти и щракали с пръсти на стойностна чалга, сядат в колите и си избиват комплексите и показват простотията. После 6 жертви пак млади хора. И то на свят християнски празник. Господ ни наказва. Ама свободните и разкрепостени мъже като Сашко това не го разбират. Били свободни Ха! И бай ти Иван който за 63г. ма ниво на интелигентност колкото селския пръч. Аз спирам да пиша тук, защото няма смисъл.
Anonim
Ама те не са се родили келеши! Кой е отгледал келеши - нали вие, дъртите!
Ами, не
А за нормалните момичета, които не си правят прическа 4 часа, грим още 4, не прекарват по 6 часа във фитнеса всеки ден и не живеят на фотосинтеза какво остава. . . НЕ Е НОРМАЛНО, НИТО ЗА МЛАДИТЕ МОМИЧАТА, НИТО ЗА ДЪРТИте, ОЩЕ ПО-МАЛКО ЗА МОМЧЕТАТА ДА НЕ СИ ПОДДЪРЖАТ ФИГУРИТЕ, ХИГИЕНАТА И ВЪНШНИЯ ВИД ПОНЕ ДО 85Г
много свежо
Саше, с 13. 32. 21 ме разсмя до сълзи, а за автора - да пробва с някоя от тези "евтини" жени , па като даде една торба пари за доктори и лекарства , тогава пак да пише, че са евтини
до Пешо от Тримона-от Пешо/6 б
Майна, дай ми № на GSMa ти, после го сложи на вибрация, заври си го отзад и чакай да ти се обадя:-)))
al
Ами да Всеки интелигентен човек поддържа фигурата, хигиената и външния си вид. . . Но отделя време, в което да поддържа и интелекта си)
За автора и статията
И като ти се повръща що си тръгнал да се ровиш в помията ? Номера е така да пишеш , че на помията да й се повръща от тебе ! Само че за сега при нас за такова нещо бият , и несамо бият ами и убиват.
Бимбо
Браво Яворе - точна и хубаво описваща статия.
FedEx
predi 3 meseca vlezoh v frognews , forumcite beha inteligentni hora, sega gledam palno s prostaci, naroda izprostya
volvo
4e si biem edna 4ekiya
РОКО СИФРЕДИ
Всички жени са курви, с изключение на маика ми, но да не забравяме че и тя е жена. Наполеон Бонапарт
Ка
". . . излязох навън, запътих се към едно евтино кръчме. " - евтино решение на евтини проблеми в евтино есе. . .
плешив чичко който събира пари
Що не си намериш едно момиче с раздърпан пуловер, евтина цигара, и 5-дневна брада. Ама гледай да пише хубави стихчета. И да мете - щото прахосмукачка нема да има. . .
Плешив чичко който събира пари
Що не си намериш едно момиче с раздърпан пуловер, евтина цигара, и 5-дневна брада. Ама гледай да пише хубави стихчета. И да мете - щото прахосмукачка нема да има. . .
:):)
Евала, че най-накрая някой каза истината - поздравления към автора за смелостта, ама че и хубаво написано! Аз съм на 16 - от това разваленото новото поколение. Светът, в който живеем ние е точно такъв - чалга простотия и пак чалга. Хич не ни е лесно на нас нормалните в този свят, но пък поне си знаем че ни има. В крайна сметка на онези хора ще им омръзне някой ден, пък и да не им омръзне нас това какво ни засяга. Ще си седнем в евтиното кръчме ще пием по бира и ще си говорим интелигентно. Те нека се напиват нека се друсат нека си продават телата, колкото и да им го обясняваме те няма да го схванат, пък дори и да се случи чудото - няма да ни послушат, защото за тях това е начинът, те са комплексирани, търсят внимание и пари, а не култура. Но не всичко е загубено - има и свестни хора, само трябва да си повярваме и да разпръснем мъдростта си, току виж някой прихванал! :) http://www. youtube. com/watch?v=yNKhIJfB510 :):)
Ami nA, evtini pyk ne si uspial da si kupi6, a samo s gledaneto si ostanal, hahaha. No, 4e jenite v bg se obli4at kato kurvi e viarno, bg moda kvo da gi pravi6?
добре дошли
А че самите журналисти са виновни с техното внимание към подобни неща през последните години ама неисе Нема такава държава
Миташки
Банда, какво се пените само? :) За всеки влак си има пътници. Ако си мислите, че на запад няма такива заведения, бъркате се! Малко по-различни са, но идеята е същата. Вместо да се обиждате се опитайте да видите малко по-далеч от носа си. Beauty is in the eye of the beholder . . . също както грозотата, но просто всеки гледа от неговата си камбанария. Peace!
Миташки
Банда, какво се пените само? :) За всеки влак си има пътници. Ако си мислите, че на запад няма такива заведения, бъркате се! Малко по-различни са, но идеята е същата. Вместо да се обиждате се опитайте да видите малко по-далеч от носа си. Beauty is in the eye of the beholder . . . също както грозотата, но просто всеки гледа от неговата си камбанария. Peace!
Бърдоквата
Стига бе, хапльо, гроздето е кисело. Не ти се повръща на тебе, иска ти се, ама нямаш възможност, затова си толкова зъл. Комплексите не са основание за тези откровени глупости, които си натракал, може би на няколко ракии. Като не си от категорията на хората, които могат да си позволят мацките от кръчмите, намери си други бе, извън кръчмите. Има и такива, ама ти тях не ги броиш - искаш нещо по-така, не бой се, всеки намира това, което търси, но резултатът никога не е очаквания, да знаеш.
Tuto
Тази статия щеше да е актуална преди 10-15г. поради което звучи посредствено банална в момента. Споделям мнението изразено в нея, но появата на такава статия към днешна дата говори единствено за това че авторът и е МНОГО изостанал с инфото и има още доста да се поблъска в българската действителност щом тепърва открива и се шокира от чудовищността на чалга културата.
joro
brat mi popi6i si, pak kato porasne6 i si napravil niakoi lev 6a gi ima6 i ti tezi, a sega ne zlobei
BG-prostak
naroda totalna e izperkal, kvo 6i praim sia
???!!!!
Това е реалността!
малкия иванчо
Във всеки един форум винаги ще се намерят "интелектуалци" да оспорват гледните си точки!!!Не мога да разбера защо автора стой зад някакви измислени цифри. . биле те и на дявола
Лизинг
Яворе, нищо ново под слънцето !Така беше преди 20 години из софийските бърдаци, така е било сигурно и преди 40 години. Курвенския манталитет е бил винаги един и същ, просто от Освобождението на България от турско робство до сега е в една възходяща градация, като в момента е в своя апогей. Това което е било преди 150 години позорно сега е почти нормално и общоприето, за съжаление. Бих казал внимавай къде ходиш и какви жени срещаш. . . . . .
Ima go navsjakade
Normalno -1-2%. U nas 90-95%. Tova e tragediata.
JJJ
Ne moje da se kaje po-dobre!Uvi. . . . . . .
Мира
Явка, Страхотна статия. Отдавна трябваше да се изкаже някой по тази отвратителна тема и се радвам че това си ти, защото има какво да кажеш и знаеш как да го кажеш. Продължавай в същия дух!
Клиент
Много добре казано. Много хора не разбират за какво става въпрос. Тук става въпрос за пазар. И по точно за тези които се продават на пазара дали в бар дали в някой "клуб". Други си мислят пък, че щом има кой да купува значи всичко е наред. Да те просто се възползват от "услугата" която предлага пазара и нищо че стоката според тях е боклук. Както в сервиза монтьора извършва дадена услуга така е и в този случай. В тези ситуации няма нужда някой да бъде харесван. В крайна сметка чичковците искат само секс. А младата стока повечето от нея след известно време си остава самотна. Живее с майка си и баща си и понеже нищо не може друго да прави а пък вече не е актуална на пазара бързо си търси който и да е за съпруг щото няма избор а пък и време или става продавачка в някой супермаркет и продължава да живее при родителите си. Това последното е ми е от наблюденията в-у моите познати и приятелки от младините. Общо взето най готините преди 15 години мацки сега са на подобно дер
na
Съгласна съм с мнението на "Христятин". Фактите са това. А как ще се поправи? Пътят е един. С вяра в бога и неговото слово. Изхвърлихме Православието и ето това са плодовете
каката
О привлекателни, млади, очарователни, сексапилни ЖЕНИ НА СОФИЯ! Поклащайте се на високите си токчета, докато кършете снаги из моловете! Трошете паричките на застаряващите чичковци, които се нуждаят от свежата ви кръв! Гордейте се, че давате живот на безжизненото ежедневие на онези заради, които се върти света - хората с пари и власт! АЛИЛУЯ!!!
тончо
махнете тази снимка. ужасна е
Девора
Мн. остра, но точна статия. Е, ами един голям процент от подрастващите момичета, а и момчета се чувстват реализирани и пълноценни по такива места. Това е защото морала и ценностната с-ма на цялото общество, а и на земята е обърната наопаки:злото се смята за добро и обратното. Сатана управлява този свят по наше желание. По тази причина се смята, че няма Бог, но Той е милостив и дава на хората свободна воля да избират м/у Него и злото(Сатана) и всеки има тази възможност. След това в живота на всеки ще се видят и резултатите, а един ден Бог ще потърси сметка от всеки за делата му.
ЕИ КАКАТА
МНОГО СИ ПРОСТА . . . а след две три години или пет снагите ви като омьршевеят и чичковците като са ви изпили свежата крьв. . барабар с токчетата си се хвьрлете на боклука. . . НАЛИ СЕ СЕЩАШ ОТ МОЛА В БОКЛУКА .
sando mazolev
ПО КРЪЧМИТЕ КУРВИТЕ НЕ СА ВСИЧКИ ДАМИ В БГ , КУРВАТА Е ЗАЛОЖЕНА НА ЖЕНАТА В ПРИРОДАТА НО НАДЕЖДАТА , ЧЕ ИМА ЛУБОВ ОСТАААА . . . . . . . УСПЕХ ГОСПОДА БЕЗПАРИЧНИ КАТО МЕН )))))). . . . . . . .
Дядо Кичко ..и той от пазара
Браво, мойто момче
Савов
Браво на автора!!!Това е следствие на 21-годишната БГ-демокрация по сценарии, режисура и подбор на персонаж от столетницата. Темата е много обширна и пак браво на автора за верния поглед на част от българската действителност в началото на 21 век.
bebe18
TaKa Da Si NaPi6a I az kOmEnTaRa pi4a qvor gleii sa tova e jestokata istina tova e mladoto pokolenie vsi4ko se kopira ot 4algadjikiite i edno mlado momi4e ako ne si tyri 1 kila grim i se oble4e po razgoleno se 4uvstva izolirano ot dugite i razli4no vseki iska da bade aktyalen taka 4e ako ne te kefat too tip jeni si q tarsi na drugi mesta a ne po diskote4kite . . . . ;) bibliotekata ili bliskiq park i tn. . .
да бе, Яворе. . не 10 от 10, ами 11 от 10.
Дред
Бебе 18, задаваш ли си понякога въпроса, защо си се родило на този свят като си толкова просто и неграмотно. Старанието да пишеш грамотно и разбираемо е уважение първо към себе си, а после и към останалите. Така в Америка пишат неграмотните негри. Мислиш се за модерно, но си тъпо.
Дред до Клиент
Браво имаш точни попадения :)
Колев
С ЕДНА ДУМА -НЕЩАСТИЕТО НА ПРОСТАШОРА-СЛУГИНСКИ. ВСЕКИ ЧОВЕК СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА.
Ммм... Каката?
Опитваш се да мислиш, че си полезна? Даже необходима? :-)) Не, скъпа. Ти си боклук. Като онези, за които става дума горе. Но те може да не са се замислили. А ти си по-голям боклук. Можеш по същата логика да се опитваш да приемеш, че един крадец е полезен за този, когото е окрал, понеже какво беше. . . се нуждае от свежата му кръв. Вярно има прости чичковци. Само да не се окаже накрая, че използвана и проста си била именно ти. :-) Познавам боклуци като теб. Дал Господ. И всички са еднакви - сиви, незапомнящи се, чак отегчителни с нищото, което носят. Никакво разнообразие. Нищо интересно. I'm sorry for you, dear. God bless you.
Yan
"Евтините жени на София". . . . . . . . . . . . . . . , да ама не. . . въобеще не са евтини:)
Симо
Чак пък всички жени на София да са такива? Няма нужда да ни убеждаваш в обратното!
Атанасов
Браво!
georgi
Някой на сила да го е карал да влиза в такова заведение след като си е бил на ясно от какъв тип момичета и "чичковци" се посещават ? Това си е жив мазохизъм. А да се разхождаш със няколко дневна брада - отдавна не е модерно нито пък хигиенично и здравословно. Но както и да е. Щом иска да изглежда на клошар - моля - негово си право. Има обаче достатъчно нормални заведения с нормални посетителки и посетители. Какво е това генерализиране като при режима на БСП ?
Polina
LIKE LIKE LIKE !!!!
evgencho
ZA PARI ZA PARI NA JENITE GOVORI-:):):):) viarno e che ako imash mnogo pari- niama znachenie che si debel, grozen i smardish vsichki kuchki sa tvoi. 97% ot jenite se prodavat za pari, drehi razhodki do moreto parfiumi, davki, djakuzita- makuzita i mn. dr. ami taka e pichove shte prodaljavame da investirame niama nishto bezplatno.
ем
Така е в тия клубове. Според мен г-н Фингаров просто е сбъркал мястото , на което да търси жена по вкуса си. Пък и дори да не търси такава , пак е сбъркал мястото , щом гледката на нацупени , озверели от диети и простотия жени му е неприятна. :D Хора всякакви . Вярно , че масово този "лайфстаил" е плъзнал сред българите , жалко за останалите , които не са били асимилирани от бг-чалга/хаус-матрицата. Съветът ми е , за да избегне стомашно-чревни неразположения , г-н Фингаров да избягва посещението на подобни места.
jymmy
Всички сте луди като си мислите че си давате мнението и всичко ще се промени. . . . . .
:)
Заменям жена на 40 за две по 20.
Българина
Яворе, Яворе!Доживяхме всичките курви и педали да станат е л и т а на България!Давам пример:Шоуто на Гала, зделка или не, шоуто наСлави и всичките медийни палячовци които замърсяват ефира!Повръща ми се!
пешеходец 1
Не разбирам презрението към "евтините" жени, които правят усилия да бъдат забелязани. Не разбирам и възнасянето на мъже, които не правят никакви усилия за това. Всички търсим приемане, разбиране, любов, но просто методите са различни. Жената нормално търси енергийно по-силен от себе си мъж. Парите са също енергия. Така че, Яворе, совите не са това, което са
Тенев
Това, което следва, вече го изпратих като отзив на блога на Дойче Веле, но може би е трябвало да го предложа тук. Възстановявам го по памет. Чудя се за какво всъщност съжалява г-н Фингаров – за въпросните жени или затова, че (евентуално) няма шанс “да го огрее”. Чудя се и къде прекарва по-голямата част от времето си – в България или в Германия, да речем. Ако отговорът е в Германия, впечатленията му от София сигурно са повлияни от видяното там. Аз изпитвам силно уважение към Германия за всичко, което е дала на света – във философията, в науката, в техниката, в музиката, в икономиката и кой знае още колко неща. Но въпреки уважението ми, не мога да пренебрегна факта, че Германия е с много, може би десетки, обиколки пред България с наличието на явления описани от автора. Нима в Германия не търсят “евтина плът” и “богат мъж”? Със сигурност търсят не от вчера и не по-малко отколкото в България, но никой германец не пише в блога на БНТ, примерно, за “евтините жени на Берлин”. Ако ли пък г-н Ф
Тенев
Ако ли пък г-н Фингаров прекарва повечето от времето си в България, то сигурно предпочита за наблюдение кръчмите. (Има основание за такова предположение, защото разказът му започва и завършва в кръчми. ) В този случай впечатлението му вероятно е силно повлияно от избора на “наблюдателен пункт”. По скромното ми мнение, животът в България (в Германия също) не протича в кръчмите. Там прекарва по-голямата част от времето си определена категория хора, които няма как да са представителна извадка на българското общество. От това следва, че от наблюдения сред тях не може да се правят обобщения за България от типа “всички мъже това искат” и “всички жени това търсят”. Не ми се говори за това, че явления, като това, което е “потресло” автора, станаха натрапчиво видими през последните двадесетина години, защото това е друга тема. Мисля си, че ако г-н Фингаров е толкова загрижен за морала на българите, би могъл да си зададе въпроса: “А защо стана така?” Би могъл и да публикува отговора си.
Тенев
Ако ли пък г-н Фингаров прекарва повечето от времето си в България, то сигурно предпочита за наблюдение кръчмите. (Има основание за такова предположение, защото разказът му започва и завършва в кръчми. ) В този случай впечатлението му вероятно е силно повлияно от избора на “наблюдателен пункт”. По скромното ми мнение, животът в България (в Германия също) не протича в кръчмите. Там прекарва по-голямата част от времето си определена категория хора, които няма как да са представителна извадка на българското общество. От това следва, че от наблюдения сред тях не може да се правят обобщения за България от типа “всички мъже това искат” и “всички жени това търсят”. Не ми се говори за това, че явления, като това, което е “потресло” автора, станаха натрапчиво видими през последните двадесетина години, защото това е друга тема. Мисля си, че ако г-н Фингаров е толкова загрижен за морала на българите, би могъл да си зададе въпроса: “А защо стана така?” Би могъл и да публикува отговора си.
Халил
Нека има и такива какички да задоволяват българския ганьо, че метериално незадоволените в БГ са мнозинство, а душевно бедните - напаст
гост
Браво на автора! А тези, които не разбират за какво става вьпрос, да отиват на друг саит, да не рьсят глупостите си тук
Мария
Извинявай, но не слагай всички под един знаменател. Има жени и жени. . .
хе хе
Еднааааа страхотно подходяща песен, поздравявам автора с нея: http://www. youtube. com/watch?v=Li70K3fY_HM&feature=related
хе хе
Куклата Мици - Милена Славова е песента в случай, че нещо има проблем. :)
Милейди
Срам ни е да си признаем, че това са дъщерите ни, че това сме ние. . . Факт е, че младите момичета в тези кръчми са кухи като лейки и точно за това ги употребяват!
mara kotarana
не мога да разбера къде му е проблема на автора. секс за пари и напарвени жени с цел секс пак за пари и издръжки и някакви девиденти съществува от как го има светът. да наистина в българия попрекаляват, но явно такъв е ориенталския и новобогаташки вкус. наистина статията звучи все едно е изкарана от предаване на deutsche welle. не знам още какво да кажа, ама си мисля, че на автора ако му излезе една такава девойка на пътя и го помоли да я задоволи сексуално само че напълно гратис, ако здравето му го разрешава ама изобщо няма да се замисля за тези неща, които критикува.
Stana mi sme6no, kogato 4eta komentari na lica, pisali "ama vie ne ste razbrali ideata na statiata", vidite li, hahaha. Kakto kazvat rusnacite "Ne psihui!" i ne tyrsi pod vola tele. Neznam za statiata, no psihi4eskia portret na avtora v dadenia slu4aj ni stana napylno iasen.
резултатите не са предвидените. Едни преуспяха други не. Не се плашете от тези прогнози. А за автора не ви прави чест да се хвалите с мръсен вид. Свършиха тиа "бохем интелектуалци", виждам че имате доста приятели , дано ви спасят от алкохолизма. За себе си се замислете. Дори да сте протекциоциониран Вашия тип е отживелица.
амброаз
порнографията е политическо оръжие и цели затъпяване, както и раздори в семействата и обществото за да се появи "спасител" който ще възтанови морала естествено с ограничаване на правата и свободите. НЕ бъдете найвни, изпълнява се дългосрочен план. А бедните и прости момичета се подлъгват по хонорарите на порно звездите, една от тях даже беше в Ит. парламент.
veramaria
Направо се просълзих! Всичко е толкова вярно и тъжно, че направо не ми се мисли. Но все пак, някъде там, има и нормални млади дами, които имат поне капчица мозък в главите си и това е единственото, което ме успокоява и ми помага да видя някаква светлинка в края на тунела.
до автора
Авторе, защо бе човек !? Защо наливаш вода в мелницата на отчаянието. Отчаянието е порок , зациклили сме в него. Отчаяните искат все повече да се отчайват и ти си им дал една доза в повече и от себе си. Тази практика , да се пишат неща за консумация от отчаяните хора е . . . както искаш го приеми
Емо
Ами то е ясно какво е провокирало автора-отишъл е на заведение. . . обаче няма да чу*а тая вече защото няма пари, а си мисли че е огромен талант, защото може да стихоплетства. . . Глупости, за всеки влак си има пътници, автора не е за този влак, найвероятно е за някой литературен кръжок. . . иначе излъчва жлъч и комплект. . Аз също не одобрявам подобно поведение, но не мога да съдя никой за разбиранията му и преоритетите му. . .
Емо
Ами то е ясно какво е провокирало автора-отишъл е на заведение. . . обаче няма да чу*а тая вече защото няма пари, а си мисли че е огромен талант, защото може да стихоплетства. . . Глупости, за всеки влак си има пътници, автора не е за този влак, найвероятно е за някой литературен кръжок. . . иначе излъчва жлъч и комплект. . Аз също не одобрявам подобно поведение, но не мога да съдя никой за разбиранията му и преоритетите му. . .
Емо
Ами то е ясно какво е провокирало автора-отишъл е на заведение. . . обаче няма да чу*а тая вече защото няма пари, а си мисли че е огромен талант, защото може да стихоплетства. . . Глупости, за всеки влак си има пътници, автора не е за този влак, найвероятно е за някой литературен кръжок. . . иначе излъчва жлъч и комплект. . Аз също не одобрявам подобно поведение, но не мога да съдя никой за разбиранията му и преоритетите му. . .
Rumi
Vmesto da obijdate avtora nqkoi ot vas, koito qvno sa ot tazi pop folk gildiq mu blagodarete, che e pisal za vas, zashtoto i tova ne zaslujavate! Izmet ste kolkoto i pari da imate! I moga da vi kaja che Qvor shteshe da e bogat, ako pisheshe v druga darjava. Tyk nqma koi da go oceni! Ima mnogo krasivi momicheta, koito biha mu obarnali vnimanie samo ako chuqt kakvi misli ima i te moje i da nqmat silikon ili perhidrol, no imat glava! I bih kazala ESTESTVENOTO E NAI-KRASIVO! Hey, kompleksirani momicheta - nikakvi pari, operacii, grim i t. n. ne mogat da vi dadat tova, koeto prirodata vi e dala!
vesi
mai naistina e t1ka pone pove4eto momi4eta o4akvat na topiranata kosa i k1sata pola
ха ха
До "баба Кичка от женския пазар"! Бабке, като чета коментара ти, не знам защо си мисля две неща - 1. Много вярно е, че от истината боли, и 2. Май преждевременно си остаряла, ако си една от тези "карачки" в "по-лъскавите" заведения! Защо ли? Защото. . . Хайде, отговори си сама!!! Ако не можеш и да мислиш - аз съм насреща и ще те открехна. . . :))))))))) На автора на репортажа - уцелил си право в десятката!!! :))))))))))
Коментар
Нещо злоба ми се струва да има. Подобни хора не могат да ме впечетлят, камо ли да си изсипя злостта върху тях. Всеки е свободен да си крачи, както намери за добре в този свят, ако някоя кобилка иска богат чичко жокей, просто губя интерес :)
Bai Petko Strajarq
Vsichko idva ot mrasnata ciganska muzika narechena CHALGA zatova vsichki jeni izlglejdat kato kurvi zashtoto im podrajavat na pevicite
l/user
@баба Кичка от женския пазар Истината боцка в очите. Още по темата за красивите българки: http://www. konzertfilmer. de/alice/Alice-filmiki10. html
Иван Фингаров
Явор е на 23. Каква снимка на този адвокат сте праснали?
Наблюдател
Не разбирам автора наистина - безспорно, няма две мнения за въпросните същества от женски пол, но защо изобщо се хабиш да разсъждаваш, анализираш и изразходваш енергия и време за нещо, според теб (включително и според всеки нормален човек) очеизвадно, което дори не се нуждае от коментар. Какъв ти е проблемът щом всъщност продължаваш да забелязваш подобни отрепки и да те вълнува какво си поклащат, показват и почесват? Не ми се връзва изобщо погнусата ти и мъката, която ти причинява фактът, че тези боклуци съществуват. Не би ли трябвало да забелязваш само истинските жени, а тези да те вълнуват, колкото птиче цвъркало, капнало на предното ти стъкло малко преди да го измие чистачката? Пиши си стиховете, и не се кахъри за месото с дупка по средата, освен ако не си част от въпросните мазни шкембелаци с тонове комплекси.
Наблюдател
Не разбирам автора наистина - безспорно, няма две мнения за въпросните същества от женски пол, но защо изобщо се хабиш да разсъждаваш, анализираш и изразходваш енергия и време за нещо, според теб (включително и според всеки нормален човек) очеизвадно, което дори не се нуждае от коментар. Какъв ти е проблемът щом всъщност продължаваш да забелязваш подобни отрепки и да те вълнува какво си поклащат, показват и почесват? Не ми се връзва изобщо погнусата ти и мъката, която ти причинява фактът, че тези боклуци съществуват. Не би ли трябвало да забелязваш само истинските жени, а тези да те вълнуват, колкото птиче цвъркало, капнало на предното ти стъкло малко преди да го измие чистачката? Пиши си стиховете, и не се кахъри за месото с дупка по средата, освен ако не си част от въпросните мазни шкембелаци с тонове комплекси.
ppx
Силиконовите момичета са точно толкова на брой, колкото са и богатите мазни чичковци, нали трябва да има равновесие. Мен не ме притесняват момичетата , а богатите мъже, защото по всяка вероятност парите им са откраднати от нас.
Автора се е изпразнил
от съдържание поради единствената завист, защото е е упихнал много, няма толкова пари като мутрите, защото не може да изконсумира нещичко от тези глупави, но лъскави пошибалки.
luka
I OT MEN 10 PO DESETOBALNATA
viktor
Жената очевидно иска да бъде възприемана единствено като безмозъчен къс месо с дупка между краката . Ако може и без крака, че само пречат!!

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

времето в София София

+6°

+17°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+12°

+18°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+11°

+19°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+10°

+19°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+9°

+20°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+9°

+19°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах