Реклама / Ads
69| 6568 |04.05.2011 НОВИНИ

Цветанов: Гоце да каже как бореше Октопода

.
Цветан Цветанов
Гоце сега се крие, а трябва да отговори какво са правили президенската институция и формираните от нея правителства с босовете на организираната престъпност, с какво той е допринесъл срещу разбиването на българската мафия по време на двата си мандата като президент.
 

Това попита в студиото на ТВ 7 вътрешният министър Цветан Цветанов, който в продължение на 40 минути отговаря на въпроси на Николай Бареков и журналисти от четири други медии.

Той се аргументира с това, че вместо да заеме отговорна позиция по тази гореща тема, президентът днес не подкрепя акциите на МВР в трите големи операции – Октопод, Наглите и Киларите, и така реално застава на страната на мафията.

Този факт сам по себе си оставя у българските граждани съмнението, че високопоставени личности имат допирни точки с организираната престъпност у нас, че над нея има някаква шапка, подчерта Цветанов.

Вътрешният министър потвърди, че приема като верни думите на убития писател на мафията Георги Стоев, че в България не можеш да станеш бос в престъпния свят, ако не те подкрепят политици и МВР. Според Цветанов, ако се види кой мафиот кога е израснал и кога е просперирал бизнесът му, може да се направи равносметка и с кои политически сили е имал връзка. По думите му на пленум на червените е дискутирана защитата на лица от мафията.

Днес хора от мафията не кадруват в МВР, категоричен беше министърът. Той обяви, че за връзки с престъпния свят са осъдени 43 служители на МВР, а 180 са във фаза на досъдебни производства.

Цветанов отчете отново, че Алексей Петров – Трактора, продължава да има голямо влияние в съдебната система, но до днес никой от управляващите в Тройната коалиция не е отговорил защо този човек е бил поставен на висш пост в ДАНС.

Според него Трактора продължава да бъде опасен на свобода. Той е отмъстителен и има опасност за свидетелите по делото “Октопод”, но правим всичко, за да им осигурим максимална защита, каза вътрешният министър. Той даде пример, че когато свързаният с Трактора Антон Петров- Хамстера, е пуснат на свобода от съда, двама свидетели, готови да свидетелстват срещу тях, са отказали да дадат показания в съда.

Делото срещу Октопода ще има благоприятен развой, искаме да има обективен съдебен процес. Внасянето на обвиненията предстои съвсем скоро, заяви Цветанов.

Другата гореща тема, по която вторият човек след Бойко Борисов отговаря пред журналисти бе свързана с предстоящите президенски и кметски избори. Според шефа на предизборния щаб на управаляващата партия в момента се обсъждат три кандидатури за държавен глава, като сред тях е и премиерът Борисов. До месец и половина ще има яснота кой ще е нашият претендент, обяви Цветанов.

За кметските избори той прогнозира че ГЕРБ ще поеме управлението на поне 10 областни града. Цветанов не очаква на предстоящия вот подкрепа от синята коалиция, а като осовен опонент на партията си определи БСП. Той обаче бе категоричен, че ако тяхен кандидат бъде избран за президент ще имат волята да направят тежки и кардинални промени в съдебната система.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4956 |03.05.2011 Цветанов: Няма външни заплахи за България . 54| 6884 |01.05.2011 Цв. Цветанов: Атакуват ни бандити и политици, свързани с тях . 18| 6726 |30.04.2011 Цветанов: България е в ръцете на европейските политици; готови сме за Шенген . 17| 6399 |29.04.2011 Цветанов: При ареста на Попов опитват да изтласкат служител на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads