Т. Томов: България в момента няма достойнство; няма лидери

58

|

10113

|08.05.2011
Т. Томов: България в момента няма достойнство; няма лидери
Тома Томов

Човешките същества сме животни и се убиваме един друг. Това ще продължава винаги. Основният съперник на САЩ в следващите години ще са Индия, Китай, Бразилия. България в момента няма достойнство, дано да спасите достойнството и честта на тази страна. Тук има невероятно умни и силни хора, но те се разбягаха. В момента няма ядро, няма българска идея, която да обедини хората. Няма такива лидери.Това каза журналистът Тома Томов в предаването На 4 очи по Нова тв.

Това, което направи Обама с убийството на бин Ладен, беше един символичен жест. Но има въпроси, на които не е отговорено. Ако това е 40-минутна престрелка, защо има само една гилза? Очевидно е, че Осама не е стрелял и това е екзекуция. На кадъра Осама е целият сив, а и аз не съм убеден, че нещо е управлявал. Истината е, че в Афганистан я има 1000 души, я няма, които го следват.

Няма как в Пакистан да не са засекли полетите на хиликоптерите, които са траяли 2 часа. Пакистан има едно от най-добрите разузнавания в света, те са втори след Мосат. Според мен те просто са дали Осама бин Ладен на американците. По този начин Обама получава страхотен шанс за втори президентски мандат. Обама загуби войната в Афганистан, но тук засега печели. В Америка има огромно количество хора, които биха гласували против него. Осама няма да стане Че Гевара, той е един нещастен пенсионер, каза Томов.

В САЩ е на власт президент, който няма голям опит. На четвърто място той поставя демокрацията. Нито една държава не трябва да налага системата си на друга държава. Но Обама се изправя срещу различни групировки. Едната не иска да се меси в работите на други държави, а другата обявява, че ще се бори срещу Иран до последния си човек.

Саманта Пауър написа книга за шесте геноцида на планетата. Обама се среща с нея, кани я да работи с него, а пък тя назначава свои хора. Те искат либерална интервенция при международните конфликти, обясни Томов.

Лидерите в Близкия изток вече са доста стари, подкрепят Америка, но вътре в страните си те се държат диктаторски. Съветската империя се разпадна като по ноти, това беше менажирано по един блестящ начин. Сега ще вкарат теорията на хаоса във външната политика на САЩ. Това става, като се действа наблизо, за да се правят правилните крачки. В Близкия изток трябва да се създадат правителства, които да подкрепят САЩ, каза журналистът.

Основният съперник на САЩ в следващите години ще са Индия, Китай, Бразилия, поясни Томов.

Според него нашият свят се управлява от финансови олигархии, те докараха света до кризата, която е предизвикана от алчността им. ЕС сега е хванал пневмония и не се знае какво ще стане занапред. Вървим към един по-военен свят, такъв, какъвто е бил в историята. Как ще бъдат решени проблемите, които след 30 години ще донесе развитието на Китай, попита риторично Томов.

Познавах Иван Славков от периода му в телевизията. Беше много широко скроен човек, беше прекрасно момче. Когато правехме Светът в действие той ни подкрепяше непрекъснато. Срещаше се с важни хора по света, той направи Гражданска трибуна. Преди Славков имаше един ден в телевизията, който беше изцяло съветски, а той го спря. Иван беше много смел човек, даваше много на хората около него. Имаше младост, очарование, ние бяхме просто други, каза журналистът. 

България в момента няма достойнство, дано да спасите достойнството и честта на тази страна. Тук има невероятно умни и силни хора, но те се разбягаха. В момента няма ядро, няма българска идея, която да обедини хората. Няма такива лидери. Има едно блато, огорчено обобщи Томов ситуацията в страната.

Журналистът обясни, че гледа телевизия. Според него собствениците на големите телевизии извършват престъпление срещу разума и душата на българския народ. Всяка вечер поне половин, един час има реклами. Това е все едно да убиваш един народ, да ги превръщаш в мухльовци. Това е начин да направиш една нация от идиоти, каза Томов.
Frognews.bg

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

НЕ ЩЕМ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗРОДИ
ТОЗИ ЕСХУМАТ ОТКЪДЕ ГО ИЗКОПАХТЕ, ДО КОГА КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОДЛОГИ ЩЕ НИ НАСТАВЯТ АКЪЛ, СТИГА СТЕ НИ ПРОБУТВАЛИ ИВАНСЛАВКОВЩИНА!
2
Убили са американците един терорист, убил 3000 мирни жители на Ню Йорк. Той да ни каже бъща му полковник Томов колко е убил в концлагерите комунистически, ето това е работил баща му. Няма защо да ми говори за ситуацията в България, да разкаже за ситуацията на баща му комуниста.
gost
ПРЕКАРАСНО ИНТЕРВЮ. НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ ЛИПСВАТ ГОСТИ С ТАКЪВ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН КАПАЦИТЕТ. ХОРА КАТА ТОМА ТОМОВ Е НЕОБХОДИМО ПО-ЧЕСТО ДА СА В ЕФИР. НА ФОНА НА ВОПЮЩАТА ЖЪЛТА ЖУРНАЛИСТИКА ТОВА Е ЕДИН СВЕТЪЛ ЛЪЧ. ОЗАДАЧЕН СЪМ ОБАЧЕ ОТ НЕЖЕЛАНИЕТО МУ ДА КОМЕНТИРА ВЪТРЕШНАТА , БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА.
Обречени
Червената сган отрови своите рожби.
Боже
Два антикомуниста уродливи, постоянно дращят по всички форуми. Насаждат омраза, защото нищо друго не умеят. Човека е просто добър журналист. Какви комунисти, какви 5 лева?
българин
Господ няма да прости на нито един човекомразец, подлец и простак.
така де
Съветски възпитаник и работи за кой?Нека да спре да ни трови живота.
Гражданин
Прекрасно интервю на интелигентен човек! Журналисти с неговия интелектуален капацитет и изключително дар слово, липсват на мнозинството българи. Медиите бълват глупост след глупост сякаш се надпреварват кой по-бързо ще довърши оскотелия от глад и мизерия български народ!Прекланям се пред хора като Т. Томов, Д. Кънева, н. Конакчиев и цялата плеяда истински журналисти, които ни липсват!
4х330
ще останат само цигани и олигарси
Илия
Българските правителствени медии не са нито за гледане нито за слушане. Това дори не е цирк. Това е помия от свинарниците на АОНСУ.
Християнин
За червен безбожник е нормално да мисли хората за животни. Излиза, че комунджаците са най-големите животни, защото са убивали най-много! А може ли да отговори защо не всички хора убиват себеподобните си? Аман от комунални обобщения! Московска червена паплач се опитва да промива мозъци!
фен
А какво искаме??? Чалга, порнография, кич, простотия? В интернет сме много силни, но иначе две думи на кръст не можем да кажем. Какво ядро, тук останаха само мухльовци и простаци. . . Жалко. Пневмонията, която е обхванала ЕС, за съжаление, няма да бъде излекувана. Много добро интервю, много добър журналист!
redi
Zasto nesi vzemate hapchetata predi da komentirate
БГ
ПРЕКРАСНО ИНТЕРВЮ.
До Гост: Бях забравил колко глупав човек е величаеният тука Томов. Такава поредица от тъпотии не бях чувал отдавна. Явно Томов са го изненадали с това интервю и не е успял да влезе в час поне повърхностно
huh ?
mnogo typo interview. tozi tomov vyob6te ne w 4as. frogowete pak se izlagat. g-n stefanov po - dobre otworete edin blog, w koito samo wie da pi6ete i da 4etem interesni ne6ta, a ne da gledame takiwa skodoumci.
Умен, информиран, ерудиран!
cos
Това безкруполно ченге няма право на дума, чащото е активна част от докаралията до тук. нова ТВ съвсем се предаде на комунетата (нали в тях са рекламните пари и псевдорейтинги)
До всички смешници тук! Тома Томов е един Еверест за вас и ще ви сложи всички в малкия си джоб! Няколко вагона книги и мислене от друго качество ви дели!!!
БГ
Боже, какъв " матриал" си оставил коментари да прави, Боже!
отвратен
Тома Томов извини ли се, за това, че години наред лъжеше българите за Америка и свободният смят, като ги чернеше и ги представяше само в негативна свитлина?Години наред той беше активен манипулатор и промиваше мозъка на българите, за да бъдат сега такива, каквито са сега, объркани, неориентирани , с промити мозъци. Защо на такива като Томов не се зададът въпросите, които зададох аз, а се канят по теливизиите отново да лъжат и демагогстват? България днес няма достойнство заради такива морални изроди, като Томов.
ТОМА
Томов бягай далеч от тази мърша погрешно наречена народ
TRUMAN
Уважавам господин Томов, той е от тежката артилерия журналисти. . . . От сегашните пиклювци никой не може да се мери с такива като Томов, Владимир Костов и други. От казаното от него само с едно не съм съгласен. Хеликоптерите с които са атакували "леговището" на Бин Ладен са били Стелт система. И е напълно възможно Пакистан да не разбрал кога са навлезли в пакистанското въздушно пространство.
зрител
По време на комунизма, когато българите не можеха да припарят до границата, Томов ходеше до САЩ по-често, отколкото можеха да си позволяват гражданите на България до родните си села. Наглост е бившите глашатаи на комунизма и плювачи на "американският империализъм" сега да се разхождат по телевизиите и да ръсят глупости. Аман от тях. Няма милост към българският зрител.
Поправка
Томов беше от тежката артилерия манипулатори, а не журналисти.
той
Добре образовано ченге, Симеоново и Москво. Стига вече с тези комунистически кадри, да си пиши мемоарит, че няма време 71 годищен е.
Хаджи Ахил
Когато в българската телевизия се появят новите Тома Томов, Николай Конакчиев, Димитри Иванов, Иван Гайтанджиев, Кеворк Кеворкян, Даниела Кънева, Хачо Бояджиев и най-важния - Иван Славков тогава тя отново ще стане интересна. А най-много съжалявам за красивите говорителки.
pepa
Tomov . . . sochialistite. . . ni naprviha idioti. . . . sled kato do sega televiziyata ne izlachi predavane za Belene????? poneze sme idioti. . . Nli Tomov???????
... ТЕЛЕГРАФНО ...
ченге "журналист" в амнезия - пролича си колко е в час със съвременните военни технологии - замести ги с морални квалификации от общ характер - иначе остава с социалистическата журналистика с факта, че е взел единствено от "лагера" интервю с американски президент - така, де - те и на американците ченгетата под прикритие работеха с "микрофон" и "перо". . .
до горния
Кви мемоари, кой ще го чете този? Да напише за подвизите на баща си - те прикриха убиствата на народа, а този беше в челните редици на "замазването" на историята! Пепа май че този път е права, уцели десетката с Белене!
Филоктет
А КОГА ИМАШЕ ДОСТОЙНСТВО, КОГАТО БЛИЖЕШЕ ЗАДНИЦИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ И ОБИКАЛЯШЕ СВЕТА ДА ПРАВИ ИНТЕРВЮТА. ПРИМЕРЪТ С ЧЕ ГЕВАРА Е НЕПОДХОДЯЩ, ЧЕ ГЕВАРА Е ПОДПИСАЛ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ НА НАД 4000 ДУШИ МЕЖДУ КОИТО И НА ДЕЦА!БИЛ Е ЖЕСТОК ЧОВЕК!ТОМОВ ОБСЛУЖВАШЕ КОМУНИСТИТЕ!НЯМАМЕ НУЖДА ДА ДАВА АКЪЛ!СТИГА ВЕЧЕ!БАСТА!!!МАХАЙТЕ ГИ ТЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОДЛОГИ!
кондоми за многократно ползван
Хаджи Ахил Неделя, 8 Май 2011, 22:16:15 Когато в българската телевизия се появят новите Тома Томов, Николай Конакчиев, Димитри Иванов, Иван Гайтанджиев, Кеворк Кеворкян, Даниела Кънева, Хачо Бояджиев и най-важния - Иван Славков - болшевишките ЛЕЗБИЙКИ ОТНОВО НИ РАДВАТ И ОБЛЪЧВАТ
Годо
"Нито една държава не трябва да налага системата си на друга държава. "- казва Тома Томов!Защо не говореше така по времето на СССР?!Системата в България от къде бе наложена от Марс ли!Много нагли са комунистите!
правилно
Няма и да има. Днес ми напомниха по телевизията - пробутва се недоразумението Р. Желева, а имам чувството , че всяка една жена в България е по-качествена от нея. Това е проблемът - пробутват се боклуци, зя да могат да бъдат пионки.
Гражданин
Другарю Томов, в периода 1944 - 1989 г. България имаше ли достойнство? Че, днес няма е ясно и на децата, ама за последните 22 г. пак комунисти от всякакви бои ни управляваха? Даже сега ни нататрузиха и един от най-тъпите си гавази да ни управлява. И това е така, защото в България интелигенцията е продажна, а ти другарю си един от умните продажници и архиманипулатори!
бес
Не ме интересува, кой е бил Томов, още по-малко баща му, но това което казва за България сега е ужасно вярно. Преживявяме най-тежката духован катастрофа на България, защото нацията е обезкървена. И най-страшната война или земетресение се преодоляват със силата на волята и таланта на достойни граждани. А ако такива няма? И това за телевизията е оше по-вярно. Това е световен проблем, но в нации в кома и без имунна система това е особено пагубно.
Добър е Томов,дори много!
Не ме интересува ченге ли е , или не е, важното е, че каза много верни неща, които много рядко се чуват вече в българските медии. Новото поколение журналисти имат много хляб да изядат, докато го стигнат!
BAI IVAN
BA6TATA NA TOMOV E BIL NA4ALNIK NA EDIN OT KONSLAGERITE V BALGARIA
ЧЕРВЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК!
ЧЕРВЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК!
ТОМА ГОМНЕВ
не си губете времето с тоя питекантропус, г-н Нагаждачев ! Купете си Марко Семов , " За глобализацията " - и точка !! Философ от класа - обяснил е всичко !!
ТОМА ГОМНЕВ- 2
Купете си Марко Семов , " За глобализацията " - и точка !! Философ от класа - обяснил е всичко !! Четете от умни хора , а не- програмни , платени драскачи !!
ЧЕРВЕНА МЪГЛА- ОПИУМ ЗА НАРОДА
МНОГО ВАЖНО !! Пловдивско-Първомайска мафия от ГЕРБ - КРАДЕ ЗЕМЯТА НА ХОРАТА ! Пожелавам провал на ГЕРБ за изборите и во век и веков ! Изкрадоха ни земята , засяха я тихомълком , взеха пари от ЕС - по 29 лева на засят декар + реколтата - пълно безочие ! Кой смееше някога да сее в чужда нива без разрешение ? Елате в с Болярци ПД , или Катуница , където потомствения червен разбойник , и млад капиталист -Трендафил Илчев зася половината землище противозаконно , а жена му като шеф на поземл. комисия държи скици и планове на парцелите , и се разпореждат като в бащиния из землището на селото ! Това е позорно , какъв ГЕРБ , тия мошеници плачат за затвор !!
Реалистичен
Опитен, обигран, интелигентен, с някаква харизма. Добре служеше на стария режим. Не редеше клишета, не изричаше лозунги. Подхващаше темата някак отстрани, неочаквано, навлякъл си тогата на независим, дори малко анти. И беше убедителен. Може би би най-убедителния пропагандист на режима. Вижте, похвали Славков /Бог да го прости/, че спрял съветската ТВ. И в същото време не спомена Русия като враг /съперник, де/ на Америка. Спомена Китай, Индия и Бразилия, а Русия не. Умно! Щеше да лъсне като руски човек, какъвто е.
Реалистичен
В същото време изрече абсолютно неоспорими истини и най-вече за характера на днешните медии, които видиотяват хората. Може би е истина, че Пакистан е дал на Американците Бин Ладен. За всеки случай не е за вярване, че пакистанските власти не са знаели кой се подвизава в имението-бастион на две крачки от столицата. Томов вярва, че са знаели и е прав. Но не е прав да гледа на Индия, Китай и Бразилия като съперници на Америка. Светът върви към глобализация и интеграция. Европа е само началото. И трите държави възприемат ценностите и културата на западния свят. Коя повече, коя по-малко. Но ги възприемат. Грандиозните концерти на Ролингстоунс на плажа Копа кабана в Бразилия, а също в Шанхай. . . Нямат и насочени ракети към нас. Имат Иран и Русия. . .
Paparazzi
Sega v BG e po-zle i ot vremeto na Zar Boris , godini predi IIWW , goljamata kriza predi Vtorata svetovna vojna. O vremena o nravi. . . . Mladite misljat che tova e "demokracijata". . . . i ne e imalo nishto drugo predi neja , nitop istorija , nito dostoini hora s cennosti ?
лоло
г-н томов , защо не кажете на народа какво правехте в америка?????с ваши пари ли живеехте в америка или с парите на " мухльовците"дето жвееха в мизерия и искуствени кризи. тогава отново ни промивахте мозъците по единствената "национална" телевизия, че американците са по зле от нас българите. . . . . . какво искате още от този народ. та ние сме живи за оплакване от такива като вас. . . . . . . . . . . . . . . .
агентите днес нямат право на м
Всеки, който смята народа си за мърша е недостоен! Това е, скъпи българи, ако някой се опитва да ругае ченгето Томов, той е мърша? Такива просто нямат право на мнение, понеже с години са промивали мозъците на народа в миналото, сега трябва сами да отстъпят крачка назад и да мълчат! Нямате ли мъничко достойнство, агент Томов????
tediF
томов, червен изрод, да ти сера в устата!Помниш ли какви курвета с кафета се разкарваха по коридорите на телевизията при славков?ние помним!
favali
Прекрасно интервю! Отдавна не съм си приковавал така вниманието, един от най-стойностните гости, които е канила Ризова в студиото си! Жалко е, че се броят на пръсти в България външнополитическите коментатори като Томов.
хмн
Явно предпочитаните за появяване пред телевизиите лица са пасмината чалгари, педерасти и всякви други боклуци. Отдавна не се беше появявал истински ерудит в междунарадната журналистика. Браво на Цветанка за попадението, но трябваше повече да си мълчи и да не прави тъпи коментари, просто е много далеч от нивото на Томов
мдамм
Има хора назначени (от ченгетата) за лидери! . . .
L
Нацията е обезкърване и това е съвсем нормално. Ако един човек биде покрит от пиявици, то тогава и той ще последва подобна съдба. В случая на тази държава тези пиявици си се знаят кои са, и какво представляват. По-горе може да се видят техни коментари, в типичен "другарски-ботушо-лижещ" стил относно онова немъртво създание излязло от криптата на забвението, господин (другаря?) Томов.
Стефан
А кой е достойният българин? Ако тези които хулят и не съпоставят личност означава, че са кухи драскачи или плямпаджии. Нещо като Слави Трифоновците<МНОГО ГОВОРЯТ ЗА СЕКС, А РЕЗУЛТАТ НИКАКЪВ>. Или има нещо объркано в технологията.
А
Браво Тома! Така си е.
помия от близкото минало
Този агентурник от нафталина явно е мобилизиран за предизборните нужди на партията мафия. Да отговори защо не беше толкова гневно-изобличителен към престъпленията на комунизма, да не би тогава българите да имаха по-голямо "достойнство", или май лае само по заповед на партийните си господари. . .
оп
Я да си гледате РАБОТАТА!!! Някой може ли да ми покаже ЕДИН журналист по-добър от ТОМОВ! НЕЩАСТНИЦИ!
Наблюдател
Ако бяхме избрали Тома Томов за президент, нямаше да търпим срама на сегашния.
юрист
Томата е легенда в журналистиката. Толкова начетен и умен човек рядко се среща. Де да имаше България десетина такива на възлови места в Държавата. Щяхме да сме на европейско ниво. За съжаление тези хора стоят настрана и са отвратени. Разликата: десет вагона книги.

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Най - доброто от Моцарт

ВРЕМЕТО

времето в София София

+6°

+17°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+12°

+18°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+11°

+19°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+10°

+19°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+9°

+20°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+9°

+19°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах