Т. Томов: България в момента няма достойнство; няма лидери

58

|

7632

|

08.05.2011

Т. Томов: България в момента няма достойнство; няма лидери
Тома Томов
Човешките същества сме животни и се убиваме един друг. Това ще продължава винаги. Основният съперник на САЩ в следващите години ще са Индия, Китай, Бразилия. България в момента няма достойнство, дано да спасите достойнството и честта на тази страна. Тук има невероятно умни и силни хора, но те се разбягаха. В момента няма ядро, няма българска идея, която да обедини хората. Няма такива лидери.

Това каза журналистът Тома Томов в предаването На 4 очи по Нова тв.

Това, което направи Обама с убийството на бин Ладен, беше един символичен жест. Но има въпроси, на които не е отговорено. Ако това е 40-минутна престрелка, защо има само една гилза? Очевидно е, че Осама не е стрелял и това е екзекуция. На кадъра Осама е целият сив, а и аз не съм убеден, че нещо е управлявал. Истината е, че в Афганистан я има 1000 души, я няма, които го следват.

Няма как в Пакистан да не са засекли полетите на хиликоптерите, които са траяли 2 часа. Пакистан има едно от най-добрите разузнавания в света, те са втори след Мосат. Според мен те просто са дали Осама бин Ладен на американците. По този начин Обама получава страхотен шанс за втори президентски мандат. Обама загуби войната в Афганистан, но тук засега печели. В Америка има огромно количество хора, които биха гласували против него. Осама няма да стане Че Гевара, той е един нещастен пенсионер, каза Томов.

В САЩ е на власт президент, който няма голям опит. На четвърто място той поставя демокрацията. Нито една държава не трябва да налага системата си на друга държава. Но Обама се изправя срещу различни групировки. Едната не иска да се меси в работите на други държави, а другата обявява, че ще се бори срещу Иран до последния си човек.

Саманта Пауър написа книга за шесте геноцида на планетата. Обама се среща с нея, кани я да работи с него, а пък тя назначава свои хора. Те искат либерална интервенция при международните конфликти, обясни Томов.

Лидерите в Близкия изток вече са доста стари, подкрепят Америка, но вътре в страните си те се държат диктаторски. Съветската империя се разпадна като по ноти, това беше менажирано по един блестящ начин. Сега ще вкарат теорията на хаоса във външната политика на САЩ. Това става, като се действа наблизо, за да се правят правилните крачки. В Близкия изток трябва да се създадат правителства, които да подкрепят САЩ, каза журналистът.

Основният съперник на САЩ в следващите години ще са Индия, Китай, Бразилия, поясни Томов.

Според него нашият свят се управлява от финансови олигархии, те докараха света до кризата, която е предизвикана от алчността им. ЕС сега е хванал пневмония и не се знае какво ще стане занапред. Вървим към един по-военен свят, такъв, какъвто е бил в историята. Как ще бъдат решени проблемите, които след 30 години ще донесе развитието на Китай, попита риторично Томов.

Познавах Иван Славков от периода му в телевизията. Беше много широко скроен човек, беше прекрасно момче. Когато правехме Светът в действие той ни подкрепяше непрекъснато. Срещаше се с важни хора по света, той направи Гражданска трибуна. Преди Славков имаше един ден в телевизията, който беше изцяло съветски, а той го спря. Иван беше много смел човек, даваше много на хората около него. Имаше младост, очарование, ние бяхме просто други, каза журналистът. 

България в момента няма достойнство, дано да спасите достойнството и честта на тази страна. Тук има невероятно умни и силни хора, но те се разбягаха. В момента няма ядро, няма българска идея, която да обедини хората. Няма такива лидери. Има едно блато, огорчено обобщи Томов ситуацията в страната.

Журналистът обясни, че гледа телевизия. Според него собствениците на големите телевизии извършват престъпление срещу разума и душата на българския народ. Всяка вечер поне половин, един час има реклами. Това е все едно да убиваш един народ, да ги превръщаш в мухльовци. Това е начин да направиш една нация от идиоти, каза Томов.
Frognews.bg

КОМЕНТАРИ

НЕ ЩЕМ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗРОДИ08/05/2011 - 18:53
ТОЗИ ЕСХУМАТ ОТКЪДЕ ГО ИЗКОПАХТЕ, ДО КОГА КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОДЛОГИ ЩЕ НИ НАСТАВЯТ АКЪЛ, СТИГА СТЕ НИ ПРОБУТВАЛИ ИВАНСЛАВКОВЩИНА!
208/05/2011 - 19:02
Убили са американците един терорист, убил 3000 мирни жители на Ню Йорк. Той да ни каже бъща му полковник Томов колко е убил в концлагерите комунистически, ето това е работил баща му. Няма защо да ми говори за ситуацията в България, да разкаже за ситуацията на баща му комуниста.
gost08/05/2011 - 19:10
ПРЕКАРАСНО ИНТЕРВЮ. НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ ЛИПСВАТ ГОСТИ С ТАКЪВ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН КАПАЦИТЕТ. ХОРА КАТА ТОМА ТОМОВ Е НЕОБХОДИМО ПО-ЧЕСТО ДА СА В ЕФИР. НА ФОНА НА ВОПЮЩАТА ЖЪЛТА ЖУРНАЛИСТИКА ТОВА Е ЕДИН СВЕТЪЛ ЛЪЧ. ОЗАДАЧЕН СЪМ ОБАЧЕ ОТ НЕЖЕЛАНИЕТО МУ ДА КОМЕНТИРА ВЪТРЕШНАТА , БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА.
Обречени08/05/2011 - 19:23
Червената сган отрови своите рожби.
Боже08/05/2011 - 19:26
Два антикомуниста уродливи, постоянно дращят по всички форуми. Насаждат омраза, защото нищо друго не умеят. Човека е просто добър журналист. Какви комунисти, какви 5 лева?
българин08/05/2011 - 19:28
Господ няма да прости на нито един човекомразец, подлец и простак.
така де08/05/2011 - 19:30
Съветски възпитаник и работи за кой?Нека да спре да ни трови живота.
Гражданин08/05/2011 - 19:32
Прекрасно интервю на интелигентен човек! Журналисти с неговия интелектуален капацитет и изключително дар слово, липсват на мнозинството българи. Медиите бълват глупост след глупост сякаш се надпреварват кой по-бързо ще довърши оскотелия от глад и мизерия български народ!Прекланям се пред хора като Т. Томов, Д. Кънева, н. Конакчиев и цялата плеяда истински журналисти, които ни липсват!
4х33008/05/2011 - 19:38
ще останат само цигани и олигарси
Илия08/05/2011 - 19:45
Българските правителствени медии не са нито за гледане нито за слушане. Това дори не е цирк. Това е помия от свинарниците на АОНСУ.
Християнин08/05/2011 - 19:48
За червен безбожник е нормално да мисли хората за животни. Излиза, че комунджаците са най-големите животни, защото са убивали най-много! А може ли да отговори защо не всички хора убиват себеподобните си? Аман от комунални обобщения! Московска червена паплач се опитва да промива мозъци!
фен08/05/2011 - 19:50
А какво искаме??? Чалга, порнография, кич, простотия? В интернет сме много силни, но иначе две думи на кръст не можем да кажем. Какво ядро, тук останаха само мухльовци и простаци. . . Жалко. Пневмонията, която е обхванала ЕС, за съжаление, няма да бъде излекувана. Много добро интервю, много добър журналист!
redi08/05/2011 - 19:53
Zasto nesi vzemate hapchetata predi da komentirate
БГ08/05/2011 - 19:55
ПРЕКРАСНО ИНТЕРВЮ.
08/05/2011 - 19:57
До Гост: Бях забравил колко глупав човек е величаеният тука Томов. Такава поредица от тъпотии не бях чувал отдавна. Явно Томов са го изненадали с това интервю и не е успял да влезе в час поне повърхностно
huh ?08/05/2011 - 20:23
mnogo typo interview. tozi tomov vyob6te ne w 4as. frogowete pak se izlagat. g-n stefanov po - dobre otworete edin blog, w koito samo wie da pi6ete i da 4etem interesni ne6ta, a ne da gledame takiwa skodoumci.
08/05/2011 - 20:30
Умен, информиран, ерудиран!
cos08/05/2011 - 20:38
Това безкруполно ченге няма право на дума, чащото е активна част от докаралията до тук. нова ТВ съвсем се предаде на комунетата (нали в тях са рекламните пари и псевдорейтинги)
08/05/2011 - 20:59
До всички смешници тук! Тома Томов е един Еверест за вас и ще ви сложи всички в малкия си джоб! Няколко вагона книги и мислене от друго качество ви дели!!!
БГ08/05/2011 - 21:26
Боже, какъв " матриал" си оставил коментари да прави, Боже!
отвратен08/05/2011 - 21:37
Тома Томов извини ли се, за това, че години наред лъжеше българите за Америка и свободният смят, като ги чернеше и ги представяше само в негативна свитлина?Години наред той беше активен манипулатор и промиваше мозъка на българите, за да бъдат сега такива, каквито са сега, объркани, неориентирани , с промити мозъци. Защо на такива като Томов не се зададът въпросите, които зададох аз, а се канят по теливизиите отново да лъжат и демагогстват? България днес няма достойнство заради такива морални изроди, като Томов.
ТОМА08/05/2011 - 21:40
Томов бягай далеч от тази мърша погрешно наречена народ
TRUMAN08/05/2011 - 21:58
Уважавам господин Томов, той е от тежката артилерия журналисти. . . . От сегашните пиклювци никой не може да се мери с такива като Томов, Владимир Костов и други. От казаното от него само с едно не съм съгласен. Хеликоптерите с които са атакували "леговището" на Бин Ладен са били Стелт система. И е напълно възможно Пакистан да не разбрал кога са навлезли в пакистанското въздушно пространство.
зрител08/05/2011 - 22:01
По време на комунизма, когато българите не можеха да припарят до границата, Томов ходеше до САЩ по-често, отколкото можеха да си позволяват гражданите на България до родните си села. Наглост е бившите глашатаи на комунизма и плювачи на "американският империализъм" сега да се разхождат по телевизиите и да ръсят глупости. Аман от тях. Няма милост към българският зрител.
Поправка08/05/2011 - 22:03
Томов беше от тежката артилерия манипулатори, а не журналисти.
той08/05/2011 - 22:10
Добре образовано ченге, Симеоново и Москво. Стига вече с тези комунистически кадри, да си пиши мемоарит, че няма време 71 годищен е.
Хаджи Ахил08/05/2011 - 22:16
Когато в българската телевизия се появят новите Тома Томов, Николай Конакчиев, Димитри Иванов, Иван Гайтанджиев, Кеворк Кеворкян, Даниела Кънева, Хачо Бояджиев и най-важния - Иван Славков тогава тя отново ще стане интересна. А най-много съжалявам за красивите говорителки.
pepa08/05/2011 - 22:21
Tomov . . . sochialistite. . . ni naprviha idioti. . . . sled kato do sega televiziyata ne izlachi predavane za Belene????? poneze sme idioti. . . Nli Tomov???????
... ТЕЛЕГРАФНО ...08/05/2011 - 22:22
ченге "журналист" в амнезия - пролича си колко е в час със съвременните военни технологии - замести ги с морални квалификации от общ характер - иначе остава с социалистическата журналистика с факта, че е взел единствено от "лагера" интервю с американски президент - така, де - те и на американците ченгетата под прикритие работеха с "микрофон" и "перо". . .
до горния08/05/2011 - 22:25
Кви мемоари, кой ще го чете този? Да напише за подвизите на баща си - те прикриха убиствата на народа, а този беше в челните редици на "замазването" на историята! Пепа май че този път е права, уцели десетката с Белене!
Филоктет08/05/2011 - 22:30
А КОГА ИМАШЕ ДОСТОЙНСТВО, КОГАТО БЛИЖЕШЕ ЗАДНИЦИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ И ОБИКАЛЯШЕ СВЕТА ДА ПРАВИ ИНТЕРВЮТА. ПРИМЕРЪТ С ЧЕ ГЕВАРА Е НЕПОДХОДЯЩ, ЧЕ ГЕВАРА Е ПОДПИСАЛ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ НА НАД 4000 ДУШИ МЕЖДУ КОИТО И НА ДЕЦА!БИЛ Е ЖЕСТОК ЧОВЕК!ТОМОВ ОБСЛУЖВАШЕ КОМУНИСТИТЕ!НЯМАМЕ НУЖДА ДА ДАВА АКЪЛ!СТИГА ВЕЧЕ!БАСТА!!!МАХАЙТЕ ГИ ТЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОДЛОГИ!
кондоми за многократно ползван08/05/2011 - 23:07
Хаджи Ахил Неделя, 8 Май 2011, 22:16:15 Когато в българската телевизия се появят новите Тома Томов, Николай Конакчиев, Димитри Иванов, Иван Гайтанджиев, Кеворк Кеворкян, Даниела Кънева, Хачо Бояджиев и най-важния - Иван Славков - болшевишките ЛЕЗБИЙКИ ОТНОВО НИ РАДВАТ И ОБЛЪЧВАТ
Годо08/05/2011 - 23:07
"Нито една държава не трябва да налага системата си на друга държава. "- казва Тома Томов!Защо не говореше така по времето на СССР?!Системата в България от къде бе наложена от Марс ли!Много нагли са комунистите!
правилно08/05/2011 - 23:37
Няма и да има. Днес ми напомниха по телевизията - пробутва се недоразумението Р. Желева, а имам чувството , че всяка една жена в България е по-качествена от нея. Това е проблемът - пробутват се боклуци, зя да могат да бъдат пионки.
Гражданин08/05/2011 - 23:39
Другарю Томов, в периода 1944 - 1989 г. България имаше ли достойнство? Че, днес няма е ясно и на децата, ама за последните 22 г. пак комунисти от всякакви бои ни управляваха? Даже сега ни нататрузиха и един от най-тъпите си гавази да ни управлява. И това е така, защото в България интелигенцията е продажна, а ти другарю си един от умните продажници и архиманипулатори!
бес09/05/2011 - 00:03
Не ме интересува, кой е бил Томов, още по-малко баща му, но това което казва за България сега е ужасно вярно. Преживявяме най-тежката духован катастрофа на България, защото нацията е обезкървена. И най-страшната война или земетресение се преодоляват със силата на волята и таланта на достойни граждани. А ако такива няма? И това за телевизията е оше по-вярно. Това е световен проблем, но в нации в кома и без имунна система това е особено пагубно.
Добър е Томов,дори много!09/05/2011 - 00:16
Не ме интересува ченге ли е , или не е, важното е, че каза много верни неща, които много рядко се чуват вече в българските медии. Новото поколение журналисти имат много хляб да изядат, докато го стигнат!
BAI IVAN09/05/2011 - 00:48
BA6TATA NA TOMOV E BIL NA4ALNIK NA EDIN OT KONSLAGERITE V BALGARIA
ЧЕРВЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК!09/05/2011 - 01:12
ЧЕРВЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК!
ТОМА ГОМНЕВ09/05/2011 - 02:22
не си губете времето с тоя питекантропус, г-н Нагаждачев ! Купете си Марко Семов , " За глобализацията " - и точка !! Философ от класа - обяснил е всичко !!
ТОМА ГОМНЕВ- 209/05/2011 - 02:24
Купете си Марко Семов , " За глобализацията " - и точка !! Философ от класа - обяснил е всичко !! Четете от умни хора , а не- програмни , платени драскачи !!
ЧЕРВЕНА МЪГЛА- ОПИУМ ЗА НАРОДА09/05/2011 - 02:25
МНОГО ВАЖНО !! Пловдивско-Първомайска мафия от ГЕРБ - КРАДЕ ЗЕМЯТА НА ХОРАТА ! Пожелавам провал на ГЕРБ за изборите и во век и веков ! Изкрадоха ни земята , засяха я тихомълком , взеха пари от ЕС - по 29 лева на засят декар + реколтата - пълно безочие ! Кой смееше някога да сее в чужда нива без разрешение ? Елате в с Болярци ПД , или Катуница , където потомствения червен разбойник , и млад капиталист -Трендафил Илчев зася половината землище противозаконно , а жена му като шеф на поземл. комисия държи скици и планове на парцелите , и се разпореждат като в бащиния из землището на селото ! Това е позорно , какъв ГЕРБ , тия мошеници плачат за затвор !!
Реалистичен09/05/2011 - 07:28
Опитен, обигран, интелигентен, с някаква харизма. Добре служеше на стария режим. Не редеше клишета, не изричаше лозунги. Подхващаше темата някак отстрани, неочаквано, навлякъл си тогата на независим, дори малко анти. И беше убедителен. Може би би най-убедителния пропагандист на режима. Вижте, похвали Славков /Бог да го прости/, че спрял съветската ТВ. И в същото време не спомена Русия като враг /съперник, де/ на Америка. Спомена Китай, Индия и Бразилия, а Русия не. Умно! Щеше да лъсне като руски човек, какъвто е.
Реалистичен09/05/2011 - 07:40
В същото време изрече абсолютно неоспорими истини и най-вече за характера на днешните медии, които видиотяват хората. Може би е истина, че Пакистан е дал на Американците Бин Ладен. За всеки случай не е за вярване, че пакистанските власти не са знаели кой се подвизава в имението-бастион на две крачки от столицата. Томов вярва, че са знаели и е прав. Но не е прав да гледа на Индия, Китай и Бразилия като съперници на Америка. Светът върви към глобализация и интеграция. Европа е само началото. И трите държави възприемат ценностите и културата на западния свят. Коя повече, коя по-малко. Но ги възприемат. Грандиозните концерти на Ролингстоунс на плажа Копа кабана в Бразилия, а също в Шанхай. . . Нямат и насочени ракети към нас. Имат Иран и Русия. . .
Paparazzi09/05/2011 - 08:14
Sega v BG e po-zle i ot vremeto na Zar Boris , godini predi IIWW , goljamata kriza predi Vtorata svetovna vojna. O vremena o nravi. . . . Mladite misljat che tova e "demokracijata". . . . i ne e imalo nishto drugo predi neja , nitop istorija , nito dostoini hora s cennosti ?
лоло09/05/2011 - 09:09
г-н томов , защо не кажете на народа какво правехте в америка?????с ваши пари ли живеехте в америка или с парите на " мухльовците"дето жвееха в мизерия и искуствени кризи. тогава отново ни промивахте мозъците по единствената "национална" телевизия, че американците са по зле от нас българите. . . . . . какво искате още от този народ. та ние сме живи за оплакване от такива като вас. . . . . . . . . . . . . . . .
агентите днес нямат право на м09/05/2011 - 09:16
Всеки, който смята народа си за мърша е недостоен! Това е, скъпи българи, ако някой се опитва да ругае ченгето Томов, той е мърша? Такива просто нямат право на мнение, понеже с години са промивали мозъците на народа в миналото, сега трябва сами да отстъпят крачка назад и да мълчат! Нямате ли мъничко достойнство, агент Томов????
tediF09/05/2011 - 09:48
томов, червен изрод, да ти сера в устата!Помниш ли какви курвета с кафета се разкарваха по коридорите на телевизията при славков?ние помним!
favali09/05/2011 - 10:02
Прекрасно интервю! Отдавна не съм си приковавал така вниманието, един от най-стойностните гости, които е канила Ризова в студиото си! Жалко е, че се броят на пръсти в България външнополитическите коментатори като Томов.
хмн09/05/2011 - 10:11
Явно предпочитаните за появяване пред телевизиите лица са пасмината чалгари, педерасти и всякви други боклуци. Отдавна не се беше появявал истински ерудит в междунарадната журналистика. Браво на Цветанка за попадението, но трябваше повече да си мълчи и да не прави тъпи коментари, просто е много далеч от нивото на Томов
мдамм09/05/2011 - 10:40
Има хора назначени (от ченгетата) за лидери! . . .
L09/05/2011 - 10:42
Нацията е обезкърване и това е съвсем нормално. Ако един човек биде покрит от пиявици, то тогава и той ще последва подобна съдба. В случая на тази държава тези пиявици си се знаят кои са, и какво представляват. По-горе може да се видят техни коментари, в типичен "другарски-ботушо-лижещ" стил относно онова немъртво създание излязло от криптата на забвението, господин (другаря?) Томов.
Стефан09/05/2011 - 11:26
А кой е достойният българин? Ако тези които хулят и не съпоставят личност означава, че са кухи драскачи или плямпаджии. Нещо като Слави Трифоновците<МНОГО ГОВОРЯТ ЗА СЕКС, А РЕЗУЛТАТ НИКАКЪВ>. Или има нещо объркано в технологията.
А09/05/2011 - 12:29
Браво Тома! Така си е.
помия от близкото минало10/05/2011 - 00:07
Този агентурник от нафталина явно е мобилизиран за предизборните нужди на партията мафия. Да отговори защо не беше толкова гневно-изобличителен към престъпленията на комунизма, да не би тогава българите да имаха по-голямо "достойнство", или май лае само по заповед на партийните си господари. . .
оп16/09/2011 - 00:43
Я да си гледате РАБОТАТА!!! Някой може ли да ми покаже ЕДИН журналист по-добър от ТОМОВ! НЕЩАСТНИЦИ!
Наблюдател16/07/2012 - 16:26
Ако бяхме избрали Тома Томов за президент, нямаше да търпим срама на сегашния.
юрист09/10/2012 - 08:38
Томата е легенда в журналистиката. Толкова начетен и умен човек рядко се среща. Де да имаше България десетина такива на възлови места в Държавата. Щяхме да сме на европейско ниво. За съжаление тези хора стоят настрана и са отвратени. Разликата: десет вагона книги.

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

. София

+18°

+26°

.

лек полъх

. Бургас

+20°

+28°

.

лек полъх

. Варна

+21°

+28°

.

лек полъх

. Пловдив

+18°

+29°

.

лек полъх

. Ст. Загора

+19°

+32°

.

лек полъх

. Русе

+19°

+33°

.

лек полъх

ФИКСИНГЪТ 30 Юли, 2014

EUR 1.95583
USD 1.44683
CHF 1.61053
GBP 2.47104
CAD 1.43410
AUD 1.29021
  • Премиерът Пламен Орешарски подаде оставка. „Протест на радостта“

  • Премиерът Пламен Орешарски подаде оставка. „Протест на радостта“

  • Премиерът Пламен Орешарски подаде оставка. „Протест на радостта“

Как да защитим колата си от градушка

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Владо Трифонов Владо Трифонов "Умът и чуствата ни се усъвършенстват в разговори с другите хора. Пак там те се похабяват. Затова най-важното от всичко е да умеем да подбираме събеседниците си. (Блез Паскал) Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Иво Митрев Иво Митрев Нетърговски организации REDUTA.BG REDUTA.BG ХРОНО-СИНКЛАСТИЧЕН ИНФУНДИБУЛУМ Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство