Реклама / Ads
35| 13324 |25.05.2011 ЪNDERGROUND

Олигарси уреждат тайни срещи на Първанов и Борисов с Доган

.
ДПС издига Ангел Марин за президент, води двойни пазарлъци с кръгове на Гоце и Бойко
 
Настоящият вицепрезидент ген. Ангел Марин може да се окаже голямата бомба на предстоящите президентски избори. На тайна среща в култовия Правец Георги Първанов и Ахмед Доган са обсъждали идеята за номиниране на кандидат, подкрепен от двамата. Заверата се провела дни след Великден, като се предполага, че е използвана база на петролния бос Валентин Златев. Тя е била организирана от олигарси, обслужващи Сокола и Гоце и кръгове около тях. Това разкри пред „Торнадо” политическият анализатор и бивш заместник в ДПС Осман Октай. Идеята била генералът антинатовец да бъде издигнат официално в надпреварата за „Дондуков” 2 в комбина с вице етнически турчин.

Неофициално Първанов и хората му от АБВ трябвало да играят за него и така да бъде прецакана кандидатурата на БСП и Станишев и да не стигне до балотаж, твърди Октай. Планът бил напълно реалистичен, ако ДПС успее да мобилизира електората си както на парламентарните избори и да мобилизира близо 700 хил. гласа. Освен това в турските райони приемали Марин като техен човек, от друга страна пък коренът му от Батак и антинатовските му прояви щели да привлекат
стари комунисти, националисти и военни от запаса

Осман Октай си спомня, че преди парламентарните избори през 2001 г. Доган и ръководството на ДПС провели официална среща с шефовете на Съюза на офицерите в България. Участвали петима генерали, водени от Марин, Пешлеевски и Любен Петров. Те директно поискали от Сокола да оглавят листи на движението в райони с големи военни поделения и структури на армията. „Така всъщност Марин бе номиниран за водач на ДПС в Стара Загора, а Пешлеевски в Софийско, но не ги избраха. Няколко месеца по-късно Доган спазари с Първанов гласовете на турците срещу гаранция, че Ангел Марин ще стане кандидат за вицепрезидент в тандема на левицата. Така реално Доган, който се хвали, че е най-големият натовец, реанимира и даде огромна власт на най-върлия антинатовец Марин”, спомня си днес за президентските интриги преди 10 г. Осман Октай. Според него оставането на Марин сега в президентската институция щяло да продължи линията на Георги Първанов, а на балотажа да има сблъсък генерал срещу генерал, ако се кандидатира и Борисов.

Източници на „Торнадо” обаче твърдят, че интригата за властта на „Дондуков” 2 била много по-сложна. Според тях същите олигарски, които са организирали срещата на Доган с Гоце, събрали на една маса, и то пак в Правец Борисов и Сокола
Прогнозите на политически анализатори сочели, че ако на балотажа останат Борисов срещу кандидатура на БСП, царисти, Атака, или сините, шансовете генерала-гербер да загуби били огромни и напълно реални. Единственият сигурен шанс за Борисов да стане президент бил, ако на втория тур трябва да се състезава с човек на ДПС, независимо кой. В българското общество антидоганизмът бил все още много силен и подобна конфигурация щяла да мобилизира всички сили срещу човека на ДПС. Това пък осигурявало сигурна победа на Борисов. Така, макар и завоалирано, Доган щял да даде рамо на настоящия премиер за президентския пост. В потвърждение на този сценарий били изявленията на Борисов, че пред БСП предпочита подкрепата на хората от етническата партия. За Сокола пък изгодите били да не го закачат и преследват чрез съдебната система, да запази хората си в държавните структури и да пласира свои представители в нов кабинет на ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 9167 |23.05.2011 Списък с агенти „изтекъл” от ДАНС към Русия и САЩ . 26| 10345 |17.05.2011 „Бизнесмени“ отиват на изборите като на манифестация . 9| 13290 |16.05.2011 10 бона месечна печалба за наркобос в затвора . 15| 17138 |11.05.2011 Скандал! ФБР и ДАНС подхващат „Арсенал”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads