Реклама / Ads
84| 24143 |20.07.2011 ИНТЕРВЮ

Представяме ви Евгени фон Бул, рицар на Ордена на Ротисьорите и Лорд ъв Итън

.
Евгени Минчев с лорд Астор
Лора и Милен стават за мои слуги
 



Отскоро нашенският светски лъв, космополитът Евгени Минчев, се титулува лорд. „Торнадо” пожела да научи повече за неговата новопридобита титла, както и изобщо за титлите и титулуваните личности в България.

интервю на Еми Мариянска

- Евгени, от известно време насам ти се титулуваш лорд. Преди това беше фон Бул. Обясни как се придобиват титли от хора, които не са потомствени аристократи?


- С идването ми в Лондон срещнах хора, които напълно и безрезервно повярваха в мен. Осведомиха се за моята благотворителна дейност и ме поощриха, съдействайки ми да получа втората си титла фон Бул. Първата дойде от френска страна през 1997 г. – Рицар на Ордена на Ротисьорите - солиден орден от 13 век, който прекъсва за дълго дейността си и е възстановен през 1952 г. Последната ми титла е лорд Итън, която дойде с покупката на земя в едноименната област Итън, където се намира и прочутият колеж Итън. В него са завършили много титулувани особи, между които - принц Уилям. Документацията за лорд ъв Итън пристигна с два нотариално заверени документа. Единият е на името на Евгени Минчев фон Бул, а другият - на Евгени Минчев. Към документацията има нотариален акт и документ, с който се ангажирам да променя името си на лорд Евгени Минчев ъв Итън във всички документи, както и да се подписвам по този начин занапред.

- Сещам се за сър Елтън Джон. Познаваш ли други знаменитости, титулувани лично от английската кралица?


- Не съм от канцеларията на Нейно Величество, но се сещам за една моя приятелка в Горната камара на английския парламент (Houseof Lords) – баронеса Сюзън Грийнфилд, която не е от благородническо потекло, но получава титлата баронеса с декрет на кралицата на Великобритания Елизабет Втора за своята научна дейност. Баронеса Грийнфилд е и носител на близо 29 научни степени за изследване на човешкия мозък. Така че съдбата дава възможност да подобриш човешкия си статус не само по произход, а и според достойнствата си. Но това не става като само стоиш в интернет и правиш злостни коментари към преуспелите.

- Когато Слави Бинев стана архонт, си мислеше, че децата му наследяват титлата. Оказа се обаче, че всъщност става въпрос за чиновническа длъжност...


- Отнасям се с огромно уважение към Слави Бинев, бил съм чест гост в компанията му на негови лични празници. Той притежава достатъчно лични качества, че да му е била необходима една наистина непозната титла като архонт. Но след като е имал необходимост и се е потрудил да я получи - нека му носи радост и удовлетворение.

- Наскоро излезе информация, че актьорът Станислав Яневски ще бъде осиновен от английски лорд и ще наследи неговата титла...

- Стан е толкова забавен. Първо, осиновяването е възможно само до 18- годишна възраст. Второ, той като че ли иска да върви по стъпките ми, защото тази новина се пусна (вероятно по PR причини) веднага след като стана известно, че съм станал лорд Итън. Яневски може да стане лорд или лейди само ако се ожени за споменатия господин или пък за мен. Разбира се, очаквам да приеме това с чувство за хумор.

- Има санове и в тайните общества. Някои от тях са твърде странни. Например аз не знам дали жени могат да стават тамплиери, но си имаме такива – Янка Такева, Меглена Ангелова..

- Никога не ми е била интересна идеята за българско тамплиерство и масонство. Някак си не смятам, че всичко трябва да е толкова шумно и показно и да се приемат за членове на тези общества странни хора, със странен външен вид и още по-странна биография. Всяка от споменатите дами вероятно има своя лична титла като добър професионалист, майка или съпруга, но да ми тамплиерстват, не го възприемам, наистина.

- За това доколко не отива на Янка Такева излезе нарицателното „тъпиерка”...Има ли и други подигравки от този род сред истинските ВИП, сред които се движиш.

- Българите не понасят много да им се бутат в лицето титли и изобщо - чуждият успех.

- Помня, че певецът Стефан Воронов бе от графско потекло. За Иван Станчев съм чувала нещо подобно или греша?

- Нямам представа за споменатите, само мисля, че Явор Милушев има графско потекло, а и то му се вижда от осанката, речника и пр. Моите приятели барон и баронеса Кирил Гендович са потомствени барони. Титлата им идва от прадядото на Кирил Гендович и е обезпечена с доброто образование на споменатите, както и с един тържествен имот в центъра на София.

- Веднъж Вера Гендович ми обясни, че сестрата на мъжа й няма как да е баронеса, тъй като титлата се носи само от мъжете от рода или от техните съпруги?

- Тъжно е да се прави спор от това, защото той опорочава семейната ценност в лицето на тази титла. Но вярвам на баронеса Вера Гендович и заставам на нейна страна.

- На кого от родните ВИП истински би отивало да имат аристократична титла??

- Бих се зарадвал, ако проф. Андрей Пантев има титла. Също така приживе би отивала титла и на Емил Димитров, на Августин Пейчинов, на Тошо Тошев, на д-р Ильо Стоянов, на Вера Ганчева. От младите футболни звезди - на Благой Георгиев.

- А на кого от известните не би отивала?

- Не би подхождала титла, според скромното ми мнение, на лица като Слави Трифонов, Денди, Лили Иванова, Евгения Калканджиева, Десислава, Райна и пр.

- И все пак, ако трябва да им прикачиш титли?

- Лили Иванова си е царица в своя бизнес, но извън него може да бъде наречена с титлата фон Кубрат. Георги Христов може да бъде лорд на Волуяк, Карбовски нека почака, а Милен Цветков и Лора Крумова могат да бъдат персонал при титулувани личности.

- Какво мислиш за титулуването на Симеон като „цар”, при положение че той сам се отказа от короната?

- За мен Симеон Втори е българският цар и при срещите ни се обръщам към него с Ваше Величество. Това, че той е българският цар, бе легитимирано от много случаи, като последният – поканата и присъствието му на сватбата на принц Уилям с Кейт и на вечерята с Елизабет Втора. Дори той да се е отказал от короната по свои съображения, във вените му тече кръвта на Кобургите и това винаги е било добре за България по един деликатен начин, който за жалост не бе разбран от множеството.

- Какво става с конкурса „Мис лято”?

- „Мис лято” ще се проведе за пети пореден път тази година на 19 август. Това е един страхотен национален конкурс, който има за цел да подобри модното пространство у нас като един спектакъл от красота, хармония и мода, както и да срещне богатите и известните. Председател на журито ще бъде пластичният хирург на богатите и известните д-р Ильо Стоянов, а съпредседател - почитаемата бизнес дама Ружа Игнатова, която живее в Германия.

- Има ли някакви новости, които се предвиждат около Руския бал?


- Тази година на 6 декември ще се проведе петият Руски бал в България. Търся подходящо място за провеждането му, като обмислям идеята за „Кемпински хотел Зографски”. Отсега съм поканил моя добър приятел княз Ростислав Романов - племенник на руския престолонаследник принц Димитрий Романов, да бъде сред почетните ми гости, както и организатора на Руския бал в Лондон - атаман Сышенко, мой добър приятел.

- Ти поддържаш приятелства с доста титулувани личности...

- Освен принц Димитрий Романов и братовчедка му принцеса Олга, мои добри приятели са депутатите от английския парламент баронеса Сюзън Грийнфилд и лорд Антъни ъф Блетсо, зам.-министърът на отбраната лорд Астор, чиято фамилия е построила прочутия хотел в Ню Йорк „Уолдорф Астория”, самият министър на отбраната д-р Лиъм Фокс, първият братовчед на кралицата - принц Майкъл ъв Кент и много други, които станаха мои добри приятели в Лондон.

- Накрая бих искала да те попитам какво мислиш за кончината на Васа Ганчева?

- Това е един тъжен край за една интересна дама. Ето, на Васа би и отивало да има титла. Нейните знания, опит и срещи със света биха съвпаднали с една титла лейди. Но да се обвързва внезапната й кончина със скандала ми се струва несъстоятелно. Иван и Андрей са прекрасни момчета и не са вложили отмъстителен умисъл в показването на злополучния репортаж. Само ми е мъчно, че Васа беше обещала да ми сготви гювеч. Присвиваше устни по своя специфичен начин и ми казваше: „Йожееен, ела да ти направя един фантастииичен гювеееч!”. Мъчно ми е, че я няма вече. Няма с кого да се заяждам на партита.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 103| 18219 |08.11.2009 Евгения Живкова: Днес Живков би казал: “ Тази демокрация е едно недоносче” . 12| 6379 |06.03.2009 Евгени Чачев: Правителството не изпълни програмата си за инфраструктурните проекти . 35| 6598 |01.08.2008 Евгени Минчев: Харесвам стайлинга на тройната коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads