Реклама / Ads
2| 9341 |25.07.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Пясъчни Зоро и Батман оживяват в Бургас!

.
Кино от пясък привлича местни и туристи.
 
Ако се намирате в близост до Бургас и ви е омръзнало от еднообразни разходки и еднакви ресторанти, ако се чудите как да разнообразите почивката си, но нямате свежи идеи, то задължително си струва да посетите Четвъртия фестивал на пясъчните фигури, ръководен тази година от Михаил Куцев, организатора и на Spirit of Burgas. Зрелището наистина си заслужава пък и едва ли ще останете разочаровани.

За четвърта поредна година на площ от пет декара на територията на бургаския парк „Езеро” в Морската градина са издигат причудливи форми, статуи и огромни скулптори от пясък. Темата тази година е „Кино” и според организаторите това е най‒успешният от четирите фестивала досега, въпреки че броят на фигурите е далеч по‒малък от предходните години. Небивалият успех се дължи на факта, че фигурите са на герои, които хората познават и обичат. Сред изобразените филми са „Властелинът на пръстените”, „Междузвездни войни”, „Батман”, „Хари Потър”, „Зоро”, „Кинг Конг”, „Робокоп”, „Хищникът”, „Пришълецът”, „Карибски пирати”, „Гладиатор”, „Аватар”, „Великолепната четворка”, „Хлапето”, „Синовете на великата мечка”, „Гъливер”, „Бен Хур”, „Монти Пайтън”, „Джурасик парк” и първия руски мултифилм „Гърбавото конче”. Всеки запален киноман може да се наслади на герои като Хари Потър, Дъмбълдор, Хагрид, професор Магонагъл, Джак Спарау, Дарт Вейдър, Батман, Зоро и др. Разхождайки се из пясъчния парк, човек може спокойно да се почуства досущ като в „Мадам Тюсо” в Лондон.

3300 тона пясък, устойчив на дъжд, в чиято смес има вода и лепило С200, преобразен в прекрасните радващи окото скулптури, уникално успешно пресъздава най‒любимите ни холивудски герои. Тазгодишните пясъчни фигури са дело на скулптори от Русия, Украйна, Чехия, Латвия, Австралия, Португалия и България. Българските произведения преобладават, като с нищо не отстъпват на чуждестранните.

И тази година майсторите на пясъка са успели да изваят всяко едно късче така, сякаш фигурите са живи и след малко ще заговорят. С просто око се долавят детайлите‒ прашните книги на Хари Потър, перата на совата му, злобния поглед на Дарт Вейдър, уплашените очички на героите от анимационния „Мадагаскар”, огромните устни на Гъливер, острите зъби на динозавъра, ботушите на Зоро и какво ли още не. Истинско филмово удоволствие!

Фестивалът ще привлича туристи до края на септември. След това фигурите ще бъдат оставени на времето да ги превърне отново в материала, от който са изработени. Специалното осветление придава допълнителен чар на невероятния пясъчен град, за да го наблюдавате и вечер. Така че ‒ побързайте! Струва си ‒ само левче за ученици и три за възрастни. Ще ги похарчите за страхотно филмово изживяване!























текст и снимки: Ju_19
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5851 |05.07.2010 20 склуптури оживяват в пясъчен град край Бургас . 1| 11916 |14.05.2010 "АЗ, БУКИ, ВЕДИ " оживяват в Нощта на музеите . 1| 13772 |15.01.2010 Акварел и стъкло оживяват през прозореца в галерия "Артур" . 0| 9645 |28.10.2009 Oръжия от BG филми оживяват в музей

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads