Реклама / Ads
138| 17767 |24.09.2011 АКТУАЛНО

Война в Катуница, има убит и ранени, спецчасти пазят Цар Киро

.
Спец части пазят Цар Киро от народния гняв Източник: podtepeto.com
В Катуница пламна война. Спец части въведоха военно положение. Народът се изправи срещу циганския клан на Цар Киро и иска мъст за убито момче и ранени съселяни. Единствено полицейската блокада спасява засега циганите от линч.
 

Катуница се превърна в Триполи миналата нощ, съобщава сайтът podtepeto.com. Кървава война избухна в селото близо до Пловдив, след като хора на Цар Киро убиха момче, прегазиха двама негови приятели и трима полицаи в невиждано масово меле, чийто финал може да се превърне в кървава драма. Цялото село е на крак и иска да линчува алкохолния бос и фамилията му, съобщават очевидци на безредиците. За да овладеят положението над 300 въоръжени до зъби полицаи и спецчасти от Пловдив и Асеновград блокирали селото. Блокирани са също именията на циганския монарх и се опитват да го спасят от хорската ярост.

 

Екшънът започнал вчера през деня. След кратък сблъсък между хора от селото и внуците на Кирил Рашков, двете страни подали жалби в полицията за тормоз и заплахи. Циганите обаче не се задоволили с това, а решили да нападнат опонентите си. По непотвърдена информация ударна наказателна бригада цигани се товарила в бус от Столипиново и тръгнала да защитава Рашкови. Към 20 ч. оранжев Форд Транзит, пълен с агресивни мъже стига до селото, за да прави погроми. С пълна газ и съвсем умишлено, според очевидци, удря 19-годишния Ангел Петров, който бил извел кучето си на разходка. Возилото влачило близо 15 метра тялото на момчето, което останало да лежи окървавено на асфалта. Ужасът станал пред очите на роднини и приятели на Ангел, които в отговор тръгнали да щурмуват именията на Рашкови. За няколко минути се събрало цялото село. В този момент дошла и полицията, която успяла да възпре за известно време настръхналите хора.

 

В един момент отново се появил кървавият бус, а хората се опитали да го спрат с жива верига. Шофьорът обаче дори не намалил и минал през тълпата с мръсна газ. Прегазил двама от приятелите на починалия на път за болницата Ангел - Атанас и Петър. Под гумите попаднали и трима служители на реда. Бусът изчезнал, а разярената тълпа щурмувала един от палатите на Рашкови. Хората от Катуница първо запалили  къща за гости в рамките на имението. Циганската фамилия се разбягала в паника. Хората ги подгонили. Дошли полицейски подкрепления, пожарни и няколко линейки за ранените.

Униформените докладвали на началството, че бунтът се разраства и хората трудно могат да бъдат спряни.

И в този момент цялото село е блокирано от полиция. Спец ченгета с каски, щитове и автомати пазят двожреца на Цар Киро. А съселяните им искат да ги разкъсат. Тук е военно положение. Няма да пуснем циганина Кирил да се върне отново и да прави каквото си иска. Край, отсече един от близките на убития Ангел.

Цар Киро твърди, че е несправедливо нападнат и обвиняван

 

Ще се лее кръв. Тоя ще го убием. Ако се появи, ще има убийства, крещяха яростно млади момчета от Катуница тази нощ. Те бяха обградили имението на Кирил Рашков и искаха да сринат дворците на фамилията.

Хората са настръхнали. Свидетели разказват, че чули как Цар Киро звънял от мобилния си на прокурори и съдии, да ги призовава да се намесят. Творди се, че ги заплашвал с етнически размирици и със заповеднически глас настоявал да вземат мерки, защото иначе щяло да стане много лошо и той нямало да носи никаква отговорност.

 

Полицията пази убийците, тези, които убиват децата ни, нареждаха през сълзи роднини на премазания Ангел Петров. Българите в селото и района са решили да стигнат докрай. Те настояват властта да реши въпроса с циганския бос веднъж завинаги. Хората насотяват и за разследване на незаконната дейност на клана Рашкови, както и на техните золуми.

Иначе ще вземем нещата в свои ръце и няма да остане един от тях тук, заканват се хората.

 

Запознати припомнят, че преди време Цар Киро отново заплашваше, че България щяла да се превърне в Косово. Искри в Катуница са припламвали и друг път. Мнозина твърдят, че фамилията на Рашков се занимава с незаконен бизнес, но тези обвинения така и не са доказани в съда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7408 |21.03.2011 К.Цонев: Кадафи ще се скрие, Либия я чака безкрайна война . 9| 8525 |09.05.2009 Р. Шуман превръща материалите за водене на война в инструмент за помирение . 6| 6078 |13.09.2008 Националният флаг във Велико Търново окачен като за война . 19| 7724 |12.09.2008 Младен Мутафчийски: Предпочитам любовта пред войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads