Реклама / Ads
50| 8242 |25.09.2011 НОВИНИ

Шествие в Пловдив, Катуница иска справедливост

.
Шествие в подкрепа на хората от Катуница организират жителите на Пловдив.
 

  

По информация от социалните мрежи, в 14.30 часа на площад "Съединение" ще се съберат всички, които искат да почетат паметта на 19-годишния Ангел Петров и да подкрепят местните от Катуница, които искат изселване на фамилията "Рашкови".

 

Протестиращите предлагат от Пловдив шествието да тръгне към Катуница.

Бдението на приятели на убития Ангел Петров в храм „Свети Никола” в Катуница, започнало вчера, ще продължи и днес. Очаква се траурното шествие ще започне оттук следобед.

 

Другите две момчета, които са били заедно с Ангел в злополучния ден, все още са в болница. Бабата на едното от тях  каза, че внукът й е със счупен крак и много синини по тялото. Спасил се е благодарение на това, че някой го е изтеглил за ръката, за да не мине колата през него.

 

Лелята на убития Ангел пък заяви, че самият внук на Кирил Рашков го е прегазил, а не – както се твърди – шофьорът на буса, който снощи бе заловен.


Пловдивското село е настръхнало и местните жители продължават да обмислят планове за незабавното изселване на фамилия Рашкови.

 

Ще стоим тук, докато не ги изселят,  казваха хора от Катуница, които споделяха, че няма семейство от селото, което да не е заплашвано или пострадало от фамилията на Кирил Рашков.

 

Според НПО "Хора срещу Расизма" размириците в селото ясно показва, че конфликтът е между обикновените граждани, независимо от етническия им произход и една мутра, която е свикнала да действа безнаказано, включително и да убива, когото не харесва, защото знае, че винаги ще бъдат защитени от най-елитните полицейски части на България.

 

Тук е повече от ясно, че не става дума за етнически противоречия. В България има мутри от всевъзможен етнически произход, те не се делят на християни и мюсюлмани, на турци, българи, роми или някакви други. Няма етнически произход и за жертвите, а мутрите остават безнаказани, защото са толерирани от полицията и държавата, категорични са от "ХоРа".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 5823 |25.09.2011 127 души арестува полицията в Катуница . 110| 6996 |24.09.2011 Борисов: Не политизирайте убийството в Катуница . 40| 6745 |24.09.2011 Войната в Катуница ескалира, падна втора жертва . 9| 5122 |18.07.2011 Почитат паметта на Яна с шествие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads