Реклама / Ads
23| 7378 |25.09.2011 НОВИНИ

Хиляди изпратиха Ангел, рокери протестират в Пловдив

.
Над 3 000 души се включиха в траурното шествие в Катуница, което изпрати Ангел Петров в последния му път.
 

 

Младежът загина вчера, след като беше блъснато от микробус „Форд", пълен с цигани, който влачил момчето поне 10 метра.


Траурната церемония започна с един час по-рано, в 14 ч., от съображения за сигурност и по препоръка на полицията. Шествието тръгна от църквата „Свети Никола" и приключи пред гробищата.


Местните с прискърбие отбелязаха факта, че погребението не е почетено от нито един политик. Липсваха дори и протоколните венци от важни държавни и политически институции.


Днес в Катуница е обявен ден на траур. Утре по същото време се очаква да бъде погребан 16-годишният Павел, който взе участие във вчерашното шествие, но загина по път за болницата. Момчето бе с присадено сърце

 

Малко преди това 500 мотористи-рокери, които пристигат от мотосъбора в Сопот, се изсипаха в центъра на село Катуница,  което от вчера се превърна в най-горещата точка в страната.

По-късно рокерите се събираха центъра на Пловдив, за да протестират  срещу беззаконието по отношение на малцинствата.


В момента на площад "Съединение" присъстват предимно младежи, настроени расистки, повечето носят българския трикольор.


След погромите, при които разярена тълпа опожари имотите на Цар Киро, обстановката в района се е успокоила. Полицейското присъствие в селото остава, но не е толкова концентрирано, колкото вчера.

 

Още снощи стана ясно, че Кирил Рашков - Цар Киро, и хората му са изведени от селото. Към 23 часа бе съобщено, че е задържан шофьорът на буса, убил 19-годишния Ангел, което стана повод за бунтовете срещу Цар Киро в Катуница.

 

Действията на полицията бяха преценени съобразно събитията, които се развиваха на място, заяви заместник-министър Димитър Георгиев в предаването на БНР „Неделя 150" по повод събитията в Катуница.


Единствената цел беше - да не се допусне да има наранявания или да се дават други човешки жертви.


След размириците вчера и снощи са били арестувани 127 за палежите.


По думите на Димитър Здравков от комитета на срещата, която се състояла в дирекцията на полицията в Пловдив, МВР и Прокуратурата са поели ангажимента да се заемат с установяване на произхода на всички имоти - движими и недвижими - на фамилия Рашкови.

 

Жители на село Катуница обаче продължават да се страхуват от отмъщението на циганския бос. Възрастни хора коментираха вчера, че той е в състояние да „отмъщава и взривява", "пише 24 часа".
 

Самият Рашков заяви пред Нова телевизия, че няма никакво намерение да се изселва, като предупреди, че той същ с хората си може да принуждава другите да се изселят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7281 |15.09.2011 Истината за Бизнеспарка и брокерите лъсва в протокол от заседанието на ОС . 1| 5316 |07.09.2011 Близки и приятели изпратиха Присиян . 5| 5526 |19.05.2011 Хванаха фирми фантоми точили хиляди от НОИ . 68| 7910 |13.03.2011 Хиляди на протест; наливат бензин за 14 стотинки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads